Beste tips voor het maken van audioboeken van professionals

Beste tips voor het maken van audioboeken van professionals

Audioboek-concept

Audioboeken hebben bewezen een fantastische groei te zijn voor auteurs, producenten en vertellers. Lezers luisteren liever naar de auteur die zijn boek vertelt. Hier zijn enkele punten waarmee een auteur rekening moet houden bij het opnemen van zijn audioboek.

(1) Zorg ervoor dat u audio van de hoogste kwaliteit opneemt

Er zijn verschillende technische vereisten waaraan moet worden voldaan bij het opnemen van een audioboek van de beste kwaliteit. De beste audiokwaliteit kan worden opgenomen op een plaats die vrij is van ongewenste geluiden die de kwaliteit van de audio kunnen bederven. Uw opname kan bij u thuis worden gedaan, maar zorg ervoor dat er geen ruis is die de kwaliteit van uw audio verslechtert, en deze ruis kan tijdverspilling veroorzaken, omdat u uw audio opnieuw zou moeten opnemen om van de ruis af te komen .

Uw audiorecorder is cruciaal bij het produceren van audio van hoge kwaliteit. Er zijn heel veel microfoons en je kunt er zeker een vinden die binnen je budget past. Voor het opnemen van audioboeken raad ik het gebruik van USB-microfoons aan. Als je niet veel wilt lezen, kun je de Blue Snowball kopen, die audio van hoge kwaliteit opneemt en super betaalbaar is.

(2) Bereid je voor op de opname

Audio opnemen is geen gemakkelijke taak. Je moet al je uitdrukkingen en emoties onder woorden brengen. Door de manier waarop u uw woorden overbrengt, kan uw lezer contact met u opnemen. Je moet dus vol energie zijn om je gedachten te uiten.

Hier zijn enkele van de punten waar u op moet letten als u zich voorbereidt op de opname:

Plan sessies met een tussenpoos van een paar dagen Als je introvert bent en nieuw in deze opnamewereld, zorg er dan voor dat je stem niet trilt tijdens het spreken en dat de woorden en de emotie erachter duidelijk moeten zijn. Je moet jezelf met veel energie uitspreken zodat de lezer zich met je verbonden moet voelen. Elke opnamesessie duurt minimaal 2 uur, dus je moet je opname-uren plannen wanneer je genoeg energie hebt.

Probeer zuivelproducten te vermijden voordat u probeert om de dingen te vermijden die uw keel kunnen verstoppen en uw spreken belemmeren. Om een ​​perfecte audio te hebben, moet je keel schoon zijn, en als je ziek bent of niet goed kunt praten, is het beter om te herstellen en dan door te gaan met je werk. Het wordt aanbevolen omdat de opnamesoftware vereist dat uw stem dezelfde intensiteit en kwaliteit heeft.

Als je filmt rond etenstijd, zorg er dan voor dat je een tussendoortje meeneemt. Probeer uw opnamesessies niet rond uw maaltijden te plannen. Maar voor het geval dat het gebeurt, neem wat snacks mee, want een knorrende maag kan je geest afleiden en zelfs je energie verminderen tijdens het praten.

Modulatie van je ademhaling is een must tijdens het opnemen. Als u langer uw adem inhoudt, terwijl u langere hoofdstukken leest, kan uw uithoudingsvermogen zelfs afnemen. U kunt dus enkele opnamelessen krijgen van de professionals om een ​​effectieve opname te hebben.

Lees tijdens het opnemen niet van de pagina’s, maar lees vanaf een tablet of een ander elektronisch apparaat, want tijdens het lezen van pagina’s kan het geluid van het omslaan van de pagina’s een ongewenst effect op uw opname hebben. Zet ook uw telefoon of andere apparaten in de vliegtuigmodus en schakel elke Wi-Fi-verbinding uit, omdat dit ook een geluid kan veroorzaken dat mogelijk niet opvalt tijdens het opnemen.

Als u eenmaal begint met opnemen, kunnen er zich situaties voordoen waarin u uw schrijven moet aanpassen en opnieuw moet opnemen. Het is dus aan te raden om die boeken of bestanden op te nemen die voor een langere periode statisch kunnen blijven. Als u bijvoorbeeld technische dingen opneemt, moet u deze jaarlijks bijwerken, en als u een kleinere sectie moet bijwerken, moet de kwaliteit van uw stem overeenkomen met de kwaliteit van de vorige secties, anders moet u opnemen het weer. Updaten is dus geen gemakkelijke taak.

Elk ACX-bestand moet een enkel hoofdstuk van het boek zijn, omdat dit de laadtijden kan verkorten en ook terwijl u een nieuw hoofdstuk begint met een nieuw bestand, kunt u zelf nieuwe energie opdoen. Begin- en eindcredits zijn verplicht, en tekst ernaar wordt verstrekt in de ACX-opmerkingen.

(3) Leer wat bewerkingsvaardigheden om de kosten laag te houden

Zodra de opname is voltooid, blijft u achter met bewerken. Een vreselijke bewerking siert je opname in grotere mate. Als u een producer betaalt om uw opname te bewerken, kan dit de kwaliteit van uw werk verhogen ten koste van een lagere winst. U hoeft geen betaalde software te downloaden om uw bewerkingen uit te voeren, u kunt Audacity gebruiken, een gratis software om uw bestanden te bewerken. Dus als u uw opname zelf wilt bewerken, volgen hier enkele tips die u moet volgen:

Als je een fout maakt tijdens het opnemen, klap dan in je handen. Dit zorgt voor pieken in de audiobestanden en kan later worden gebruikt om de fouten te vinden. Als er veel fouten voorkomen, ga dan voor een vlottere lezing terug naar het begin en lees het opnieuw. Voortdurend lezen voor langere uren, kan ervoor zorgen dat u zich moe voelt en dit kan het aantal fouten vergroten, dus neem een ​​tijdje een pauze met lezen.

Gratis bewerkingssoftware zoals Audacity of andere die compatibel zijn met uw computer kan worden gebruikt. Cross Fade-functie wordt gebruikt voor het knippen van de bestanden. Amadeus Pro, een bewerkingssoftware op Mac, heeft de mogelijkheid om automatisch te vervagen met de Smart Fade-functie. Probeer ergonomische toetsenborden en muis te gebruiken, omdat regelmatig werken polspijn en andere problemen kan veroorzaken.

De ACX heeft zijn technische vereisten, waaronder het toevoegen van een paar seconden Room Tone om het begin en einde van het bestand aan te geven. Om het proces gemakkelijk en snel te maken, kunt u deze kamertonen afzonderlijk opnemen en deze gewoon toevoegen met behulp van een voorgesneden tool om elk bestand te boven en achter te laten.

Audiobestanden van hoge kwaliteit zijn erg groot. Dus om deze bestanden steeds opnieuw te verzenden, kunnen e-mails niet helpen. Om uw bewerkte bestanden te verzenden, kunt u dus DropBox gebruiken. Dit wordt gedaan omdat grotere bestanden sneller in het geheugen van uw computer terechtkomen. Voor het verzenden van uw bestanden naar Virtual Assistant (VA) en later naar de producer kunt u daarom DropBox gebruiken.

Conclusie

Dit waren enkele van de tips die van pas kunnen komen de volgende keer dat u een audioboek wilt opnemen of als u uw eerste audioboek wilt opnemen.

Bron: Erwin Cooper

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie