Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Browsergames begrijpen

Browsergames kunnen worden gedefinieerd als computergames die via webbrowsers op internet worden gespeeld. Ze kunnen worden uitgevoerd door gebruik te maken van de standaard plug-ins en webtechnologieën. De creatie moet ook de standaard webtechnologieën bevatten. Ze omvatten alle genres van videogames en kunnen voor meerdere spelers of voor één speler zijn. Ze kunnen ook worden afgespeeld op verschillende besturingssystemen, webbrowsers en apparaten. Dit komt omdat ze geïsoleerd van de hardware werken en ze niet naar alle platforms hoeven te worden geporteerd.

De browsergames zijn er ook in verschillende genres en ze komen met thema’s die aantrekkelijk zijn voor de casual en reguliere spelers. Veel van de spellen zijn grote titels en franchises die in fysieke winkels of online kunnen worden verkocht.

Meestal zijn deze spellen gratis tot goed en heb je misschien geen software-installatie nodig voordat je ze kunt spelen. Er kunnen kosten in rekening worden gebracht voor sommige in-game functies. In de multiplayer-modus staat sociale interactie centraal. Vanwege hun toegankelijkheid kunnen ze vaak en in kortere sessies worden afgespeeld in vergelijking met de traditionele opties.

De volharding van deze spellen

Om een ​​game persistent te maken, moet de videogame browsergebaseerd zijn en moet deze persistent zijn. Dergelijke spellen zijn afhankelijk van verschillende codes en gebruiken verschillende technologieën. De games die afhankelijk zijn van de client-side-technologie zijn zeer zeldzaam omdat er aan enkele beveiligingsaspecten moet worden voldaan bij het schrijven en lezen van het lokale bestand. Dit komt omdat de browser niet wil dat de webpagina’s de computer beschadigen en de ontwerper niet wil dat de computer de bestanden opslaat om bewerking te voorkomen. De code wordt gebruikt om informatie over de spelers en het spel op te slaan in een database.

Dergelijke games moeten duurzaam zijn om succesvol te zijn. Hierdoor kunnen de modelleringselementen vorderen en zich ontwikkelen, zelfs als spelers offline zijn.

Technologieën

Om de browsergames succesvol te laten zijn en goed te laten functioneren, is het nodig om gebruik te maken van verschillende technologieën.

De webstandaarden

Er worden verschillende webtechnologieën gebruikt om de browsergames te maken. Ze hebben weinig succes vanwege zaken als kwaliteit en compatibiliteit. Met deze technologieën kunnen games worden uitgevoerd in alle browsers die compatibel zijn. Voor verschillende toepassingen zijn verschillende normen vereist.

Plug-ins

Deze werden gebruikt om de gametechnologieën te leveren nadat ze waren geïnstalleerd. Veel bedrijven overwegen tegenwoordig echter de ondersteuning voor de plug-ins te beëindigen. Veel van de fabrikanten laten het idee van plug-ingebruik ook volledig varen.

Browsergames zijn grafisch niet al te intensief en hebben lagere eisen omdat hun ontwerp is gericht op een breed scala aan apparaten en systemen. Er zijn tegenwoordig zoveel spellen die toegankelijk zijn en sommige zijn erg nieuw. Er zijn ook veel klassiekers die opnieuw zijn gemaakt om te passen als browsergames.

De meeste spellen zijn ook zo gemakkelijk te spelen en alles wat je nodig hebt is een compatibel apparaat, internet en een naam. De spellen hebben meestal een heel eenvoudig doel en je verdient punten terwijl je bezig bent.

Bron: Shalini Madhav

  • Gerelateerde Tags: