Benzine heeft een vies geheim en maakt investeerders rijk

Benzine heeft een vies geheim en maakt investeerders rijk

Ik heb net mijn vrachtwagen vol benzine getankt. Ik betaalde bijna $ 2,60 per gallon, wat me duur lijkt.

Het is moeilijk te geloven dat de prijzen deze zomer de hoogste waren sinds 2014. We hebben bijna vier jaar lage benzineprijzen gehad… of wat laag voelt.

Op basis van de olieprijs betalen we nu echter relatief meer voor benzine dan in 2008.

Nog wat meer. Dat doet me denken dat er een mogelijkheid is om te investeren.

Laat me je laten zien…

Er is iets vreemds aan de hand met benzine

De prijs van olie maakt slechts 45% uit van de prijs van benzine. De rest is belastingen (21%), raffinagekosten (18%) en distributie (16%).

Er is echter iets vreemds aan de hand met de benzineprijs. We kunnen het zien aan de hand van een eenvoudige vergelijking: hoeveel liter benzine kunnen we kopen met één vat olie.

In theorie zou die verhouding niet veel moeten veranderen. Er klopt echter iets niet met de benzineprijs. Toen de olieprijzen van 2008 tot heden daalden, werd de prijs van benzine duurder in vergelijking met de prijs van olie.

Benzine is duurder geworden ten opzichte van de olieprijs.

Olieraffinaderijen zijn tegenwoordig een goede keuze

Vóór 2017 maakte de olieprijs 62% uit van de kosten van benzine. Maar in 2009 kostte het 50 gallons benzine om een ​​vat olie te betalen. Gezien het feit dat er slechts 42 gallons in een vat olie zitten, was er iets niet goed.

Wanneer de olieprijzen stijgen, hebben raffinaderijen het moeilijk om benzine winstgevend te maken. Dat komt omdat als de benzineprijzen stijgen, consumenten besparen.

In 2009 werden in de VS de minste kilometers gereden sinds 2003. Dat dwingt raffinaderijen om de benzineprijs laag te houden, zelfs als ze hoge olieprijzen betalen.

Toen de olieprijzen in 2016 echter daalden, maakten raffinaderijen een achterstand in door consumenten te gutsen. Ze rekenden meer voor benzine… waardoor de verhouding omlaag ging en de winst omhoog.

Gigantische olieraffinaderij Valero Energy Corp. zag zijn omzet dalen van $ 113 miljard in 2008 tot $ 63 miljard in 2009. Van 2013 tot 2015, toen de prijzen daalden, groeide Valero’s winst van $ 5,7 miljard tot $ 8,2 miljard. Dat was een winststijging van 44%, zelfs toen de olieprijs instortte van $ 100 naar $ 30 per vat.

Vandaag zien we iets soortgelijks gebeuren. Nu de olieprijs daalt van een recent hoogtepunt van $66 naar $60 en lager, kunnen we verwachten dat de benzineprijzen langzamer naar beneden gaan. Dat betekent dat raffinaderijen het dit jaar waarschijnlijk goed zullen doen.

En de sector moet het goed blijven doen. En door de recente terugval ziet het raffinagecomplex er vandaag aantrekkelijk uit.

Als u geld aan het werk wilt zetten in olie zonder directe blootstelling aan de olieprijs, is dat vandaag een goede keuze.

Bron: Matt Badiali

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie