Belangrijkste oorzaken van financiële problemen

Belangrijkste oorzaken van financiële problemen

8 Oorzaken van financieel falen

Financiële problemen? Veel mensen zijn ook al geven ze iedereen de indruk dat ze het allemaal hebben gemaakt. Ze werken, wonen in een mooi huis en rijden in een mooie auto, maar leven van betaaldag tot betaaldag. Hier zijn 8 belangrijke oorzaken van armoede in de eerste wereld.

Boven je stand leven

Er is geen ontkomen aan. Als je meer geld uitgeeft dan je verdient, dan moet je je extra geld ergens vandaan halen en dat betekent bijna altijd geleend geld, ook wel kopen op krediet genoemd. Aan dit alles zijn kosten verbonden en dat wordt rente genoemd. Als je de gewoonte hebt om dingen op krediet te kopen, dan zal de rente die je tijdens je leven betaalt oplopen tot een fortuin. De rente wordt soms dood geld genoemd omdat je niets hebt om aan te tonen voor alle rente die je betaalt.

Bedenk wat u met al die rente had kunnen uitgeven. Het is bijna te pijnlijk om er zelfs maar aan te denken, maar als je armoede wilt vermijden, moet je je kop uit het zand trekken en de feiten onder ogen zien; uw financiële toekomst hangt ervan af.

Bijblijven met de Joneses

Sommige mensen proberen hun leeftijdsgenoten bij te houden met waar ze hun geld aan uitgeven. Het is een dwang die u veel zal kosten. Het naleven van een soort zelfbeeld zal uw financiën ernstig deuken en zal kostbaar blijken tegen de tijd dat u stopt met werken. Je denkt misschien dat je leeftijdsgenoten het financieel goed doen om dit spul te betalen of zelfs denkt dat ze het goed voor zichzelf hebben gedaan, maar wat je niet weet, zal je misschien verbazen. Dat ze tot over hun oren in de schulden zitten. Zelfs als ze binnen hun mogelijkheden leven om hun levensstijl te financieren, betekent dit niet dat je ze moet bijhouden.

Wees geen mensenbehagen en voldoe aan de verwachtingen van andere mensen, leef volgens wat de juiste handelwijze is voor uw eigen omstandigheden en u zult veel gelukkiger zijn.

Consumentenschuld

Consumentenschuld of domme schuld zoals het vaak wordt genoemd, is dingen kopen met geleend geld. Het besteedt vandaag het inkomen van morgen. Debiteuren zijn zich meestal niet bewust van wat er gebeurt met de zogenaamde spullen die ze op krediet hebben gekocht; dat hun nieuw verworven bezittingen minder waard zijn op het moment dat ze het hebben gekocht. Een cruciale factor die in acht moet worden genomen is dit; Het geld dat op het item verschuldigd is, is altijd meer dan wat het item waard is. Niemand zo veel mensen zitten vast in de cyclus van schulden-armoede en het zijn niet alleen degenen met lagere inkomens; in feite zijn mensen met een middeninkomen vatbaar voor deze val.

Commerciële hebzucht

De handel in de 20e eeuw heeft veel welvaart gebracht; het heeft banen opgeleverd en talloze bedrijven gecreëerd, maar er is ook een andere kant. De armoede in de eerste wereld die wordt veroorzaakt door een onverzadigbare honger naar dingen. Mensen zijn niet tevreden met alleen dingen die ze nodig hebben, maar willen steeds meer. Dit moet allemaal betaald worden, het is geld dat gebruikt had kunnen worden om een ​​financiële basis voor hun toekomst op te bouwen.

Verslavingen

Verslavingen zijn erg duur; vraag het maar aan alle rokers. Je hoeft geen wiskundige te zijn om te berekenen hoeveel sigarettenrokers betalen voor hun verslaving. Het wordt geschat op meer dan $ 100 NZ per week. Dat komt neer op vijf mille per jaar en vijftig mille per decennium. Geen wonder dat veel rokers blut zijn. Het is hetzelfde met degenen die verslaafd zijn aan alcohol en de gokkasten.

Financieel analfabetisme

Financieel analfabetisme is de belangrijkste oorzaak van financiële armoede en niet alleen mensen met een laag inkomen zijn financieel analfabeet; ook mensen met een hoog inkomen kunnen zich hieraan schuldig maken. Je hoort verhalen van succesvolle sporters die tijdens hun hoogtijdagen miljoenen verdienden, maar jaren na hun pensionering failliet zijn. Het is belangrijk om uw geld te sparen en te beleggen tijdens uw beste verdienjaren, zodat u klaar bent voor wanneer u niet meer zoveel verdient.

Onverantwoordelijkheid

Geen verantwoordelijkheid nemen voor je eigen financiën is onverantwoordelijkheid. Ze zullen allerlei excuses verzinnen waarom ze niet lid zijn geworden van kiwisaver of niet bijdragen. Excuses zoals: “Je kunt niet alles meenemen”, “Ik sterf misschien voordat ik met pensioen ga” of “Ik ben nog maar jong.” Mensen die onverantwoordelijk zijn met hun financiën, zijn vaak ook onverantwoordelijk op andere gebieden van hun leven. Verbintenissen aangaan, of het nu in een relatie is, het bezitten van een huis of auto, of sparen voor uw pensioen, neemt verantwoordelijkheid en dat is wat de mannen van de jongens onderscheidt.

Slecht bedrijf

Het lijdt geen twijfel dat slecht gezelschap een belangrijke reden is waarom zoveel mensen in armoede leven. Er wordt wel eens gezegd: “Je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je de meeste tijd doorbrengt”, dus het loont de moeite om te onderzoeken met wie je omgaat en je af te vragen of hun houding en mening over financiën je geldgewoonten beïnvloeden. Om te groeien heb je mensen nodig die je helpen en aanmoedigen. Dit betekent soms scheiden van slecht gezelschap. Sommigen vinden dat moeilijk, maar op de lange termijn is het het allemaal waard.

Bron: Robert Alan Stewart

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie