CEO Humor – Het ijs breken

CEO Humor – Het ijs breken

Humor van CEO’s (inclusief grappen over CEO’s) is vrij gemakkelijk te vinden, als je bedenkt hoe stijf en gespannen ze meestal moeten zijn. Wat is het toch met adel en Forbes-waardige burgers dat hen doet denken dat ze als zeer belangrijke mensen verschijnen (en ik erken dat ze dat zijn, let op mijn woord, want ik gebruik de hoofdletters van groot belang niet voor zomaar iemand) , ze de kunst moeten beheersen om rond te lopen alsof ze willekeurige stukjes bestek in hun openingen hebben geschoven? Echt, ik begrijp waarom de formele, zakelijke uitstraling discipline en opoffering weerspiegelt, maar ik denk dat de mindere arbeiders veel beter de voorkeur geven aan een stralende glimlach die goed werk aanmoedigt dan een frons die hint naar de hel die eraan komt. Ach, sommige CEO’s maken mensen pissig door een wenkbrauw op te trekken, en dat is helemaal geen teken van productiviteit.

CEO’s zijn visionairs met doelen om een ​​verschil te maken in de wereld. Het probleem is dat ze de neiging hebben om zich eerst op dat doel te concentreren voordat ze naar hun respectievelijke bedrijven kijken. Het is logisch om te denken dat als je het verschil wilt maken, je begint met de wortels die je hebt gekregen. CEO’s zouden er dus goed aan doen om de mensen die hun bedrijf in plaats daarvan laten werken welkom te heten, en een beetje humor en lichtzinnigheid op de werkplek te injecteren om mensen aan te moedigen hetzelfde te doen, want een gelukkige werkplek is een productieve werkplek.

De politiek van humor wordt meestal ingedeeld naar klasse, ras en geslacht; sommige grappen zijn goed als ze door een specifieke sector worden uitgesproken, maar zijn tactloos en beledigend als ze door een andere sector worden uitgesproken. Er is ook een hiërarchie – met grappen over bepaalde soorten mensen die steeds meer worden beperkt in termen van politieke correctheid, hoe hoger op de sociale voedselketen. Zwarte mensen kunnen grappen maken over medezwarten, maar als blanke mensen hetzelfde zeggen, krijgen ze het stempel van onverdraagzaamheid.

Dus wat vertelt de geschiedenis ons? Mensen hebben minder politiek correcte grappen tot hun beschikking naarmate ze hoger in de sociale voedselketen staan, wat zou moeten verklaren waarom CEO’s en die anderen met hogere belastingschijven zo streng zijn. Als je in de schijnwerpers staat, moet je altijd letten op wat je zegt en hoe je handelt.

De beste humor die CEO’s zichzelf kunnen aandoen, zijn grappen over zichzelf. De meest geliefde CEO’s maken vaak grapjes over zichzelf om het ijs te breken, om mensen te laten denken dat hier meer achter zit dan een veel dikker salaris. Een van de kenmerken van goed leiderschap is zichzelf wegcijferende humor, omdat het blijk geeft van een openheid voor mensen die moeilijk te vinden is bij mensen met een vergelijkbare rangorde.

Sommige CEO’s beginnen hun termijn door tijd door te brengen met hun beginnende werknemers, terwijl anderen beginnen met een openhartige toespraak waar elke persoon in hun bedrijf zich in kan vinden. Humor kan veel doen om het ijs te breken, en als je het hoofd van een bedrijf bent, is het hebben van je werknemers zoals jij een andere prestatie die het waard is om in te investeren.

CEO-humor heeft meestal betrekking op hun persoonlijke ervaringen en de kleine nuances die ze tegenkomen, alleen omdat ze CEO’s zijn. Scott McNealy bijvoorbeeld, voormalig CEO van Sun Microsystems, had een grappige lijst gemaakt van dingen waar hij blij mee is nu hij geen CEO is, waaronder dat hij zich niet hoefde te verontschuldigen voor iets wat hij in Wall Street Journal zei, of iemand anders de schuld te geven, of kunnen golfen omdat de nieuwe CEO dat niet kan.

CEO’s zijn niet de grappigste mensen, daarom stellen mensen het op prijs als ze dat proberen. Dat is waar het verschil begint – wanneer mensen je zien als iemand die iets belangrijks voor de wereld kan doen zonder een vrek in je eigen basis te hoeven zijn. Onthoud dat gelukkige mensen zorgen voor betere werknemers, en een CEO die geliefd is in plaats van gevreesd, zorgt voor een betere werkplek.

Bron: Ruthea Bautista

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie