Bijblijven met de Bitcoin

Bijblijven met de Bitcoin

De Bitcoin is een cybervaluta die de afgelopen jaren veel media-aandacht heeft getrokken en dat nog steeds doet. Bitcoin is in 2009 opgericht door een anonieme groep of persoon die het pseudoniem Satoshi Nakamoto gebruikte, naar wie de kleinste eenheid Bitcoin-valuta is vernoemd. Het is de eerste en misschien wel de meest bekende cryptocurrency. Oorspronkelijk alleen interessant voor de internetelite, heeft de Bitcoin de afgelopen jaren een grotere aantrekkingskracht gekregen en dwingt het op zichzelf respect af op de valutamarkt.

Hoe werkt Bitcoin?

De fijnere details van hoe de Bitcoin werkt, kunnen lastig te begrijpen zijn, omdat het niet onder centrale controle staat zoals een conventionele valuta, maar in plaats daarvan wordt elke transactie collectief goedgekeurd door een netwerk van gebruikers. Er zijn geen munten en geen bankbiljetten, geen edelmetaal in een kluis, maar de Bitcoin-voorraad is eindig, het stopt bij 21 miljoen. Elke 10 minuten worden 25 Bitcoins gevonden door Bitcoin “miners”, en elke 4 jaar zal het aantal vrijgegeven Bitcoins halveren totdat de limiet is bereikt. Dit betekent dat er na 2140 geen Bitcoins meer worden vrijgegeven.

Waarom heb ik Bitcoin-nieuws nodig?

De prijs is in het verleden zeer volatiel geweest, met met tussenpozen aanzienlijke pieken en dalen. Onlangs is de prijs van een Bitcoin in slechts twee maanden meer dan vertienvoudigd. In 2013 werden verschillende Bitcoin Millionaires van de ene op de andere dag gemaakt toen de waarde van hun Bitcoin-wallets dramatisch toenam. Als je al wat bitcoins in je digitale portemonnee hebt, of erover denkt een teen in het water te dompelen, dan moet je echt op de hoogte blijven van Bitcoin News. Handelen in Bitcoin is een steeds populairder alternatief of aanvulling op conventionele handel in vreemde valuta, en groeit in ondersteuning naarmate meer makelaars de sprong wagen.

Ondanks de geleidelijk dalende snelheid van Bitcoin-ontdekking, blijft de interesse in Bitcoin-nieuws bestaan. Er is een reële en constante vraag naar tot op de minuut betrouwbare informatie over de waarde ervan. Bitcoin heeft onlangs een krachtige goedkeuring gekregen van PayPal, wat het vertrouwen in zijn geloofwaardigheid als betrouwbaar alternatief voor conventionele bankkaart- of contante transacties op internet en in de winkelstraat zeker zal versterken. Dit zou een manier kunnen zijn om de critici van Bitcoin tevreden te stellen, die beweren dat het systeem dat wordt gebruikt om transacties goed te keuren of te valideren, Blockchain genaamd, onveilig en kwetsbaar is voor aanvallen door hackers.

Bron: Rajesh B Sanghvi

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie