Berekeningen van postcoderadius met Microsoft Excel

Berekeningen van postcoderadius met Microsoft Excel

Microsoft Excel “aangepaste functies” kunnen worden gebruikt om veel taken uit te voeren met betrekking tot adres- en locatiegebaseerde informatie, zoals het importeren van demografische gegevens, het controleren van de adresnauwkeurigheid, zelfs het berekenen van de rijtijd en het uitvoeren van route-optimalisatie. Aangepaste functies, ook wel User Defined Functions (UDF’s) genoemd, voeren complexe berekeningen of taken uit en worden in celformules gebruikt, net als standaard Excel-functies zoals SOM of GEMIDDELDE. In dit artikel zullen we bespreken hoe aangepaste functies ook kunnen worden gebruikt voor het identificeren van postcodes binnen een bepaalde afstand of “straal”.

Postcodes kunnen zeer nuttig zijn voor het analyseren van demografische informatie en kunnen u helpen om klanten beter te targeten en marketingcampagnes te plannen. Als u bijvoorbeeld ritssluitingen binnen een bepaalde straal van potentiële nieuwe winkellocaties identificeert, kunt u een locatie selecteren die het meest toegankelijk is voor uw klantenbestand. Maar in plaats van cirkels op een kaart te tekenen, is het een veel eenvoudigere benadering om een ​​aangepaste functie in Excel te gebruiken die het werk voor u kan doen.

Stel dat u een mogelijke winkellocatie in zip 07470 evalueert en een lijst met alle zips binnen een straal van 10 mijl nodig hebt. Om een ​​functie met de naam RADIUS te gebruiken, voert u eenvoudig een formule in een werkbladcel in zoals deze: “= RADIUS (ZipCode, RadiusDistance)”. In dit geval is de formule “= RADIUS (“07470″, 10)”, en het werkblad geeft alle resultaten weer binnen 10 mijl van 07470.

De formule kan worden aangepast om de gegevens uit te voeren als een tekenreeks die in een enkele cel wordt vermeld, of als een matrix met afzonderlijke resultaten in meerdere cellen in het werkblad. Om een ​​formule als een matrix in Excel te retourneren, markeert u eenvoudig het doelbereik met uw muis, houdt u vervolgens de Ctrl- en Shift-toetsen ingedrukt en drukt u op Enter. De geretourneerde gegevens kunnen ook de berekende afstand bevatten en deze sorteren op nabijheid van de beoogde zip. Er kunnen extra opties worden toegevoegd om de afstand in kilometers of mijlen te laten weergeven.

De aangepaste functie automatiseert het proces van het vinden van alle zips die binnen de opgegeven straal vallen door een lokale database te doorzoeken en afstandsberekeningen uit te voeren op basis van breedte- en lengtegraad. Al deze acties vinden plaats op de achtergrond, dus de gebruiker werkt volledig in Excel en ziet alleen de resulterende lijst met postcodes weergegeven in hun werkblad – het is niet nodig om een ​​nieuwe applicatie te leren of een postcodelijst van een webpagina te importeren.

Een groot voordeel van aangepaste functies is hun vermogen om grote hoeveelheden gegevens in spreadsheetformaat te verwerken. Om bijvoorbeeld postcoderadiusberekeningen uit te voeren voor een lijst met postcodes in kolom A, voert u eenvoudig de juiste aangepaste functieformule in cel B1 in, zoals: “= RADIUS (A1, 10)” waarbij “A1” de werkbladcel is locatie van de eerste postcode. Kopieer en plak deze formule vervolgens naar behoefte in kolom B; op deze manier kunt u straalberekeningen uitvoeren voor letterlijk duizenden postcodes, zonder de tijdrovende handmatige invoer die nodig is voor andere programma’s.

Er zijn andere handige aangepaste Excel-functies die deze straalberekeningen aanvullen, zoals het berekenen van de afstand tussen twee opgegeven postcodes. De formule van de aangepaste functie zou in dit geval zoiets zijn als “= DISTANCE (ZipCode1, ZipCode2)”. De berekende afstand kan “hemelsbreed” zijn of kan een schatting zijn van de werkelijke rijafstand of tijd.

Een aangepaste radiusfunctie is een uitstekend voorbeeld dat laat zien hoe Microsoft Excel-functies kunnen worden gebruikt om gecompliceerde taken te automatiseren, allemaal binnen een eenvoudige spreadsheetformule. Van het berekenen van de rijafstand en tijd tussen adressen tot het identificeren van ritsen binnen een bepaalde straal, aangepaste functies zijn een zeer nuttige benadering voor het analyseren van adres- en locatiegebaseerde informatie in Excel.

Bron: Betty Hughes

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie