Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Bing Ads versus Google AdWords: een gedetailleerd inzicht in de voortdurende strijd

U hebt waarschijnlijk al veel gehoord over pay-per-click-advertenties en hoe het u kan helpen uw online zichtbaarheid te verbeteren terwijl u tonnen verkeer naar uw website leidt.

Het is dus logisch dat wanneer uw bedrijf op het punt staat te groeien, dit het juiste moment is om u bezig te houden met betaalde zoekadvertenties en uw klanttargeting naar een hoger niveau te tillen.

Het eerste waar u aan denkt als u PPC overweegt, is Google AdWords. als grootste speler op de betaalde advertentiemarkt is het geen verrassing dat Google AdWords ‘s werelds grootste en populairste PPC-advertentiekanaal is.

We raden u echter aan om niet te snel te investeren in AdWords zonder na te denken. Het feit dat dit wereldwijd het meest geprefereerde advertentieplatform is, betekent niet dat het ook de beste keuze is voor uw bedrijf. Misschien wilt u andere platforms proberen, met name Bing Ads, dat zeker een kleiner marktaandeel heeft, maar hetzelfde doel kan dienen als AdWords tegen lagere kosten, vooral als u een beperkt budget heeft.

Dit brengt ons meteen bij de vergelijking tussen Google AdWords en Bing Ads als advertentieplatforms.

The Prelude: de twee belangrijkste reuzen in zoekadvertenties

Als bedrijfseigenaar of consument bent u waarschijnlijk meer bekend met Google AdWords dan met Bing Ads. Het valt niet te ontkennen dat AdWords de favoriete keuze blijft van zowel internetadverteerders als bedrijven voor het bieden van toegang tot een breder publiek van potentiële consumenten en het leveren van een geweldige ROI.

Maar voordat u Bing Ads in diskrediet brengt als een levensvatbaar advertentiekanaal, is het de moeite waard om de belangrijkste verschillen te kennen tussen de twee platforms die de ene beter maken dan de andere. Laten we beide platforms onderscheiden met behulp van belangrijke prestatiestatistieken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen voor uw advertentieproject.

Kosten per klik en advertentiepositie

Het gebrek aan concurrentie en de lage populariteit van Bing Ads geven adverteerders een concurrentievoordeel ten opzichte van AdWords. De kleinere adverteerdersbasis van Bing Ads biedt betere kansen voor uw advertentie om op betere posities te worden weergegeven, waardoor het platform een ​​lucratieve optie is voor prijsbewuste adverteerders.

Houd er echter rekening mee dat AdWords nog steeds een hoger zoekvolume heeft en meer potentiële klanten die op advertenties klikken.

Conversie en Click-Through-Rate (CTR)

CTR is een statistiek die de advertentiepositie en de kosten per klik bepaalt. Hoe hoger uw CTR, hoe beter uw ranking en hoe minder u betaalt. Uit onderzoek blijkt dat adverteerders een grotere kans hebben op lagere kosten per conversie of lead op Bing dan AdWords.

Interface en beheer

Een andere belangrijke factor die bijzonder belangrijk is voor PPC-beginners, is de interface. Als het gaat om het opzetten en beheren van advertentiecampagnes, presteert Google AdWords nog steeds beter dan Bing met een breed scala aan advertentie-extensies en functies die het richten, instellen en optimaliseren vergemakkelijken.

Verkeerskwaliteit

Als het gaat om zoekvolume en doelgroepgrootte, domineert Google eenvoudig Bing-advertenties. Google is krachtiger en heeft een groter bereik en trekt daardoor meer bezoekers.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle markten gelijk zijn. Google heeft misschien een groter marktaandeel, maar er zijn enkele markten waar Bing adverteerders betere mogelijkheden kan bieden om meer verkeer, conversies en verkopen te genereren. Het hangt dus af van de doelgroep van de adverteerder of AdWords of Bing een beter kanaal zijn om verkeer naar uw website te leiden.

Dus, wie wint de strijd?

Hoewel er geen twijfel over bestaat dat Bing Ads nog steeds een underdog is voor Google AdWords, kunnen we niet over het hoofd zien dat het marktaandeel van Bing voortdurend toeneemt en dat het platform vooruitgang boekt op de gebieden waar AdWords het moeilijk mee heeft.

Beide advertentieplatforms richten zich op effectieve klanttargeting, maar afhankelijk van uw branche, budget, concurrentie, demografie en specifieke doelen, kan het ene platform beter voor uw bedrijf werken dan het andere.

We raden je aan om een ​​deel van je advertentiebudget toe te wijzen aan Bing Ads-marketing of omgekeerd en te kijken welk platform voor jou het beste werkt.

Bovendien kunt u investeren in professionele PPC-advertentieservices om het succes van uw internetadvertentie-onderneming te verzekeren. Een professionele serviceprovider kan u helpen een maximale ROI te behalen door PPC-advertentiecampagnes uit te voeren die op maat zijn gemaakt om aan uw specifieke advertentiedoelen te voldoen. U gaat aan de slag met een toegewijd team dat nauw met u samenwerkt om uw branche, behoeften en markt te begrijpen, u ook adviseert over welk advertentieplatform uw bedrijf het meest ten goede zal komen en hoe u helemaal opnieuw kunt beginnen met PPC-advertenties.

Bron: Tanuj Rastogi

  • Gerelateerde Tags: