Beste app-ontwikkelingstrends die ontwikkelaars van Android-apps moeten kennen in 2021

Beste app-ontwikkelingstrends die ontwikkelaars van Android-apps moeten kennen in 2021

De markt voor het ontwikkelen van Android-applicaties wordt steeds concurrerender met de meeste bedrijven die ervoor gaan en met duizenden applicaties die er elke dag op worden uitgebracht. De markt voor Android-applicatieontwikkeling wordt nu ondersteund door technologieën zoals het internet der dingen, 5G-technologie en meer. de vraag naar Android app-ontwikkelaars is nu ook meer. iOS of de andere platforms. Volgens Statista,

  • Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljard smartphonegebruikers.
  • Inmiddels gebruiken meer dan 1,6 miljard smartphonegebruikers Android-apparaten.
  • Android heeft 85 procent van de app-markt in handen.
  • En de Google Play Store heeft meer dan 3 miljoen applicaties die de gebruikers op verschillende manieren bedienen.

De vraag naar Android-applicaties is veel groter in vergelijking met de andere platforms en besturingssystemen vanwege het gebruiksgemak van het platform en de gebruiksvriendelijke functies. Als het gaat om app-ontwikkeling, kiezen zowel ontwikkelaars als zakelijke handelaren het liefst eerst voor Android. Met deze toenemende vraag naar het platform en met het enorme aantal applicaties, is het echter van cruciaal belang voor de ontwikkelaars om vertrouwd te raken met de nieuwste tools en trends voor het bouwen van deze applicaties. En hier is het artikel met de top 3 ontwikkelingstrends voor Android-apps in 2021.

Top 3 trends in de ontwikkeling van Android-apps die de markt beheersen in 2021.

Android Instant-apps:

Met Google Play Instant kunnen gebruikers van Android-apparaten gewoon tikken en de applicaties uitproberen, waarbij het installatieproces van de app volledig wordt overgeslagen. Deze Android Instant-applicaties hoeven niet te worden gedownload of geïnstalleerd. Deze zijn net zo eenvoudig te gebruiken als web-apps of websites en kunnen direct vanuit de cloud worden bediend. Hierdoor nemen deze applicaties ook geen extra ruimte in beslag op het toestel. Zelfs de app-ontwikkelaars kan de applicaties eenvoudig en snel converteren naar Instant-apps met behulp van de Android-app-bundeltool. Dit bespaart ook veel tijd voor de ontwikkelaars en maakt het proces moeiteloos.

Blockchain-technologie:

Deze technologie of trend zorgt nu voor een buzz in verschillende sectoren. En het wordt beschouwd als een van de belangrijkste trends in app-ontwikkeling in 2021. Ook wordt verwacht dat de markt voor blockchain-applicaties in 2024 zal toenemen tot bijna $ 20 miljard.

Gedecentraliseerde applicatie-ontwikkeling, die veilig is en volledige transparantie biedt, is waar de ontwikkelaars nu naar streven met deze technologie. Slimme en op contracten gebaseerde applicaties helpen bij veilige online betalingen en transacties en dit maakt de technologie ideaal voor financiën, detailhandel, onderwijs, e-commerce en verschillende andere sectoren.

Android-jetpack:

Volgens het officiële Android-platform is Jetpack eigenlijk de complete suite van bibliotheken die Android applicatie ontwikkeling eenvoudiger en sneller voor ontwikkelaars. De beschikbaarheid van deze bibliotheken en het gebruik van deze trend kan zorgen voor minder coderen of programmeren. Bovendien kunnen deze bibliotheken consistent werken met alle Android-apparaten. Deze Jetpack met al zijn bibliotheken zorgt ook voor hoogwaardige applicaties voor het platform.

Afgezien van deze top 3 zijn er nog een aantal die nu behoorlijk overheersen op de markt, zoals M-Commerce, AR en VR, draagbare apparaten, AI- en ML-integratie, IoT, 5G en chatbots die kunnen worden gebruikt voor het bouwen van applicaties voor Android .

Hoewel deze trends op de markt blijven verschijnen, is het essentieel om op de hoogte te blijven en vertrouwd te raken met de nieuwste trends en gebruik te maken van de kansen en technologische vooruitgang. Dit zorgt ervoor dat er elke keer moderne en geavanceerde apps kunnen worden gebouwd met elke zakelijke vereiste.

Bron: Rob Stephen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie