Biedt geld persoonlijke tevredenheid?

Biedt geld persoonlijke tevredenheid?

Stel je voor dat je een miljardair bent en alles hebt wat je voor geld kunt kopen… grote stukken land, herenhuizen met uitzicht op de zee, de duurste boten, luxe auto’s, een persoonlijke jet, avonturen, zelfs mooie vrouwen… om er maar een paar te noemen . Garandeert dit persoonlijke tevredenheid of echt geluk?

Het is een feit dat mensen geld nodig hebben om te overleven. U verkoopt goederen en diensten voor geld en gebruikt het om te kopen wat u wilt. Zonder geld is er geen handel! De hele wereld draait om geld en er is talent en vaardigheid voor nodig om het goed te gebruiken. Geld is belangrijk en het is om die reden dat we ernaar streven om banen te krijgen of te creëren die ons een goed inkomen opleveren. Daarom kunnen we:

  1. Voldoe aan al onze persoonlijke uitgaven, leningen en betaal belastingen.
  2. Investeer en bewaar het voor ons eigen toekomstig gebruik of de volgende generatie.
  3. Geniet van de basisbehoeften van het leven en leef een gezonde levensstijl.
  4. Waarde en status krijgen in de samenleving die ons zelfrespect vergroot.
  5. Red en verander levens, geef onderwijs en liefdadigheid aan mensen in nood.

Redenen voor het gebruik van geld zijn eindeloos. Ik heb veel mensen horen zeggen dat “… met geld ben ik financieel veilig, zelfverzekerd en tevreden”. Ja, je kunt een zekere mate van geluk bereiken, maar wanneer is de geldval zo erg dat het alle persoonlijke tevredenheid uit ons zuigt?

Ik eer en bewonder de eerste vrouwelijke Britse premier, citeer als het beste antwoord “… Te veel liefde voor geld omwille van zichzelf”

Wist je dat te veel liefde voor geld ervoor kan zorgen dat je dingen die zoveel betekenden in je leven uit het oog kan verliezen, zodat je alleen maar aan jezelf en geld denkt. Ja… het wordt nog erger als je mensen gaat zien als objecten voor eigen gebruik. Op dit niveau zijn je persoonlijke intenties om geld te gebruiken gecorrumpeerd in plaats van de pure en ware motieven die echte waarde aan het leven geven. Dus vragen we ons af: is geld alles wat er is?

Laten we eens kijken wat er gebeurt als je te veel geld krijgt:

1. Zelden kun je goede en solide relaties opbouwen omdat je al je tijd hebt besteed aan “Almachtige Dollar”! Afhankelijk van het werk dat u doet, zal het persoonlijk uw geluk wegnemen als u minder tijd besteedt aan het gezin dat liefde, zorg en aandacht vereist. Je hebt misschien geen duurzame relatie, dus je moet een balans tussen beide vinden.

2. Je kunt gemeen en bedrieglijk worden als je geld gebruikt om mensen te controleren en te verdelen. Houd er rekening mee dat wanneer geld op deze manier wordt gebruikt, het een illusie wordt en uiteindelijk macht over u uitoefent… omdat het uw god is. Zulke mensen verliezen moraliteit en houden op mannen van goed karakter in de samenleving te zijn. Geen plaats voor persoonlijke tevredenheid in dit type persoon.

3. Je kunt een heel eenzaam persoon worden omdat je geen echte vrienden hebt. Nu u miljonair bent geworden, zullen velen zich aangetrokken voelen tot uw geld, maar niet tot de innerlijke persoon die u werkelijk bent. Iedereen zal willen omgaan met en gezien worden met een rijk en glamoureus persoon die de wereld afschildert als een heer. Maar diep in het hart van deze miljonair zit iemand die gezien wil worden als een normaal mens, nuchter en met een verlangen om geaccepteerd te worden voor wie hij werkelijk is. Als deze miljonair de bodem van zijn financiën raakt… waar zullen al zijn vrienden dan zijn?

Daarom houd ik van en ben ik het eens met de beroemde media-eigenaar, Oprah Winfrey wanneer ze citeert: “ Iedereen wil met je meerijden in een limousine, maar wat je wilt is iemand die een bus met je meeneemt als de limousine kapot gaat”. Godzijdank had ze geen gelijk!

4. Op mondiaal niveau heeft te veel liefde voor geld geleid tot hebzucht, wedijver om macht en een wedloop om meer middelen, terwijl er behoefte is aan meer rijkdom. Dit heeft geleid tot achterdocht, oorlogen, economische instabiliteit en corruptie in de wereld waarin we nu leven. Waar geen vrede is, kan geen tevredenheid zijn.

5. Tenzij je dagelijks sport, je aanpast aan een gezond dieet en je geest vaak blijft vernieuwen met positieve bevestigingen en uitspraken, tenzij je leert je geest te beheersen, zijn degenen die te veel geld hebben vatbaar voor angst of depressie. Waarom? Omdat ze zich schuldig maken aan zoveel zorgen over hun eigen veiligheid en die van hun geld.

Tot slot:

Je kunt alle ellende die gepaard gaat met het bezit van te veel geld uitbannen door de kunst van het geven te leren en te beoefenen, want het is goed voor je geest. Wanneer u uw rijkdom uitspreidt in de vorm van donaties aan mensen in nood en God Zijn deel teruggeeft, bent u meer tevreden en kunt u genieten van een belastingverlaging. Zulke mensen zijn meestal tevreden als ze zien dat hun geld iets heeft bereikt of een verschil heeft gemaakt in iemands leven. Dit inspireert hun creatieve vermogen om meer rijkdom te maken. Een goed voorbeeld is de oprichter en miljardair van Microsoft, de heer Bill Gates, die goed doet voor de wereld. Het is niet verwonderlijk dat hij elke dag rijker wordt! Het principe van de Bijbel is correct: “Zoals we geven, ontvangen we”. Wijlen Erich Fromm (Duitse sociaal psycholoog 1900-1980) ondersteunt nog steeds het gezegde dat “niet hij die veel heeft rijk is, maar hij die veel geeft”. Deze zuivere en ware motieven zijn zo waardevol voor persoonlijke tevredenheid en echt geluk.

Bron: Alice Stella Musoke

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie