Beste gratis webbrowsers: Swiftfox Review

Beste gratis webbrowsers: Swiftfox Review

Swiftfox is een snel Firefox-alternatief voor Linux-gebruikers. Deze webbrowser is gebaseerd op Mozilla Firefox. Bestaande Firefox-plug-ins zouden zonder extra configuratie moeten werken. Het heeft builds voor zowel Intel- als AMD-processors. Het programma laadt webpagina’s snel, start snel op en gebruikt minder geheugen dan andere browsers. Het zorgt ook voor meer veiligheid.

SwiftFox biedt browsen met tabbladen, wat vooral handig is voor diegenen die willen multitasken terwijl ze wachten op langzame pagina’s. Als zowel Firefox als Swiftfox op dezelfde computer worden gebruikt, worden de add-ons met elkaar gedeeld. Deze innovatieve webbrowser is ontwikkeld door Jason Halme en kan zonder extra kosten worden gedownload. Swiftfox biedt een breed scala aan functies, zoals:

• Optimalisatie van binaire code

• Verbeterde beveiliging

• Hoge snelheid

• Laadt pagina’s snel

• Gebruiksvriendelijke interface

• Veel add-ons en plug-ins

• Synchroniseren voor tabbladen, geschiedenis, wachtwoorden en extensies

• Navigatie met tabbladen

• Pop-upbediening

• Verbeterd tabbladbeheer

De plug-ins, thema’s en extensies die u met Firefox hebt gebruikt, zijn volledig compatibel met Swiftfox. Verschillende tijdschriften en webontwikkelaars hebben deze software geëvalueerd in de context van de snelste browsers. Dit programma is sneller dan Mozilla Firefox, zowel wat betreft websiteweergave als laadsnelheid. De broncode is open source; de binaire bestanden hebben een eigen licentie.

Er is weinig dat andere browsers kunnen doen dat Swiftfox niet kan. Dit programma maakt een eenvoudigere en meer intuïtieve navigatie mogelijk en heeft veel aanpassingsopties. Gebruikers kunnen meerdere pagina’s in één venster openen, add-ons van derden integreren en koppelingen en paginatekst vinden door simpelweg te typen. Ze kunnen ook geopende tabbladen in groepen indelen en meerdere tabbladen tegelijk als bladwijzer markeren.

Swiftfox ondersteunt tal van gebruikerssnelkoppelingen. Het beschikt ook over geïntegreerde pop-upblokkering, zodat u geen software van derden hoeft te installeren om pop-ups te voorkomen. De browser kan ook voorkomen dat Javascript-code het formaat van uw venster aanpast of verplaatst. Gebruikers kunnen de machtigingen voor een bepaalde site configureren door “about:permissions” in de adresbalk te typen. Swiftfox beschikt ook over een aantal uitstekende synchronisatiefuncties. Net als Firefox gebruikt deze webbrowser aparte adres- en zoekvakken.

Hoewel de laad- en paginaweergavetijden hoger zijn in vergelijking met Firefox, hangt het verschil tussen beide grotendeels af van de internetverbinding. De broncode is vrij beschikbaar om te downloaden, waardoor gebruikers hun eigen build kunnen maken. Gebruikers kunnen ook persoonlijke gegevens verwijderen via een menu-item of sneltoets. Deze software wordt geleverd met de XForms-extensie vooraf geïnstalleerd.

Bron: Teresa A Douglas

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie