Belast de rijken zodat de overheid de armen kan helpen om op te letten

Belast de rijken zodat de overheid de armen kan helpen om op te letten

Onlangs sprak ik met een linkse aanhanger van Bernie Sanders die een hekel had aan Clinton en daarom deze keer niet heeft gestemd bij de presidentsverkiezingen van 2016. Hij vertelde me dat we de rijken moesten belasten om voor elke Amerikaan de universiteit te betalen, om de gezondheidszorg van elke Amerikaan te betalen en om een ​​minimumcheque te geven aan elke persoon die geen baan had. Ik glimlachte en zei; oh echt en hij zei; “Ja!”

Dus ik vroeg hem hoeveel hij dacht dat dat allemaal zou kosten. Hij zei; “Veel, maar als we de rijken belasten, kunnen we alles betalen.” Eigenlijk legde ik hem uit dat er veel miljardairs waren, maar als we “al hun geld” zouden nemen, zou onze regering niet eens zes maanden bestuurd worden en dan zouden ze niet meer rijk zijn, ze zouden zo arm zijn als een gezin dat in de projecten woont, zodat ze volgend jaar niets hoeven te betalen. Ik stelde voor dat we misschien de rijken zouden moeten belasten, zodat de overheid de armen zou kunnen helpen om meer aandacht te besteden. Zonder erover na te denken, zei hij gewoon “Yah!”

Zie je, het kon hem niet schelen waar de belasting voor was, hij wilde gewoon de rijken nat maken. Ik vroeg hem of hij zich realiseerde dat rijke mensen een kleine minderheid in Amerika waren, en dat we minderheden zouden aanvallen als we ze meer zouden belasten dan alle anderen. Hij zei; “Wat maakt het uit, belasting de rijken!” Oké, dus ik vroeg hem of hij om rijke mensen gaf en hij zei; “Echt niet!” Ik lachte en zei dat het maar goed was dat hij niet om hen gaf? Hij vroeg me waarom, en ik vertelde hem, want met zulke praat wed ik dat ze ook niet om jou geven. Hij stopte even met praten om over dat punt na te denken.

Toen zei hij tegen mij; “De rijken hebben alles.” En ik vroeg hem of hij ook rijk wilde worden, en hij zei; “Natuurlijk” en toen vroeg ik hem of het goed zou zijn als ik de regering inhuurde om al zijn geld, zijn huis en bezittingen te komen halen. Hij zei: “nee”, omdat hij voelde dat dat niet goed zou zijn. Ik vertelde hem; pech, want de volgende keer dat iemand als Bernie Sanders of Hillary Clinton zich kandidaat stelt, zal ik ervoor stemmen dat ze je geld komen nemen en het dan aan mij geven. Hij begon mijn punt te begrijpen, maar boos had hij het debat verloren. Eigenlijk verloor hij meer dan dat, hij had zijn morele hoogstandje al verloren. Denk hierover na.

Bron: Lance Winslow

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie