Chrome werkt traag – Waarom is Google Chrome traag en hoe dit te verhelpen?

Chrome werkt traag – Waarom is Google Chrome traag en hoe dit te verhelpen?

Google Chrome wordt beschouwd als een van de beste webbrowsers, niet alleen voor het Windows-besturingssysteem, maar ook voor de Mac. Het wordt ook beschouwd als de snelste browser in vergelijking met andere. Om een ​​​​aantal redenen treden er echter problemen op. Het meest voorkomende probleem waarmee internetgebruikers worden geconfronteerd, is dat Chrome langzamer begint te werken dan normaal. In veel gevallen crasht het en maakt het internetten erg moeilijk. Hier zijn enkele tips beschreven die nuttig zijn om uw browser te versnellen.

De volgende tips helpen je om te gaan met trage Chrome:

1-Clear cache. Maak er een gewoonte van om elke keer dat u een browsesessie beëindigt, het cachegeheugen te wissen, zodat alle cookies worden verwijderd.

2-Wis geschiedenis. Wis ook de browsegeschiedenis van tijd tot tijd en sta niet toe dat URL’s zich ophopen in uw Chrome-geschiedenisbestanden.

3-Verwijder overmatige werkbalken. Vaak zijn er enkele zware plug-ins en werkbalken actief met uw browser die ervoor zorgen dat Google Chrome erg traag werkt. Traceer de werkbalken die nooit of zelden worden gebruikt en verwijder enkele ervan om sneller te kunnen browsen.

4-Clean Windows-register. Repareer en reinig het Windows-register, een onderdeel van Windows dat informatie opslaat, om de lage snelheid van Google Chrome te herstellen. U kunt het Windows-register opschonen met bepaalde System Utilities-software.

5-Schakel ‘GPU-compositie op alle pagina’s’ in. Er is een optie in Google Chrome (ik verwijs naar de nieuwste versie, Chroom 20.0.1132.57 m) die de “GPU-compositing inschakelen op alle pagina’s wordt genoemd. Door deze optie in te schakelen, kunt u een aanzienlijke toename van de browsersnelheid opmerken. Pas deze techniek toe door te typen over:vlaggen in de URL-adresbalk. Er verschijnt een lijst met ‘experimenten’. Zoek de bovenstaande optie en schakel deze in. Onthoud dat je niet met andere experimenten moet spelen als je niet zeker weet hoe deze experimenten de functionaliteit van je browser kunnen beïnvloeden.

Volg alle tips die hierboven zijn beschreven.

Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u het Windows-register repareert, omdat het niet alleen Google Chrome sneller laat werken, maar ook voorkomt dat de browser crasht.

Sommige fouten in het register, zoals de bestandsassociatiefouten, worden de oorzaak van het niet goed openen van bestanden.

Door het register te repareren, kunnen deze fouten worden voorkomen en het spyware-effect uit de Windows-registerdatabase worden geëlimineerd.

Normaal gesproken is de functie Register opschonen beschikbaar in de systeemhulpprogramma’s. Zoek een goede tool die Chrome-bestanden kan opschonen, internet kan optimaliseren en ook ongewenste gegevens van uw hele systeem kan opschonen.

Bron: A. Honey

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie