Beveiliging van internetbankieren nu nog beter

Beveiliging van internetbankieren nu nog beter

Garanties tegen online fraude zijn waar de meeste consumenten naar op zoek zijn bij internetbankieren. Omdat geld hier een belangrijke overweging is, willen ze gewoon de beste bescherming voor hun spaargeld en investeringen. Ongeacht of ze bankieren in een fysieke instelling die online is gegaan of een bank die alleen online is, consumenten eisen zekerheid.

Banken werken er hard aan om klanten te overtuigen om internetbankieren te proberen. Beveiligingsfuncties van internetbankieren zijn nu geavanceerder, waardoor klanten alle reden hebben om via internet te bankieren voor extra gemak en nog veel meer voordelen. Met de steeds betere internettechnologie kan iedereen tegenwoordig allerlei soorten financiële transacties online uitvoeren in het comfort van hun huis of kantoor. Afgezien van de veiligheid en het gemak, is internetbankieren ook kosteneffectief met minder of soms helemaal geen kosten.

Onderzoeksexperts zeggen dat hoewel sommige consumenten geen voordeel zien in het elimineren van papier bij het doen van transacties, papierloos gaan eigenlijk een bescherming op zich is. Zo kunt u op de website van een bank nu uw rekeningen en afschriften in een oogwenk online bekijken in plaats van enkele weken te wachten. Dit betekent dat er geen kans is dat uw creditcard- en telefoonafschriften uit uw mailbox of uw prullenbak worden gehaald.

De coderingstechnologie wordt het meest gebruikt om websites te beveiligen. Aangezien gegevens door gedeelde systemen of netwerken gaan waarin een groot aantal mensen toegang hebben tot de informatie, speelt deze tool een cruciale rol. In dit licht moet vertrouwelijke informatie, met name wachtwoorden, worden gecodeerd om te voorkomen dat ze naar andere mensen lekken en worden gewijzigd. Het gebruik van een digitale handtekening is een andere beveiligingstechniek waarbij ook encryptie betrokken is.

Hoewel codering nog moet worden gebruikt, gebruiken verschillende grote banken nu het nieuwste webgebaseerde beveiligingssysteem dat bekend staat als SiteKey. De tool maakt gebruik van een nieuw soort authenticatieproces met als belangrijkste doel het vermijden van phishing, een online frauduleuze activiteit. Er zijn echter maar weinigen die deze techniek gebruiken vanwege de zwakke punten van het systeem.

Het gebruik van gebruikersnamen en wachtwoorden, evenals persoonlijke identificatienummers of pincodes, behoort tot de standaard beveiligingsfuncties die door de meeste banken worden geboden. Het wordt daarom ten zeerste aanbevolen om de vertrouwelijke informatie met niemand te delen om de zogenaamde identiteitsdiefstal te voorkomen.

E-mailwaarschuwing is een andere beveiliging die banken gebruiken. Met deze functie worden klanten via e-mail of sms gewaarschuwd wanneer er verdachte transacties plaatsvinden op hun account, zoals het opnemen van grote bedragen, wanneer ze e-mails ontvangen van phishers of wanneer iemand probeert toegang te krijgen tot een account met een onjuist wachtwoord.

Veel grote banken bieden ook gescande afbeeldingen van geannuleerde cheques. De afbeelding van de cheque toont niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant. Dit zal een klant helpen bij het verifiëren van het chequenummer, het bedrag en de begunstigde voor het geval hij of zij de informatie vergeet.

Banken doen er alles aan om hun klanten de beste online beveiliging te bieden in een poging hun zuurverdiende geld te beschermen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aantal internetbankierende klanten nu groeit.

Bron: Gloria Smith

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie