Beste beveiligingspraktijken voor mobiele applicaties voor ontwikkelaars

Beste beveiligingspraktijken voor mobiele applicaties voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars van mobiele applicaties tonen hun bezorgdheid over de beveiliging van applicaties. Omdat nieuwe bedreigingen het ontwikkelingsproces moeilijker maken, passen ze bijgewerkte benaderingen toe om het probleem gemakkelijk op te lossen. Over het algemeen is de ontwikkeling van mobiele apps gebaseerd op de twee platforms: Android en iOS. De ontwikkelaars die taken uitvoeren voor verschillende besturingssystemen zijn zich terdege bewust van bedreigingen en risico’s. Zolang ontwikkelaars zich aan de richtlijnen houden, blijven applicaties beschermd tegen beveiligingsproblemen. Aangezien een applicatie consumentengegevens, gevoelige bedrijfsinformatie en vele andere belangrijke documenten opslaat, is een hoge beveiliging een vereiste voor een app-ontwikkelaar.

Er is een App Store-richtlijn voor ontwikkelaars van iOS-apps en ze moeten de regel volgen om applicaties te ontwerpen die de hoogste downloadsnelheid halen. Android-applicaties verdringen ook de Play Store, omdat de gebruikers van de bediening hoger zijn dan die van anderen. De inhoud bespreekt de best practices die zijn ontworpen om het hoge beveiligingsniveau op te nemen.

Ingebouwde bescherming voor de toepassing:

Ontwikkelaars kunnen een applicatie op vele manieren beveiligen. Ze maken de ingebouwde bescherming sterker. Ze omvatten app-codeversleuteling en codeverduistering om een ​​strikte bescherming voor de toepassing te ontwerpen. Binaire verharding is een ander beveiligingsproces dat binaire bestanden analyseert en de basisexploits elimineert. API-codering is ook een beproefde methode om gegevens die zijn opgeslagen in applicaties te coderen. Al deze dingen zijn in handen van app-ontwikkelaars. Ze moeten rekening houden met de nodige factoren om de toepassing te beschermen tegen risico’s. Een toepassing moet de functie voor sessietime-out weergeven wanneer dat nodig is.

Het app-ontwikkelingsproces bevat ook enkele beveiligingsspecifieke technieken. Door middel van sabotagedetectie en tracering zorgen ontwikkelaars ervoor dat applicaties geen bedreigingen bevatten. De experts gaan verder dan dit. Ze compileren de configuratie-instellingen in de code, schakelen JavaScript-ondersteuning uit en verwijderen de achterdeur in de codes.

Controleer de back-end van de applicatie:

Aangezien elke bedrijfsapplicatie een back-end systeem heeft, moeten app-ontwikkelaars een beperkte stap nemen om toegang tot het systeem te bieden. De beveiliging van het systeem moet zodanig zijn dat alleen de bevoegde persoon informatie kan krijgen. Organisaties van hun kant moeten beveiligingstechnologieën opnemen om de end-to-end bescherming te behouden.

Beveiliging voor services van derden:

Wanneer een applicatie gebruikmaakt van services van derden, moeten ontwikkelaars ervoor zorgen dat externe services moeten voldoen aan de beveiligingsstandaard van een applicatie. Ze moeten de API-codes coderen die verantwoordelijk zijn voor het verbinden van de applicatie met de services. Door de toestemming voor de derde te beperken, houden ze de gevaarlijke situatie buiten de deur.

Test en verifieer de toepassing:

Zowel Android- als iOS-app-ontwikkelaars moeten onverdeelde aandacht besteden aan de test- en verificatiefasen van applicaties. Voor een kwaliteitsborging worden dynamische en statische tests geïmplementeerd die bufferoverflows en coderingskwetsbaarheden omvatten. Beveiliging van een applicatie omvat een uitgebreid hoofdstuk over kleine tot grote problemen.

Als het gaat om het beveiligen van een applicatie, moeten ontwikkelaars elk gebied zeer zorgvuldig in de gaten houden. Zij moeten de problemen met autorisatie, authenticatie en sessiebeheer oplossen.

De ontwikkelingsindustrie voor mobiele apps wordt elke dag groter. Nieuwe beveiligingsbedreigingen vormen een uitdaging voor de ontwikkelaars om een ​​ultieme oplossing te introduceren om de problemen op te lossen. Ze nemen elke kwestie met betrekking tot het lekken van informatie serieus. Zelfs een peer review in het ontwikkelproces blijkt nuttig te zijn voor het uitvoeren van een volledig testproces.

Een applicatie heeft continu toezicht nodig:

Ontwikkelaars moeten hun applicaties altijd updaten. Naarmate de tijd verstrijkt, duiken er nieuwe bedreigingen op. De oude ondersteuning lijkt niet voldoende voor de beveiliging. Het updaten van een software-ondersteuning is altijd een belangrijke optie die aan app-ontwikkelaars ligt.

Ontwikkelaars van Android-apps volgen altijd de richtlijnen van de Play Store om hun apps goedgekeurd te krijgen. Mobiele applicaties openen nieuwe kansen voor het bedrijf. Kleine bedrijven nemen met succes de schijnwerperspositie in door hun unieke marketingstrategie. Maar slecht ontworpen applicaties kunnen alles bederven. Ze verminderen zelfs de zichtbaarheid van uw winkel. Huur dus deskundige ontwikkelaars in voor deze taak en geniet van aantrekkelijke stijlen en ontwerpen voor uw toepassing. Ze weten hoe ze een beveiligingsfactor in een applicatie moeten opnemen.

Er zijn veel bedrijven die diensten voor het ontwikkelen van mobiele apps aanbieden. Maar de beste namen helpen klanten altijd om hun doel te bereiken. Met een sterk app-ontwikkelingsteam en een klantenondersteuning bieden ze de beste benaderingen.

Bron: Vikash Singh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie