ChatBot-marketing met kunstmatige intelligentie

ChatBot-marketing met kunstmatige intelligentie

Chatbot Digital Marketing die gebruik maken van kunstmatige intelligentie technologie maakt gebruikt kan worden een belangrijk onderdeel in de marketing strategie van elk bedrijf op het gebied van het begeleiden van klanten door middel van een marketing sales funnel. De marketing trechter die in de AI chatbot zou worden geprogrammeerd zou in relatie tot de producten en diensten worden gedefinieerd worden aangeboden in de markt van het bedrijf in kwestie. De uitvoering van de bijzondere sociale media digitale marketing strategie kan heel goed worden bedacht door een full service digital marketing bureau.

Als het gaat om effectieve digitale marketingstrategie-ontwikkeling en daaropvolgende uitvoering die marktonderzoek, strategieformulering, contentplanning, linkstrategie en de publicatie van de betreffende content vereist. Naast het bovenstaande, is het noodzakelijk om zorgvuldig te posten op relevante inhoudsportals en blogs om de digitale marketingvoetafdruk van het bedrijf uit te breiden en het eigen vermogen van het merk te ontwikkelen.

Het punt dat gemaakt wordt, is dat het publiceren van inhoud alleen niet genoeg is; er moet een belangrijke focus zijn op het promoten van het bedrijf en het bouwen van het merk van het bedrijf. Als het bedrijf ervoor kiest om de contentmarketing in eigen huis te doen in plaats van gebruik te maken van een digitaal marketingbureau, moeten alle benodigde software en hulpprogramma’s voor trefwoordanalyse worden aangeschaft en geabonneerd om de juiste richting die moet worden genomen voor maximale effectiviteit van social media marketing.

Dus rekening houdend met het feit dat de inhoud op zich niet het belangrijkste probleem is, kunnen we onze aandacht richten op het strategische gebruik van hoe bedrijven chatbots gebruiken voor marketing – de inhoud zal strategisch worden gecreëerd en gepubliceerd op portals, blogs, websites en via sociale-mediakanalen gaan vervolgens op hun beurt naar de bedrijfswebsite waar ze communiceren met de kunstmatige intelligentie-chatbots om de digitale marketingstrategieën van het bedrijf te implementeren.

Van de verschillende social media-marketingkanalen die kunnen worden gebruikt om gerelateerde bedrijfsinhoud te publiceren; samen met de [say] de bedrijfsblog en andere autoriteitsblogs. Onthoud dat er binnen elk stuk inhoud bijbehorende links zullen zijn – op hun beurt worden gebruikers naar de bedrijfswebsite geleid, wat zal leiden tot de strategische AI-chatbot met alle bijbehorende oproepen tot actie.

Het activeren van de AI ChatBot en de interactie met de klant en de bijbehorende data die worden verzameld, levert op zijn beurt waardevolle marketingintelligentie op voor het bedrijf in kwestie. Dit kan in de vorm van vragen van de ChatBot die prospects zorgvuldig door een bepaald marketing- of klantenondersteuningsproces leidt.

Bron: Stephen C Campbell

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie