Breaking News – WiFi die de scène met beveiligingscamera’s raakt

Breaking News – WiFi die de scène met beveiligingscamera’s raakt

Weet jij wat de nieuwste ontwikkeling is op het gebied van draadloze beveiligingscamera’s?

De nieuwste revolutie in beveiligingscamera’s heeft niet te maken met de sensor of de lens, maar met het zendsignaal.

Draadloze beveiligingscamera’s gaan nu wifi.

Kijkend naar de nieuwste technologieën, is het geen verrassing dat WiFi op dit gebied wordt verwelkomd. Er zijn nu veel draadloze bewakingscamera’s beschikbaar om elk bewakingssysteem zeer efficiënt en functioneel te maken.

Een draadloze beveiligingscamera kan veel functies uitvoeren, zoals bekijken op afstand, bewegingsdetectie en opnemen, en het beste van alles is dat hij op batterijen werkt.

Om te begrijpen waarom draadloze bewakingscamera’s zo populair zijn geworden, moet u eerst begrijpen waar WiFi voor staat en wat de functies ervan zijn.

WiFi is een afkorting voor draadloze betrouwbaarheid en verwijst naar een reeks draadloze netwerktechnologieën en wordt meer specifiek elk type 802.11-netwerk genoemd, 802.11b en 802.11a en dual-band. Het woord WiFi is gebouwd door een organisatie die WiFi-alliantie wordt genoemd. Een product dat de WiFi-alliantieanalyses ondergaat, krijgt de naam WiFi-gecertificeerd.

WiFi is een draadloze technologie die de netwerken/communicatie tussen apparaten afhandelt. Wifi wordt veroorzaakt door radiogolven die door een antenne worden uitgezonden en wifi-ontvangers pikken ze op. Deze signalen worden vervolgens uitgezonden naar het apparaat met wifi-verbinding.

Met wifi uitgeruste consumentenelektronica varieert van auto’s, camera’s, computers, camcorders, mobiele telefoons, videogames, GPS-systemen, dvd-spelers, printers en nog veel meer. Beveiligingscamera’s zijn nu toegevoegd aan de groeiende lijst van wifi-apparaten. De reden wordt toegeschreven aan het feit dat veel huizen nu WLAN (WiFi Local Area Network) hebben. Je hoeft alleen maar de draadloze beveiligingscamera aan te sluiten op het netwerk om een ​​groter gebied te kunnen dekken.

Bij WiFi-bewakingscamera’s gaan de videosignalen over een draadloos LAN en vervolgens naar een videoserver of pc. Een wifi bewakingscamera installeer je veel sneller dan een traditionele bedrade beveiligingscamera. Misschien wel het grootste voordeel is dat de WiFi bewakingscamera op afstand kan worden bediend via laptop of telefoon met internetvoorziening en dat de beeldkwaliteit ononderbroken is. Maar het nadeel zit hem in de beveiliging van de video-overdracht. Als het niet versleuteld is, kan het gemakkelijk worden afgetapt en beveiligingsproblemen veroorzaken.

Hoe zijn wifi-bewakingscamera’s beter dan gewone draadloze RF-beveiligingscamera’s?

Draadloze RF-bewakingscamera’s maken gebruik van draadloze radiofrequentietechnologie die vergelijkbaar is met sommige geavanceerde draadloze telefoons om draadloze videosignalen te verzenden en te ontvangen. Het heeft veel voordelen zoals mobiel zijn en overal te plaatsen. Een groot nadeel van draadloze RF-beveiligingscamera’s is dat de radiosignalen die worden gebruikt om video te verzenden, kunnen worden onderbroken door elektrisch aangedreven producten zoals AC, TL-verlichting of draadloze telefoons die de beeldkwaliteit beïnvloeden.

Waar moet je een wifi-bewakingscamera gebruiken?

Een wifi bewakingscamera is gemaakt voor gebruik binnenshuis, of het nu voor een bedrijf of voor thuisgebruik is. Het moet worden geplaatst op locaties met minimale RF-interferentie.

Waar moeten resellers op letten bij het aanbieden van wifi-bewakingscamera’s? Als verkoper van WiFi-bewakingscamera’s moet u de compatibiliteitseigenschappen van deze camera’s met de verschillende soorten netwerken zoals 802.11b- of 802.11g WiFi-netwerken vermelden. Dit helpt de klant een weloverwogen beslissing te nemen en onnodige problemen met terugbetalingen en retouren te voorkomen. U wordt een betrouwbare verkoper in tegenstelling tot sommige verkopers, die beweren dat de bewakingscamera’s WiFi-compatibel zijn, maar ze gebruiken radiogolven voor draadloze transmissie en veroorzaken netwerkproblemen voor de klant.

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie