Belangrijkste voordelen van het lenen van privégeld op onroerend goed

Belangrijkste voordelen van het lenen van privégeld op onroerend goed

Lenen aan vastgoedinvesteerders biedt de particuliere geldschieter vele voordelen die anders niet op andere manieren zouden worden genoten. Voordat we ingaan op de voordelen, laten we eerst eens kijken wat Private Money Lending is. In de vastgoedfinancieringssector verwijst particuliere geldlening naar het geld dat een persoon, niet een bank, leent aan een vastgoedinvesteerder in ruil voor een vooraf bepaald rendement of een andere vergoeding. Waarom particuliere leningen? Banken lenen doorgaans niet aan investeerders voor onroerend goed dat moet worden verbeterd om marktwaarde te bereiken, of ‘na reparatiewaarde’ (ARV). Slimme mensen met beschikbaar geld op een effectenrekening of zelfgestuurde IRA, realiseren zich dat ze de leegte kunnen vullen die door de banken is achtergelaten en een groter rendement kunnen behalen dan ze momenteel krijgen op cd’s, obligaties, spaar- en geldmarktrekeningen, of zelfs de beurs. Dus een markt was geboren, en het is essentieel geworden voor vastgoedinvesteerders.

Private Money Lending zou pas populair zijn geworden als Lenders er een enorme waarde in zag. Laten we de belangrijkste voordelen bekijken om een ​​particuliere geldschieter te worden.

Voorwaarden zijn bespreekbaar – De Financier kan met de lener onderhandelen over de rentevoet en eventuele winstdeling. Daarnaast kunnen ook rente- en hoofdbetalingen worden onderhandeld. Elke overeenkomst die voor beide partijen geschikt is bij een onderhandse lening is toegestaan.

Rendement op investering – De huidige rentetarieven op particuliere geldleningen liggen over het algemeen tussen 7% – 12%. Deze tarieven zijn vanaf april 2018 momenteel hoger dan de opbrengsten van cd’s, spaar- en geldmarktrekeningen. Ze presteren ook beter dan de 4,7% die de aandelenmarkt heeft geproduceerd, gecorrigeerd voor inflatie, sinds 1/1/2000. Dat is ruim 18 jaar.

Onderpand verstrekt – Onroerend goed dient als onderpand voor de lening. De meeste vastgoedbeleggers verwerven hun eigendommen met een aanzienlijke korting op de markt. Deze korting biedt de geldschieter kwalitatief onderpand als de lener in gebreke blijft.

Keuze – De particuliere geldschieter mag kiezen aan wie hij wil lenen of aan welk project hij wil lenen. Ze kunnen gedetailleerde informatie krijgen over het project, de ervaring van de investeerders en het soort winst dat normaal wordt gemaakt.

Geen moeite – De Financier maakt zich alleen zorgen over de lening. De belegger neemt alle andere risico’s en doet het werk om het onroerend goed te vinden, te kopen, te repareren en te verkopen. De geldschieter int gewoon de rente.

Stabiliteit – Vastgoed kent ups en downs. Maar de volatiliteit is nergens zo uitgesproken als op de aandelenmarkt. Bovendien biedt het pand, wanneer het met een goede korting wordt gekocht, een kussen tegen de ups en downs.

Belastingvrij/uitgestelde belasting – Een particuliere geldschieter kan onroerend goed lenen van een zelfgestuurde IRA. De behaalde winsten kunnen ofwel belastingvrij groeien of uitgesteld worden, waardoor het pensioennestje sneller dan ooit kan worden opgebouwd.

diversificatie – Kredietverlening op reële, materiële, fysieke activa biedt extra diversificatie aan een Lenders-portefeuille om bescherming te bieden in het geval van een downperiode.

Als u de wens hebt om in onroerend goed te investeren, maar niet alle bijbehorende risico’s op zich wilt nemen of uw handen vuil wilt maken, kan particuliere leningen een breed scala aan mogelijkheden en voordelen bieden om uw vermogen te laten groeien en voor uw pensioen te zorgen. .

Bron: Dennis Genaw

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie