Beveilig uw internet en wifi

Beveilig uw internet en wifi

Ik heb hier in eerdere artikelen op ingegaan. Nu zijn er slimme luidsprekers met Alexa, Siri en Google ingebouwd. Ik dacht dat ik je enkele suggesties zou geven over hoe je jezelf kunt beschermen en beveiligen.

Het is belangrijk om te beseffen dat al uw slimme apparaten door een soort router moeten gaan voordat ze bij uw apparaat kunnen komen. Met de router kunt u vervolgens verbinding maken via een vaste draad of via Wi-Fi. Harde draad zou sneller en veiliger zijn; Wi-Fi is echter eenvoudiger en wordt op meer apparaten gevonden. Zorg er in beide gevallen voor dat uw router een sterk wachtwoord heeft dat u hebt gemaakt. Zorg ervoor dat u het hoogste beveiligingsniveau voor uw wifi hebt, zoals WPA/WPA2. Als uw router meer dan 5 jaar oud is, kunt u overwegen deze te vervangen door een nieuwe, moderne router. Dit zorgt ervoor dat u de nieuwste hardware- en softwarebeveiliging gebruikt.

Slimme luidsprekers verschijnen overal in huizen, ze waren de afgelopen kerst het best verkochte in Amazon. Ze zijn goed in het spelen van je favoriete muziek en worden steeds beter in het opvolgen van je commando’s. Ze kunnen uw alarmsysteem bedienen en uw voordeur vergrendelen en ontgrendelen. Vraag jezelf af hoe veilig ze zijn voordat je Alexa, Siri of Google toestaat om je voordeur te ontgrendelen. Kunnen ze jouw stem onderscheiden van de stem van een vreemde? Wat als je je huis verlaat en een vreemdeling komt naar je voordeur en zegt: “Ontgrendel de deur”, zou het ontgrendelen? Spraakherkenning wordt elke dag beter, dus test uw apparaat voordat u het vertrouwt.

Houden smart-tv’s bij wat u bekijkt? Het antwoord is ja, dat kunnen ze. Ik heb nog een artikel geschreven waarin wordt uitgelegd hoe ze dit doen en nog belangrijker hoe je het kunt stoppen.

Heb je camera’s in huis? Velen van ons doen dat. Vraag jezelf af of ze veilig zijn en hoe ik kan voorkomen dat ze worden overgenomen door een slimme acteur. Dat kan je in een zeer gênante situatie brengen.

Het is belangrijk om elk nieuw smart device dat u aanschaft zorgvuldig te onderzoeken om te bepalen hoe het werkt en welke gegevens het over u verzamelt. Beveilig dat apparaat vervolgens binnen je thuisnetwerk. Als u niet zeker bent van een bepaald apparaat, koppel het dan los van uw thuisnetwerk. Onthoud dat bijna elk apparaat dat je in huis hebt, door je router moet gaan, beveilig het!

Bron: George Uliano

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie