Beste gratis webbrowsers: Mozilla Firefox 12 Review

Beste gratis webbrowsers: Mozilla Firefox 12 Review

Mozilla Firefox is een gratis webbrowser die is ontwikkeld voor Linux, Microsoft Windows en Mac OS X. De nieuwste versie – Firefox 12 – is snel en betrouwbaar en biedt veel voordelen ten opzichte van andere webbrowsers. Deze nieuwe versie geeft je verbeterd videobeheer, verbeterde prestaties en vereenvoudigde privacycontroles. Andere opvallende kenmerken zijn onder meer uitgebreide pop-upbedieningen en live bladwijzers.

Met een gestroomlijnde gebruikersinterface en de nieuwste open webtechnologieën is Firefox 12 een van de beste webbrowsers op de markt. De browser maakt navigatie eenvoudiger, met innovatieve toepassingen die ideaal zijn voor zowel gevorderde als beginnende gebruikers. Net als andere browsers heeft het een synchronisatiefunctie aangenomen. Deze nieuwe versie voegt meer dan 80 verbeteringen aan de ontwikkelaarstool toe en veel aanpassingen door middel van extensies.

Gebruikers kunnen de nieuwste versie van de browser downloaden van de officiële website. Als u het als uw standaardbrowser kiest, installeert Firefox 12 automatisch een Windows 7-taakbalkpictogram. De browser integreert Firefox Sync, waardoor u toegang krijgt tot uw bladwijzers, wachtwoorden en geopende tabbladen. Firefox 12 biedt verbeterde beveiligingsfuncties zoals Do Not Track en Content Security Policy. Die versie heeft ook een aantal tools en applicaties die browsen gemakkelijker en sneller maken:

• Synchroniseren voor tabbladen, wachtwoorden, extensies en browsegeschiedenis
• Vastgezette sites
• Bookmark-organisatie met Panorama
• Snelle JavaScript-prestaties
• Verbeterde toegankelijkheid met Zoeken terwijl u typt
• Tabbladmodus
• Uitgebreide pop-upbediening
• Nieuwe HTML5-mogelijkheden
• Machtigingenbeheer
• Meer dan 80 ontwikkelaarstools
• CSS-3D-transformatie wordt ondersteund
• Eenvoudige navigatie
• Automatische add-oncontrole

Firefox 12 is een uitstekende keuze voor studenten en andere personen die online onderzoek doen. De nieuwste versie van de browser bevat virtuele plaknotities die toegankelijk zijn via de werkbalk. Gebruikers kunnen vaak bezochte sites opslaan als pictogrammen op de werkbalk door de functie “vastzetten als app-tabblad” te gebruiken. Firefox 12 geeft u de mogelijkheid om add-ons van derden te integreren, uw tabbladen te bekijken als een reeks miniatuurafbeeldingen en leuke toepassingen te maken. Firefox HTML5-ondersteuning omvat 3D-graphics, hardwareversnelde video’s, professionele typografie en offline gegevensopslag.

Dit is een van de laatst overgebleven browsers die aparte adres- en zoekvakken gebruikt. Een nieuw menu voor webontwikkelaars biedt tools voor het bouwen en debuggen van websites op één locatie. De menu’s Geschiedenis en Bladwijzers zijn opnieuw ontworpen. Deze nieuwe versie heeft privé browsen geïntegreerd. Het biedt ook verbeterde bescherming tegen spyware, virussen, phishing-sires, malware en pop-ups. De interface is goed georganiseerd en intuïtief. Mozilla Firefox 12 zit boordevol innovatieve functies en geavanceerde ontwikkelaarstools en blijkt een van de beste gratis webbrowsers te zijn die er zijn.

Bron: Teresa A Douglas

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie