Bestanden draadloos delen tussen Android-telefoons en elke pc

Bestanden draadloos delen tussen Android-telefoons en elke pc

We hadden nooit gedacht dat we ooit een Android-telefoon of een tablet-pc zouden kunnen gebruiken om veel inhoud in één segment te maken. Tussen aantekeningen en foto’s gemaakt op uw smartphone en die speciale inhoud die uit uw Fly Touch tablet-pc is gehamerd, zult u merken dat er altijd iets op uw mobiele apparaat is dat u uit uw pc wilt halen. Dankzij Dooblou WiFi File Explorer die is gebouwd om deze taak perfect aan te kunnen.

Voordat we zelfs maar wisten van draadloze bestandsverkenners zoals deze, konden we bestanden alleen op twee manieren overzetten van de telefoon: je zou het bestand bijvoorbeeld in Dropbox plaatsen of een USB-kabel gebruiken om de pc en de telefoon met elkaar te verbinden om bestanden over te zetten . Als je het hebt over kabels in deze 21e eeuw — echt, het is een pijnlijke cursus die een persoon niet zou moeten ondergaan, en Dropbox lijkt een onproductieve oplossing voor het afhandelen van zulke enorme bestandsoverdrachten.

Wat is een WiFi-bestandsverkenner?

WiFi File Explorer is een Android-app die de Wi-Fi-verbinding van uw Android-mobiele telefoon of tablet gebruikt om uw draadloze netwerk te koppelen, wat vervolgens op een kleine webserver-achtige manier op uw netwerk komt waarmee u door uw bestanden kunt gaan vanaf een ander PC op het netwerk. Het enige dat u hoeft te doen, is naar uw computer te gaan en een IP-adres in te voeren, inclusief het poortnummer dat de app-software u biedt, bijvoorbeeld 192.168.1.77:8000, en dan heeft u een lijst die voor u beschikbaar is uit de bestanden van uw telefoon en mappen precies in uw browservenster.

De WiFi File Explorer-app heeft als alternatief een wachtwoordbeveiliging, waarvan ik denk dat deze waarschijnlijk standaard moet worden ingeschakeld, maar helaas is dit niet het geval. U kunt overwegen om het in te schakelen wanneer u het voor de eerste keer gebruikt.

Het goede aan het apparaat is dat je niet zomaar bestanden kopieert; je kunt ook muziek en video streamen vanaf je mobiele Android-telefoon. De originele versie die voor minder dan twee dollar wordt verkocht, voegt de vaardigheid toe om nieuwe mappen op je telefoon te maken, meerdere bestanden tegelijkertijd van het apparaat te downloaden, volledige mappen te downloaden, media-afspeellijsten te streamen en vele andere.

Zeker, WiFi-bestandsverkenner-apps kunnen niet worden geconcludeerd dat dit de enige draadloze apps voor het delen van bestanden zijn voor Android-telefoons, maar het zou kunnen opscheppen als de eenvoudigste, en om die reden kan het enorme aandacht krijgen van productieve gebruikers.

Bron: Philip Edwards Hausner

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie