Block Chain-technologie zou het volgende grote ding in voedsel kunnen zijn

Block Chain-technologie zou het volgende grote ding in voedsel kunnen zijn

Wanneer we onze redactionele kalender plannen, proberen we de tijdlijnen van grote evenementen in onze branche te raadplegen, zodat onze berichtgeving op tijd is.

Dus toen ik het nummer van mei 2018 plantte en zag dat de FSMA-regel voor sanitair transport van voedsel (STF) de maand ervoor van kracht zou worden voor kleine en middelgrote bedrijven, leek het me dat de STF waarschijnlijk iets zou zijn dat individuen in waar de industrie meer over zou willen weten.

Wat ik een jaar geleden niet van plan was, is hoeveel de experts op dit gebied zouden willen praten over blockchain-technologie. Het lijkt erop dat ik de afgelopen maanden minstens één keer per week een e-mail heb ontvangen met het woord blockchain erin. Hoewel niet zo alomtegenwoordig als de uitdrukking Internet of Things, is het zeker het nieuwe modewoord.

Ik heb nog geen kernachtige manier om blockchain-technologie te beschrijven, zoals ik deed voor IoT – ik beschreef het vroeger als je broodrooster die een Facebook-pagina heeft en statusupdates op je koelkast plaatst. Het beste wat ik nu kan doen, is andere definities citeren, die het beschrijven als een digitaal, gedistribueerd grootboek.

Toen ik mensen begon te interviewen voor het STF-artikel en blockchain bleef maar terugkomen, was ik er eigenlijk alleen bekend mee in termen van Bitcoin, die de technologie gebruikt om het cryptocurrency-betalingssysteem van brandstof te voorzien. Om dit allemaal beter onder de knie te krijgen, ging ik naar de enige persoon die ik ken die eigenaar is van Bitcoin – de IT-ondersteuningsbeheerder van ons kantoor. We hadden ongeveer een uur lang gesprek over de trend, en toen ik sprak over blockchain in termen van voedselveiligheid, kreeg hij een vonk in zijn ogen en zei: “Ja, ik kan zeker zien hoe dat nuttig zou zijn.”

Dat is hetzelfde enthousiasme waarmee ik werd geconfronteerd toen ik een aantal experts interviewde over blockchain-technologie die wordt toegepast om de voedselveiligheid in de hele toeleveringsketen te waarborgen. Experts zien dit als het ontsluiten van de mogelijkheid van een echte end-to-end communicatie- en verificatietool voor voedselveiligheid, die in de hele supply chain van teler tot retailer wordt gebruikt, waardoor alle informatie zichtbaar wordt voor alle partijen.

Blockchain is slechts een van de transformatieve technologieën om de komende jaren in de gaten te houden. Enkele van de andere zijn kunstmatige intelligentie en gemengde (virtuele en augmented) realiteiten, die beide bijzonder nuttig zijn in de context van fabrieksoperaties.

Als je denkt: “Ja, deze concepten zijn niet zo nieuw”, hoor ik je, maar wat het spel zou kunnen veranderen, is de verfijning van de technologieën en hoe ze zullen worden toegepast en gebruikt in de moderne productiefaciliteit.

Een andere belangrijke factor om te overwegen is dat deze-5G binnenkort komt, en dat zou veel mogelijkheden kunnen bieden om mensen, gereedschappen en apparatuur met elkaar te verbinden.

Bron: Vijay S

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie