Beste gratis Android-apps voor smartphones en tablets

Beste gratis Android-apps voor smartphones en tablets

Android is speciaal ontworpen voor mobiele apparaten en werd uitgebracht in 2008. Binnen een paar jaar na de release is het het op één na meest gebruikte besturingssysteem voor smartphones en tablets geworden. Afgezien van de applicaties die kunnen worden gekocht, zijn er tal van apps in de Android Market die gratis kunnen worden gedownload. We bespreken enkele van de beste gratis Android-apps die beschikbaar zijn voor Android-gebruikers op hun mobiele apparaten.

De Android-app store is momenteel gevuld met meer dan 500.000 apps, waarvan er vele helemaal gratis zijn. De snelheid waarmee apps voor Android worden ontwikkeld, is veel hoger dan de app-ontwikkelingssnelheid voor elk ander besturingssysteem voor mobiele apparaten.

Misschien is het gepast om te beginnen met de Adobe Reader-app voor smartphones. Deze gratis app is een van de meest gedownloade en populairste Android-apps en werkt even goed op smartphones als op tablets. Adobe Reader is een essentiële metgezel voor iedereen die boeken moet downloaden en lezen op zijn of haar mobiele apparaat.

Na Adobe Reader komt de gratis app voor sociale netwerken voor Skype. Deze app heeft in een zeer beperkte tijd veel aandacht gekregen. Skype faciliteert VoIP-gesprekken vanaf je mobiel tegen zeer redelijke tarieven en met een zeer degelijke kwaliteit. Gebruikers kunnen ook volledig gratis Skype-naar-Skype-videogesprekken voeren, waarvoor deze software de beste is.

Google maps is de volgende in de lijst, die net als de meeste andere producten en diensten van Google gewoon geweldig is. Hoewel deze app over het algemeen een must-have is, zou deze app de hoogste prioriteit moeten hebben voor die gebruikers die meestal mobiel blijven en veel moeten reizen. Uitgerust met gratis en spraakgestuurde GPS, zorgt deze app ervoor dat je nooit verdwaalt tijdens je reis.

Met de opkomst van sociale netwerken zijn de speciaal voor dit doel ontwikkelde apps talrijk en nemen ze zeker een prominente plaats in tussen de beste gratis Android-apps. Twee van zulke geweldige apps zijn Facebook- en Twitter-applicaties die zijn ontwikkeld voor mobiele telefoons. Deze applicaties zijn geoptimaliseerd voor uw smartphones en tablet-apparaten en bieden een zeer gebruiksvriendelijke interface die u echt geen verschil laat voelen met de originele versies.

Hetzelfde geldt voor de nieuwste YouTube-app voor Android-telefoons. De eerste versie van deze app had enkele verbeteringen nodig en die verbeteringen zijn doorgevoerd in de nieuwste versie. Met de nieuwste versie kunnen gebruikers genieten van videostreaming en kijkervaring op dezelfde manier als op hun computer.

Voor filmliefhebbers is IMDb Movies & TV een perfecte applicatie waarmee je details over je favoriete films en tv-shows kunt vinden, hun trailers kunt bekijken en de enorme filmdatabase kunt doorzoeken, helemaal gratis. Onder de beste gratis Android-apps die recentelijk zijn ontwikkeld, is Angry Birds enorm populair geworden. Deze app kan op dit moment zeker worden beschouwd als een van de beste game-apps op de Android-markt. De volgende versie van dit spel met de naam Angry Birds Rio is ook gevolgd.

Met het verstrijken van de tijd nemen de gratis apps die beschikbaar zijn op de Android-markt voortdurend toe en deze app-ontwikkeling van derden speelt zijn rol in de populariteit van Android.

Bron: Denny Patrick

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie