Boston Terriers als gezinshonden

Boston Terriers als gezinshonden

Boston Terriers zijn een zeer populair ras. Ze zijn zachtaardig en vriendelijk met volwassenen, kinderen en andere dieren wanneer ze vanaf jonge leeftijd goed gesocialiseerd zijn. Veel gezinnen bevelen de Boston Terrier over het algemeen aan, zelfs met jonge kinderen in huis. De hond en het kind mogen echter nooit zonder toezicht samen worden gelaten.

Dit ras is geschikt voor het leven in een appartement vanwege het compacte formaat van de hond en het minimale geblaf. Boston Terriers zijn vaak te vriendelijk om hun baasjes te waarschuwen wanneer ze een vreemde ontmoeten.

Deze honden spelen graag binnen en buiten. Echt lange wandelingen zijn meestal niet nodig. Gewoon spelen met de kinderen en andere gezinsleden kan al voldoende zijn op een dagelijkse basis. De Boston Terrier is intelligent en doet het ook goed in meer competitieve, gestructureerde activiteiten zoals behendigheidsproeven.

Deze honden staan ​​te popelen om hun baasjes te plezieren. Ze hebben een allure van vastberadenheid, kracht en energie, ze zien er zeer gedistingeerd uit en zijn erg evenwichtig. Hun persoonlijkheid en de kleur van hun jassen (zoals een smoking) leverden hen de naam “American Gentleman” op.

Verzorgingsbehoeften Boston Terrier

Deze honden hebben minimale verzorging nodig. Af en toe een bad nemen, nagels knippen en oren schoonmaken is al het onderhoud dat ze nodig hebben.

Geschiedenis van het ras Boston Terrier

Het ras is ontstaan ​​in 1870 toen Robert C. Hooper uit Boston een hond kocht, die hij Hooper’s Judge noemde.

De exacte afstamming van de hond is onbekend, maar de keurmeester van Hooper kan een combinatie zijn geweest van de rassen van het type Bulldog en Terrier die werden gebruikt om te vechten. Hooper woog bijna 30 pond (13,5 kg). Hooper werd gefokt met Franse Bulldogs die de Boston Terrier creëerden, een kleinere hond die ongeveer 20 pond weegt, wat we tegenwoordig vaak zien.

Het ras werd voor het eerst getoond in Boston aan het einde van de 19e eeuw en werd in 1893 onderdeel van de American Kennel Club. De Boston Terrier was de eerste niet-sportieve hond gefokt in de Verenigde Staten van Amerika.

Oorspronkelijk gefokt om te vechten, hebben Boston Terriers hun agressieve manieren gekalmeerd door de jaren heen dat ze in plaats daarvan voor het menselijke gezelschap werden gefokt. Ze zijn niet bedoeld als buitenhonden, omdat ze te veel afhankelijk zijn van menselijk gezelschap.

Gezondheid van Boston Terrier

De meeste Boston Terriers zullen gezond zijn. Zorg ervoor dat u eventuele gezondheidsproblemen bespreekt met een gecertificeerde fokker of asielmedewerkers bij het selecteren van uw puppy of volwassen hond. Er zijn echter enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij het ras.

 • Ademhalingsproblemen
 • – Snurken, snurken of omgekeerd niezen komen vaak voor vanwege de korte snuit van de hond. Meestal geen behandeling nodig.

 • Oogproblemen
 • – Staar, Cherry Eye (een verzakte oogklier) of oogletsel door de grote, uitpuilende ogen die kenmerkend zijn voor het ras. De behandeling kan een operatie vereisen voor staar en kersenoog. Antibiotica kunnen worden voorgeschreven als het oog een stomp of scherp trauma krijgt.

 • allergieën
 • – Er kunnen huid-, contact- of omgevingsallergieën optreden. De behandeling omvat het verwijderen van het allergeen uit de omgeving en de hond, indien mogelijk, en kan behandeling met medicatie omvatten voor symptomatische verlichting.

 • Hartgeruisen
 • – Onregelmatigheid in de manier waarop het hart het bloed effectief pompt. Behandelbaar met medicatie en eventuele operatie afhankelijk van leeftijd, gezondheid en grootte (of graad) van het geruis bij diagnose. Uw dierenarts kan u adviseren over de beste behandeling voor uw individuele situatie.

 • Gebogen rug
 • – “Roaching”, een kromming van de wervelkolom. Kan elke hond in verschillende mate beïnvloeden. Raadpleeg uw dierenarts voor diagnose en behandelingsopties. Middenoorzaken hebben misschien geen speciale zorg nodig – Gewoon onvoorwaardelijke liefde!

 • Warmte- en koude-intolerantie
 • – Omdat deze honden een korte snuit hebben zijn ze minder goed in het reguleren van hun lichaamstemperatuur door bijvoorbeeld te hijgen. De korte snuit kan ze vatbaarder maken voor extreme weersveranderingen.

 • Winderigheid
 • – Alle honden geven gas. Dit ras staat bekend om zijn winderigheid. Gecontroleerd dieet en kleine, frequente voedingen kunnen helpen. Raadpleeg uw dierenarts voor advies over het dieet en het spijsverteringsstelsel van uw hond als u zich zorgen maakt.

  Trainingsbehoeften Boston Terriër

  Deze honden hebben dagelijks weinig tot matige lichaamsbeweging nodig, minimaal 2 korte wandelingen. Ze leven het liefst binnen, het zijn geweldige huishonden, ze vinden het heerlijk om dicht bij je te liggen terwijl je leest of thee drinkt. Ze zijn niet geschikt voor een supersportieve, actieve levensstijl, omdat hun bradychefale neus (korte neus) deze honden erg gevoelig maakt voor te veel fitness of hoge temperaturen.

  Sommige mensen kozen ervoor om de conditie van hun hond te controleren met de FitBark, een draagbaar, discreet apparaat dat constant de activiteit, slaap en voeding van uw hond controleert en rasspecifiek is. De FitBark koppelt eenvoudig met uw Fitbit, Apple Watch, HealthKit of Google Fit-apparaat om de voortgang te volgen. Onderzoekers en dierenartsen hebben een uniek algoritme ontwikkeld om u te voorzien van realtime, kwantitatieve gegevens over de gezondheid van uw hond. Geweldig om erachter te komen hoe uw hond zich echt voelt en om de communicatie te vergemakkelijken tijdens vervolgafspraken met dierenartsen.

  Iedereen wil weten hoe Boston Terriers met kinderen omgaan

  Dit ras houdt van kinderen van alle leeftijden en is graag speels met ze. Als onderhoudsarm huisdier zijn ze over het algemeen geweldig voor gezinnen met drukke schema’s en jonge kinderen. Voor gezinnen met oudere kinderen bieden ze een hond met voldoende verantwoordelijkheid voor tieners om verantwoordelijkheid te nemen, terwijl ze nog steeds voldoende tijd hebben om te genieten van de spanning van het gezelschap van honden. Een geweldige introductie voor volwassenheid.

  Deze honden zijn een klein ras dat een van de beste gezinshonden is. Hun unieke kleurstelling geeft ze een nobele uitstraling. Hun zachte en vrolijke karakter maakt ze geschikt voor kinderen en tieners van alle leeftijden.

  Heeft u een Boston Terriër? Vertel ons waarom ze de beste gezinshonden zijn?

  Bron: Yuliss Saint Pierre

  Affiliate Samenwerkingen
  Berichten per categorie