Bull Market Early of Bear Market Trap?

Bull Market Early of Bear Market Trap?

Voor beleggers in virtuele valuta is de belangrijkste vraag of deze ronde van prijsstijgingen van valuta een herstart van de bullmarkt is of een bearmarktval.

Gisteravond beleefde Bitcoin een stijgende prijs in slechts een uur. De prijs steeg van het geweld van zo’n 6.800 dollar naar maximaal 8.100 dollar. Het steeg in de loop van de dag met bijna 20%. Onder leiding van Bitcoin luidden ook andere virtuele valuta’s een sterke opleving in, met winsten in een enkele valuta zelfs van meer dan 50%. Geconfronteerd met de collectieve opwarming van de virtuele valutamarkt, riepen veel beleggers dat “de bullmarkt terug is”.

Volgens gegevens van de CoinMarketCap-website steeg de marktwaarde van Bitcoin binnen een dag met bijna 20 miljard dollar, en de hele virtuele valutamarkt kende ook een algemene marktgroei. Er was geen “zoekend” effect. Volgens het dagelijkse transactievolume van Bitcoin van meer dan 9 miljard US dollar, zouden er gisteren miljarden incrementele fondsen op de markt moeten komen in plaats van aandelenfondsen.

In de tijd van de opkomst van Bitcoin, registreerde Bitfinex, een digitaal valutahandelsplatform, ook een aantal grote aankopen. Met de toename van het kopen van Bitcoins, werden veel shorts gedwongen hun posities te sluiten, waardoor de opwaartse trend van de markt verder werd uitgebreid. Voor dit fenomeen sprak ook Nick Kirk, data director van Cypher Capital zijn goedkeuring uit. Tegelijkertijd is hij ook van mening dat deze scherpe opleving waarschijnlijker is als reactie op het wegvallen van de vroege regeldruk.

Pantera Capital Management, een van ‘s werelds grootste hedgefondsen voor digitale valuta, zei dat Bitcoin het dieptepunt heeft bereikt. De 6.500 Amerikaanse dollar is het dieptepunt voor de bearmarkt van Bitcoin. Bitcoin zal het grootste deel van dit jaar boven deze prijs liggen en kan vorig jaar zelfs de recordhoogte van 20.000 dollar overschrijden.

Fundstrat-oprichter Tom Lee sprak ook zijn vertrouwen uit in Bitcoin. Hij is van mening dat de huidige Bitcoin P/B-ratio en andere indicatoren bijna hetzelfde zijn als de bearmarkt van eind 2014, en heeft een belangrijke technische correctie gevormd. Op basis hiervan stelde hij dat de waarde van Bitcoin dit jaar mogelijk meer dan drie keer stijgt en eind dit jaar oploopt tot 25.000 dollar.

Uit historische gegevens blijkt dat Bitcoin inderdaad is gestegen in het tweede kwartaal van het kalenderjaar. In het tweede kwartaal van 2011 steeg Bitcoin maar liefst 1964%, 36,25% in 2012… 61,98% in 2016 en 131% in 2017.

Natuurlijk vertoont het Bitcoin OTC-volume ook tekenen van marktherstel. Sinds maart zijn de handelsvolumes van Bitcoin in Canada, Europa, Vietnam, Mexico en Vietnam gestegen en hebben recordhoogten bereikt.

Met de opeenvolgende toelating van grote financiële instellingen zoals hedgefondsgigant Soros en de financiële topgroep Rockefeller-familie, zal de financiële omvang van de virtuele geldmarkt verder worden uitgebreid.

Het is echter vermeldenswaard dat hoewel Bitcoin momenteel een sterke stijging kent, het zich nog steeds in een neerwaarts trendkanaal bevindt en nog niet effectief is doorbroken. Het valt nog te bezien of de virtuele valutamarkt daadwerkelijk is omgekeerd. Beleggers moeten altijd waakzaam zijn en aandacht besteden aan positiebeheer.

Wat nog belangrijker is, is dat ‘s werelds grootste Bitcoin-markten, waaronder de Verenigde Staten, hebben geprobeerd om regelgevingskaders vast te stellen. De onzekerheid van regelgeving zal onvermijdelijk een grotere impact hebben op de kortetermijnontwikkeling van de virtuele valutamarkt. Op termijn kan een ordelijke, gezonde markt nog verder gaan.

Bron: Marko Vidrih

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie