Boekbespreking “Rijke vader, arme vader”

Boekbespreking “Rijke vader, arme vader”

Heb je genoeg geld? Wat zou je doen als je genoeg had? Wat is trouwens genoeg? Weet u hoe u een rentmeester moet zijn van uw middelen?

Hoe denk jij over geld? Is geld je vriend? Of loert geld en kwaad om elke hoek (vanuit de overtuiging dat geld de wortel van alle kwaad is)? Dit artikel gaat over geloofssystemen die ons tegenhouden, ons arm houden en beheerst worden door schulden.

Geld is gewoon energie. Als mensen hebben we het recht en de verantwoordelijkheid om te leren hoe we geld kunnen gebruiken in ons voordeel en in het voordeel van anderen. U kunt geen goede rentmeester zijn als u bang bent voor datgene waarvoor u rentmeester bent.

In “Rich Dad Poor Dad” onderzoeken Robert T Kiyosaki en Sharon Lechter wat het is om met geld te werken vanuit het oogpunt van rijk zijn en de rest van ons. Dat is het mooie van dit boek. Twintig procent van de bevolking maakt tachtig procent van de rijkdom. Dat is de 80/20 regel. Als je tot de 80% behoort die 20% van het vermogen verdient, heb je misschien een oordeel over die andere groep. Maar heb je in hun schoenen gelopen?

Kiyosaki vertelt zijn verhaal over opgroeien in een “gewoon” geldhuishouden. Voor de meesten van ons gaan we naar school, volgen een opleiding, zoeken een baan, verdienen geld en betalen belasting en rekeningen. Hopelijk sparen we wat geld voor de school en het pensioen van de kinderen. De massa: sommigen verdienen en hebben een beetje geld, sommigen eke door en velen vertrouwen op overheidsrechten om het graf te bereiken.

Kiyosaki vertelt ook over de vader van zijn vriend die “rijk” was. Hij wist hoe hij met geld moest werken, met geldconcepten moest spelen, met geld moest zijn en geld voor hem moest laten werken. Kiyosaki had het beste van twee werelden. Hij kon zien waar het leven hem zou brengen als hij ervoor koos om bang te zijn voor geld.

Hij koos ervoor om over geld te leren. Dit boek gaat over zijn reis. Het staat vol met verhalen over hoe hij geld kon verdienen, maar ook met verhalen waarin hij anderen hielp om over geld te leren. Kiyosaki geeft ook zijn 10-puntenplan om aan de slag te gaan en op het goede spoor te blijven.

Dit is een geweldig boek. Het geeft je een goed inzicht in hoe mensen met geld denken en handelen. Lees dit boek. Het kan je aan het denken zetten over je overtuigingen over geld. Er is een andere kant aan het geldverhaal. Je verdient het om jezelf open te stellen voor alle financiële mogelijkheden.

Bron: Mary Pat FitzGibbons

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie