Bitcoin-mijnbouw en -beveiliging, deel 2

Bitcoin-mijnbouw en -beveiliging, deel 2

Laten we het samenvatten over crypto-beveiliging en als dat nodig is, bekijk dan deel 1.

Bitcoin-beveiliging is belangrijk. Uw bitcoin of een andere cryptocurrency heeft een uniek adres of identificatie of privésleutel. Daarom moet u zich realiseren hoe belangrijk het is om het veilig te houden. Als je het verliest, is het moeilijk om het te herstellen, vandaar de noodzaak om het zo goed mogelijk te beveiligen.

Ik moet dit duidelijk benadrukken, aangezien veiligheid van het allergrootste belang moet zijn en niet lichtvaardig mag worden opgevat.

Er zijn talloze verhalen van individuen die de toegang tot hun computers zijn kwijtgeraakt (door nalatigheid of door verkeerde daden) en uiteindelijk niet in staat zijn geweest hun bitcoin of andere cryptocurrency te herstellen. Dit moet het equivalent zijn van het kwetsbaar achterlaten van uw portemonnee door een zakkenroller of onvoorzichtigheid wanneer u weg bent.

Gelukkig is er een manier om uw vermogen dubbel te beschermen. Een veilige hardware wallet zorgt ervoor dat, als u de toegang tot uw computer of tablet enz. kwijtraakt (op welke manier dan ook), u de mogelijkheid heeft om uw bitcoin, ethereum, litecoin enz. te herstellen.

Met een hardwarewallet kunt u uw cryptocurrency op elke andere computer herstellen, omdat het in feite een USB-verbinding is die u gebruikt om uw transacties te beveiligen.

Een tweede beveiligingsniveau.

Trezor is de originele hardware wallet en is eenvoudig in te stellen voor uw bitcoin beveiliging. Er zijn andere producten beschikbaar, maar voor de rest van dit artikel heb ik besloten om me voornamelijk bezig te houden met de Trezor-hardwareportemonnee.

Het belangrijkste principe voor Trezors bitcoin-beveiliging is er een van nulvertrouwen.

Met behulp van het Trezor-scherm kunt u elke transactie onafhankelijk rechtstreeks op uw apparaat verifiëren en fysiek bevestigen.

Het vereist ook een pincode van u elke keer dat u inlogt. Zo bent u zeker dat u altijd aanwezig bent.

Als apparaat voor één doel zijn er geen andere functies op de portemonnee.

Simpel staat gelijk aan extra veiligheid.

Trezor is geen uitzondering op het risico van malware of virussen, punt uit. Hoe minder apparaten Trezor echter communiceert, dwz er is geen Bluetooth-, wifi- of Qr-codescanning, dus hoe eenvoudiger het communicatieprotocol is, hoe veiliger uw bitcoin-beveiliging is.

Ook heeft Trezor geen batterij. Wanneer de stekker uit het stopcontact is gehaald, is deze uit en zijn uw munten veilig voor elke cyberaanval.

Ik hoop dat ik het belang van bitcoin-beveiliging heb benadrukt. De belangrijkste punten zijn nul vertrouwen en concrete veiligheid. Zorg er ook voor dat uw back-upproces net zo veilig is, dwz zorg er indien nodig voor dat uw gegevens toegankelijk zijn voor iemand die u expliciet vertrouwt.

Bron: Neil Mercer

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie