Bitcoin Koopgids – Eenvoudige 3-stappengids voor het kopen van uw eerste Bitcoin

Bitcoin Koopgids – Eenvoudige 3-stappengids voor het kopen van uw eerste Bitcoin

Op zoek naar een Bitcoin Koopgids? Vraag je je af waar je moet beginnen? Mensen hebben veel misvattingen over bitcoin – de allereerste algemeen bekende en geaccepteerde cryptocurrency wereldwijd.

Veel mensen denken bijvoorbeeld dat alleen hackers en louche mensen het gebruiken. Bitcoin wordt echter mainstream met iedereen, van TigerDirect tot Expedia.com tot Dell en zelfs Subway die nu betalingen in bitcoin accepteert.

Waarom zo populair?

Welnu, bitcoin heeft veel voordelen ten opzichte van andere valuta’s. U kunt bijvoorbeeld bitcoins naar iemand sturen als betaling zonder dat u via de tussenpersoon van de bank hoeft te gaan (en wordt geraakt met extra kosten). Het is ook veel sneller dan het verzenden van geld via een bankoverschrijving of overschrijving. Je kunt bitcoins naar iemand sturen en ze de munten binnen enkele seconden laten ontvangen.

Met dit alles is het geen verrassing dat veel mensen nu voor het eerst bitcoin proberen te kopen. Het is echter niet zo eenvoudig als naar uw bank gaan en bitcoins opnemen – of naar een winkel gaan en wat zuurverdiende contanten voor bitcoin storten.

Het systeem werkt iets anders dan dat. Deze Bitcoin Koopgids zal een paar dingen bespreken die u moet weten voordat u koopt – zodat u veilig en zeker kunt kopen.

Allereerst, hoewel de prijs misschien meer dan $ 2000 ons per munt is, hoeft u niet een hele bitcoin te kopen. Op de meeste plaatsen kun je delen van een bitcoin kopen voor slechts $ 20. U kunt dus klein beginnen en van daaruit verder gaan naarmate u meer vertrouwd raakt met de manier waarop dingen werken.

Ten tweede is dit artikel alleen voor algemene doeleinden en niet als financieel advies. Bitcoin kan riskant zijn en voordat u een aankoop doet, moet u uw financieel adviseur raadplegen om te zien of het geschikt voor u is.

Dus hier zijn 3 eenvoudige stappen om Bitcoins te kopen:

#1 Koop een Bitcoin-portemonnee

Het eerste dat u moet doen voordat u uw munten koopt, is om een ​​virtuele portemonnee te krijgen om uw munten op te slaan. Deze portemonnee is een tekstreeks die mensen kunnen gebruiken om u bitcoins te sturen.

Er zijn een aantal verschillende soorten portefeuilles, waaronder portefeuilles die u naar uw telefoon of computer downloadt, online portefeuilles en zelfs offline portefeuilles voor koude opslag.

De meeste mensen geven er de voorkeur aan om een ​​portemonnee op hun telefoon of computer te krijgen. Populaire wallets zijn Blockchain, Armory, Bitgo MyCelium en Xapo.

Gewoonlijk is het zo eenvoudig als het downloaden van de portemonnee naar uw telefoon als app of het downloaden van de software naar uw computer vanaf de hoofdwebsite van de portemonnee.

#2 Beslis waar te kopen

Er zijn verschillende soorten plaatsen om te kopen en elk is een beetje anders. Er zijn online verkopers die u rechtstreeks bitcoins verkopen voor contant geld (of bankoverschrijving of creditcard).

Er zijn beurzen waar u bitcoins van anderen kunt kopen en verkopen – vergelijkbaar met een aandelenmarkt. Er zijn ook lokale beurzen die u in contact brengen met verkopers in uw regio die willen verkopen.

Er zijn ook geldautomaten waar u contant geld kunt kopen en uw munten binnen enkele minuten in uw portemonnee kunt laten bezorgen.

Elke bitcoin-verkoper heeft zijn voor- en nadelen. Geldautomaten zijn bijvoorbeeld geweldig voor privacy, maar ze brengen je tot 20% bovenop de huidige prijs in rekening, wat belachelijk is. (Bij een BTC-prijs van $ 2000, die $ 400! Dus je betaalt $ 2400 in plaats van $ 2000).

Waar u ook besluit te kopen, vergeet niet om uw onderzoek te doen en met een vertrouwde verkoper te gaan met een goede reputatie en een sterke klantenservice. Vooral beginnende kopers zullen vragen hebben en hebben mogelijk extra ondersteuning nodig om hen te helpen bij hun eerste transactie.

Neem de tijd en onderzoek de verschillende plaatsen om te kopen voordat u een beslissing neemt. Factoren om te overwegen zijn muntprijzen, extra kosten, betaalmethode en klantenservice.

#3 Koop Bitcoin en verplaats het naar uw portemonnee

Zodra u een plaats heeft gevonden om te kopen, moet u uw geld bij de hand hebben (dwz u kunt een overboeking sturen of uw Visa gebruiken om geld op uw rekening te storten). Wacht dan op een goede prijs. (Bitcoinprijzen fluctueren altijd 24 uur, 7 dagen per week). Plaats dan je bestelling als je klaar bent.

Zodra uw bestelling is gevuld en u uw munten hebt, wilt u ze naar uw portemonnee sturen. Voer eenvoudig uw bitcoin-adres in en laat de verkoper u uw bitcoins sturen. Je zou ze binnen enkele minuten tot een uur in je portemonnee moeten zien verschijnen (afhankelijk van hoe snel de verkoper ze verzendt).

Voila, je bent nu een bitcoin-eigenaar. Je kunt nu munten sturen om andere goederen en diensten te betalen, of ze vasthouden voor een regenachtige dag.

Een laatste ding om te onthouden: bitcoin staat nog in de kinderschoenen. Er zijn enorme prijsschommelingen en de valuta kan riskant zijn. Koop nooit meer bitcoins dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

Bron: Eric Summers

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie