Cloudopslag: het heiligdom van uw bestand

Cloudopslag: het heiligdom van uw bestand

Heb je gehoord over Google Drive? Dropbox? iCloud? Dit zijn enkele van de meest gebruikte cloudopslag van vandaag.

Zie het als een USB-stick, zoals de meesten van ons het noemen. We kunnen er alles in opslaan: Word-documenten, PowerPoint-dia’s, foto’s, video’s en meer. Een cloudopslag werkt hetzelfde. Het verschil is dat cloudopslag een enorme hoeveelheid gegevens kan opslaan zonder dat er een hardwareapparaat nodig is, omdat alles online gebeurt.

Alles kan gebeuren met offline documenten

De meesten van ons slaan onze belangrijke bestanden (Word-documenten, foto’s, enz.) op onze pc’s op of zetten ze over naar een USB-flashstation of andere externe apparaten. Maar er zijn ongewenste omstandigheden waarin onze pc’s een virus krijgen en onverwacht worden afgesloten, of onze flashstations beschadigd raken. We worden vaak nerveus (vooral als er dringende zaken zijn voor vergaderingen!) en kunnen niets doen. Is het niet frustrerend?

Voordelen van Cloud Storage-applicaties

Het is gratis. Veel cloudopslag is gratis. Dit betekent dat gebruikers zich alleen maar hoeven aan te melden voor een account en voila! Je hebt je eigen cloudopslag voor je. Twee van de meest gebruikte zijn Google Drive en Dropbox.

(Opmerking: zodra u zich aanmeldt, is er een standaard opslaggrootte toegewezen aan uw account.)

Het is overal toegankelijk. Bestanden zijn toegankelijk via andere pc’s, een mobiele telefoon en tablet. Het biedt gemak voor gebruikers, vooral wanneer ze onderweg zijn en een presentatie of rapporten moeten voorbereiden. U hoeft alleen maar in te loggen op uw account.

(Opmerking: voor mobiele telefoons en tablets moet u de applicatie downloaden van Google Play of App Store voordat u zich aanmeldt.)

Het is te upgraden. Zodra een account is aangemaakt, is er een standaard opslaggrootte. Voor Google Drive biedt het gratis 15 GB opslagruimte, terwijl Dropbox 2 GB opslagruimte biedt. Het goede is dat gebruikers de opslag kunnen upgraden om ruimte te maken voor meer bestanden, en betalen voor een betaalbaar maandelijks bedrag.

Het is gebruiksvriendelijk. Met de meeste van deze opslag-apps kunt u eenvoudig bestanden van uw pc slepen en neerzetten, mappen maken en ze ordenen. Bestanden kunnen zelfs snel worden gedownload!

Download nu uw eigen opslag-app

Ga aan de slag met Google Drive en Dropbox. Met slechts een paar klikken heeft u uw eigen cloudopslag en kunt u bestanden direct opslaan. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw bestanden, want deze cloudopslag zorgt ervoor. Is dat niet geweldig?

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie