Biometrische authenticatie op IOS Swift voor het aanmaken van gepersonaliseerde klantaccounts

Biometrische authenticatie op IOS Swift voor het aanmaken van gepersonaliseerde klantaccounts

Biometrie en iBeacon met Swift

Apple introduceerde biometrisch scannen met iPhone 5S en hoewel het oorspronkelijk werd gebruikt voor het ontgrendelen van de telefoon, werd verwacht dat het nut ervan veel meer zou zijn dan dat naarmate de cloudtechnologie groeide. De extra laag vingerafdrukauthenticatie biedt extra beveiliging en mogelijke toegang tot informatie in de cloud.

Voor verkooppuntsystemen in de detailhandel stelt de iBeacon, in combinatie met biometrische scanning, retailers in staat om de winkelervaring van klanten te verbeteren. Ze kunnen virtuele begroetingen sturen en hen informeren over speciale aanbiedingen op basis van vooraf opgenomen klantkeuzes die via het baken zijn vastgelegd. Met iOS 7-ondersteuning kunnen ontwikkelaars deze functies in verschillende technologieën integreren.

Swift en biometrie

Swift is geüpgraded naar Swift 2 en Apple heeft de XCode 6 gepubliceerd, samen met Cocoa en Cocoa Touch en OS X. Met al deze nieuwe ontwikkelingstools kunnen ontwikkelaars veilige codes schrijven met mechanismen om alle variabelen te activeren om te initialiseren voordat ze voor het eerst worden gebruikt. TouchID-vingerafdruk-API voor Swift is beschikbaar onder iOS 8 voor ontwikkelaars. Ze kunnen nu spelen met de technologie en deze voor uiteenlopende doeleinden integreren in applicaties.

Lokale authenticatie met biometrisch onder Swift

Lokale authenticatie (LA)-context, volgens de definitie van Apple, is: “Verificatiecontexten worden gebruikt om authenticatiebeleid te evalueren, waardoor apps de gebruiker kunnen vragen om zichzelf te authenticeren met behulp van persoonlijke informatie zoals een vingerafdruk geregistreerd met Touch ID”. Verder stellen ze: “Beleid kan vereisten hebben waaraan moet worden voldaan om enige kans op succesvolle authenticatie te hebben. Een beleid dat biometrie vereist, vereist bijvoorbeeld dat TouchID is ingeschakeld en dat vingerafdrukken worden geregistreerd. De retourwaarde van deze methode kan veranderen in de loop van de tijd, dus u moet deze waarde niet opslaan voor toekomstig gebruik in uw app. De waarde blijft gegarandeerd consistent totdat uw app op de achtergrond komt”.

Online winkelen en nog veel meer

Met de veilige dekking die wordt geboden door Swift-back biometrische authenticatie op het Apple-apparaat, kunnen online shoppers genieten van een eenvoudiger authenticatieproces, dat ook snel zal zijn. Klanten kunnen ook andere applicaties van de ontwikkelaar traceren via de vingerafdrukscanner in de iTunes App Store zonder het moeizame proces van het invoeren van wachtwoorden en het doen van een aankoop. Ook cloudgebaseerde applicaties, documentatie en data krijgen met deze technologieën extra beveiliging.

Vingerafdrukscanning wordt gebruikt als een van de veiligste modi voor authenticatie, en de gemakkelijke toegang voor individuen zal hen het vertrouwen geven om hun gegevens vrijelijk te delen met retailers of deze op hun servers op te slaan voor toekomstig gebruik zonder zich zorgen te hoeven maken over inbreuken op de beveiliging.

Bron: Cris Styris

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie