Belangrijkste aspecten om op te focussen bij het kiezen van een WordPress-thema

Belangrijkste aspecten om op te focussen bij het kiezen van een WordPress-thema

Ontwerp en gebruikerservaring

Uw reden om voor een bepaald thema te kiezen, is natuurlijk om ervoor te zorgen dat uw website er indrukwekkend uitziet en uw merk op de best mogelijke manier wordt weergegeven. U kunt een thema vinden dat bij uw bedrijf past door een aantal stappen te volgen.

Zoek om te beginnen naar de sites waar de best ontworpen thema’s worden verkocht. Hoewel dit misschien voor de hand ligt, vind ik het het vermelden waard. Mijn persoonlijke favoriet is Theme Forest, maar er zijn ook veel goede ontwerpen beschikbaar in Elegant Themes en Studio Press.

Besteed vervolgens tijd aan het bladeren door de demo. Kijk of de website er gebruiksvriendelijk uitziet. Heeft het voldoende witruimte? Voelt het spannend of krijg je er hoofdpijn van? Je onderbuikgevoel speelt een cruciale rol bij de keuzes die je maakt.

Kies ten slotte een thema dat compatibel is met meerdere browsers, dat ook is gebouwd om toegankelijk te zijn.

Ontvankelijkheid

Mobiel verkeer verschilt van branche tot branche, maar veel rapporten zijn het erover eens dat gemiddeld 30% van de mensen hun mobiele telefoon en tablet gebruikt bij het bezoeken van websites. Of dit nu klopt of niet, er is meer dan genoeg reden om gebruik een responsief thema.

Bijna alle gerenommeerde thema’s zijn compatibel met mobiele apparaten, dus als een thema niet reageert, is dit een reden tot bezorgdheid. Bij veel themaverkopers kunt u niet-reagerende thema’s uitfilteren. Een extra optie is om door een samengestelde, responsieve themalijst te bladeren. Een van de effectieve manieren om te weten of een responsief thema goed genoeg is, is door de demo uit te voeren via de nieuwste tool voor mobielvriendelijkheid van Google.

SEO

Wanneer WordPress is uitgerust met een van de verschillende geweldige SEO-plug-ins, kan het een van de meest SEO-vriendelijke CMS zijn die beschikbaar is. Toch maken veel thema’s allerlei on-site SEO-fouten, zoals het weglaten van header- en alt-tags, het dupliceren van inhoud en het maken van dynamische URL-fouten.

Kies bij het kiezen van een thema voor een thema dat “SEO Ready” of “SEO Optimized” vermeldt in de beschrijving, maar vertrouw het niet blindelings. Veel ontwikkelaars voegen dit toe zodat ze hun thema kunnen verkopen. Als je weet dat een ontwerper in ieder geval rekening heeft gehouden met SEO bij het ontwikkelen van zijn thema, krijg je een soort zekerheid.

U kunt een extensie zoals SEO Site Tools of Mozbar voor de Chrome-browser installeren om een ​​aantal snelle SEO-controles uit te voeren op de demo van een thema.

Eenvoudig aan te passen

Verschillende thema’s worden standaard geleverd met een maatwerkdashboard. Op deze manier hoeft u geen directe wijzigingen aan stylesheets door te voeren. Bovendien vereenvoudigen plug-ins zoals Visual Page Editor het bouwen van gecompliceerde paginastructuren zonder dat u code hoeft aan te raken. Een aantal van deze WYSIWYG-editors zijn vrij beperkt, maar over het algemeen beschouw ik ze als zeer voordelig om een ​​website er indrukwekkend uit te laten zien zonder veel moeite te doen. Als er een demo van het beheerderspaneel van de ontwikkelaar beschikbaar is, raad ik je aan het te proberen, zodat je de dingen kunt aanpassen die je nodig hebt.

Bron: Karina Popa

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie