Browsercaching gebruiken

Browsercaching gebruiken

Bij het weergeven van webpagina’s wordt de browser gedwongen een aantal zaken te laden. Deze omvatten het CSS-bestand, uw logo en andere bronnen. In dit geval onthoudt de browsercaching alleen de reeds geladen bronnen. Het betekent dus dat wanneer u een bezoeker op uw website heeft die een andere pagina probeert te bereiken, het onwaarschijnlijk is dat uw browser uw CSS-bestand of logo opnieuw zal proberen te vinden. Dit komt omdat het bestand al bestaat en het automatisch wordt “onthouden”. Wat daarna volgt, is dat uw pagina’s sneller kunnen worden geladen.

Mogelijk hebt u de snelheid van uw webpagina getest en besefte u dat u browsercaching moet gebruiken; de volgende zijn tips om u te helpen het te benutten:

Het is erg belangrijk om wat code toe te voegen aan het .htaccess-bestand in uw browser. In dit geval gaat u naar de bestandsbeheerder van uw webhost. Het is ook goed om te begrijpen dat de belangrijkste dingen op uw site worden beheerd door het .htaccess-bestand. Voordat u dit bestand wijzigt, moet u begrijpen wat het werkelijk is. De volgende code moet bovenaan uw .htaccess worden toegevoegd.

## VERLOOPT CACHING ##

VerlooptActief aan

EXpiresByType afbeelding/jpeg “toegang 1 jaar”

ExpiresByType afbeelding/jpg “toegang 1 jaar”

ExpiresBy Type afbeelding/gif “toegang 1 jaar”

ExpiresByType image/png “toegang 1 jaar”

ExpiresByType text/html “toegang 1 maand”

ExpiresByType text/css “toegang 1 maand

ExpiresByType text/x-javascript “toegang tot 1 maand”

ExpiresByType applicatie/pdf “toegang 1 maand”

ExpiresByType afbeelding/x-pictogram “toegang 1 jaar”

ExpiresByType application/x-showcase-flash “toegang 1 maand”

vervaltStandaard “toegang 1 maand”

## VERLOOPT CACHING ##

De volgende stap is ervoor te zorgen dat uw HTTP-headers zijn bewerkt en dat de vervaldatums van bepaalde bestanden opnieuw zijn ingesteld.

Probeer uw .htaccess-bestand te vinden in uw domeinroot. Meestal is dit bestand verborgen, maar u zou het moeten kunnen openen in FTP-clients zoals CORE of Filezilla. U kunt ook het kladblok of een andere teksteditor gebruiken om wijzigingen aan te brengen in uw.htaccess-bestand.

Nadat u het .htaccess-bestand hebt bewerkt, kunt u het nu opslaan en uw pagina vernieuwen.

De beste manier om verschillende caching-tijden in te stellen voor verschillende soorten bestanden

Als u naar de bovenstaande code kijkt, zult u zien dat er een vervaltermijn van “1 maand” of “1 jaar” wordt vermeld. In de meeste gevallen is deze periode gerelateerd aan de verschillende soorten bestanden. In de bovenstaande code krijgt een .jpg-bestand bijvoorbeeld een cache van 1 jaar. Als u enkele wijzigingen moet aanbrengen en ze een cacheperiode van 1 maand moet toestaan, kunt u dit het beste bereiken door simpelweg “1 jaar” te vervangen door “1 maand”. Eigenlijk blijken de meeste webpagina’s en blogs de bovenstaande waarden optimaal te gebruiken.

U kunt verschillende vervaldata instellen, afhankelijk van de websitebestanden. In een situatie waarin u uw bestanden regelmatig laat bijwerken, moet u onder andere een eerdere vervaltijd instellen voor de CSS-bestanden. Als je dat hebt bereikt, sla je het bestand op in de huidige indeling en verander je het niet in een tekstbestand. Maar als u een CMS gebruikt, kunnen plug-ins of cache-extensies aanwezig zijn.

Het is aanbevolen dat:

• Voor alle statische bronnen moet u actiever zijn met uw caching

• Minimale vervaltijd moet tussen 1 maand en toegang +1 jaar zijn

• Stel uw caching niet van tevoren in op meer dan een jaar

Voorzichtigheid

Wanneer u browsercaching inschakelt, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat de parameters voor sommige bestanden niet te lang worden ingesteld, omdat dit ertoe kan leiden dat uw bezoekers na de updates geen toegang meer hebben tot de nieuwere versie van uw website. Als u een webdesigner heeft ingeschakeld om wijzigingen aan uw website aan te brengen, is het waarschijnlijk dat de wijzigingen zijn aangebracht, hoewel u ze mogelijk niet kunt zien omdat deze elementen in uw browser in de cache zijn opgeslagen.

Bron: Patrick O Asytour

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie