Bent u van plan om Monero Cryptocurrency te verhandelen? Hier zijn de basisprincipes om u op weg te helpen

Bent u van plan om Monero Cryptocurrency te verhandelen? Hier zijn de basisprincipes om u op weg te helpen

Een van de kernprincipes van de blockchain-technologie is om gebruikers onwrikbare privacy te bieden. Bitcoin als de allereerste gedecentraliseerde cryptocurrency vertrouwde op dit uitgangspunt om zichzelf op de markt te brengen voor het bredere publiek dat toen behoefte had aan een virtuele valuta die vrij is van bemoeienis van de overheid.

Helaas bleek Bitcoin gaandeweg vol te zitten met verschillende zwakke punten, waaronder niet-schaalbaarheid en veranderlijke blockchain. Alle transacties en adressen worden op de blockchain geschreven, waardoor het voor iedereen gemakkelijker wordt om de punten met elkaar te verbinden en de privégegevens van gebruikers te onthullen op basis van hun bestaande records. Sommige overheids- en niet-gouvernementele instanties gebruiken al blockchain-analyses om gegevens op het Bitcoin-platform te lezen.

Dergelijke gebreken hebben ertoe geleid dat ontwikkelaars alternatieve blockchain-technologieën hebben onderzocht met verbeterde beveiliging en snelheid. Een van deze projecten is Monero, meestal vertegenwoordigd door XMR-ticker.

Wat is Monero?

Monero is een op privacy gericht cryptocurrency-project waarvan het belangrijkste doel is om betere privacy te bieden dan andere blockchain-ecosystemen. Deze technologie beschermt gebruikersinformatie via stealth-adressen en Ring-handtekeningen.

Stealth-adres verwijst naar het creëren van een enkel adres voor een solo-transactie. Er kunnen geen twee adressen aan een enkele transactie worden vastgemaakt. De ontvangen munten gaan naar een totaal ander adres, waardoor het hele proces onduidelijk is voor een externe waarnemer.

Ringhandtekening daarentegen verwijst naar het mengen van accountsleutels met openbare sleutels, waardoor een “ring” van meerdere ondertekenaars wordt gecreëerd. Dit betekent dat een bewakingsagent een handtekening niet aan een bepaald account kan koppelen. In tegenstelling tot cryptografie (wiskundige methode om cryptoprojecten te beveiligen), is ringhandtekening niet nieuw. De principes ervan werden onderzocht en vastgelegd in een document uit 2001 door The Weizmann Institute en MIT.

Cryptografie heeft zeker de harten gewonnen van veel ontwikkelaars en blockchain-liefhebbers, maar de waarheid is dat het nog steeds een ontluikende tool is met een handvol toepassingen. Omdat Monero de reeds geteste Ring Signature-technologie gebruikt, onderscheidt het zich als een legitiem project dat het waard is om te adopteren.

Dingen die u moet weten voordat u Monero gaat verhandelen

Markt van Monero

De markt van Monero is vergelijkbaar met die van andere cryptocurrencies. Als u het wilt kopen, zijn Kraken, Poloniex en Bitfinex enkele van de beurzen die u kunt bezoeken. Poloniex was de eerste die het adopteerde, gevolgd door Bitfinex en als laatste Kraken.

Deze virtuele valuta lijkt meestal gekoppeld aan de dollar of tegen andere crypto’s. Enkele van de beschikbare combinaties zijn XMR/USD, XMR/BTC, XMR/EUR, XMR/XBT en nog veel meer. Het handelsvolume en de liquiditeit van deze valuta noteren zeer goede statistieken.

Een van de goede dingen van XMR is dat iedereen kan deelnemen aan mijnbouw, hetzij als individu, hetzij door lid te worden van een mijnbouwpool. Elke computer met een aanzienlijk goede verwerkingskracht kan Monero-blokken minen met een paar haperingen. Ga niet voor de ASICS (toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen) die momenteel verplicht zijn voor Bitcoin-mining.

Prijsvolatiliteit

Ondanks dat het een formidabel cryptocurrency-netwerk is, is het niet zo speciaal als het gaat om volatiliteit. Vrijwel alle altcoins zijn extreem volatiel. Dit hoeft geen enkele enthousiaste handelaar te verontrusten, aangezien deze factor hen in de eerste plaats winstgevend maakt: u koopt wanneer de prijzen in een dip zitten en verkoopt wanneer ze een opwaartse trend vertonen.

In januari 2015 ging XMR voor $ 0,25 en jogde toen naar $ 60 in mei 2017 en het bowlt momenteel boven de $ 300. De Monero-munt noteerde op 7 januari zijn ATH (all-time high) van $ 475 voordat het samen met andere cryptocurrencies begon in te zakken tot $ 300. Op het moment van schrijven bevinden vrijwel alle gedecentraliseerde valuta’s zich in de prijscorrectiefase, waarbij Bitcoin wankelt tussen $ 10-11k van zijn glorieuze ATH van $ 19.000.

Fungibiliteit en adoptie

Dankzij het vermogen om betrouwbare privacy te bieden, is XMR door veel mensen geadopteerd, waardoor zijn munten gemakkelijk kunnen worden vervangen door andere valuta’s. In eenvoudige bewoordingen kan Monero gemakkelijk worden ingeruild voor iets anders.

Alle Bitcoins in Bitcoin Blockchain worden geregistreerd en daarom, wanneer zich een incident zoals diefstal voordoet, zal elke betrokken munt worden gemeden om te werken, waardoor ze niet-inwisselbaar zijn. Met monero kun je de ene munt niet van de andere onderscheiden. Daarom kan geen enkele verkoper een van hen weigeren omdat het in verband is gebracht met een slecht incident.

Monero-blockchain is momenteel een van de meest trending cryptocurrencies met een aanzienlijk aantal volgers. Net als de meeste andere blockchain-projecten, ziet de toekomst er geweldig uit, zij het het dreigende optreden van de overheid. Als belegger moet u uw due diligence en onderzoek doen voordat u in een cryptocurrency handelt. Zoek waar mogelijk hulp bij financiële experts om de juiste weg te bewandelen.

Bron: Rodgers Aluvisia

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie