Cloudopslag voor bedrijven

Cloudopslag voor bedrijven

Openbare cloudopslagdiensten trekken niet alleen de aandacht van kleine en middelgrote bedrijven, maar ook van grote bedrijven. Uiteraard gelden voor dergelijke opslagen speciale eisen. De belangrijkste factoren van zakelijke cloudopslag zijn niet alleen de kosten van de service, maar ook de betrouwbaarheid, beveiliging, beheersbaarheid en administratief gemak, evenals de toegangssnelheid tot de cloudgegevens.

Dergelijke opslag is bedoeld voor het plaatsen van gegevens op gedistribueerde servers. De gegevens worden gereserveerd en opgeslagen op verschillende servers in het beveiligde DPC met een hoog beveiligingsniveau en op verschillende sites. Een hoge betrouwbaarheid wordt bijvoorbeeld bereikt door de geautomatiseerde creatie van meerdere replica’s van de gegevens op afzonderlijke onafhankelijke servers. Betrouwbaarheid op het niveau Tier III betekent dat SLA 99,98% van de tijd bereikbaarheid garandeert. Zo maakt cloudopslag voor bedrijven het mogelijk om uw data betrouwbaar en niet duur op te slaan, locatieonafhankelijk toegankelijk te maken en kunt u uw resources ook eenvoudig schalen. Zo bespaart u op de kosten voor de aanleg en het technisch onderhoud van de IT-infrastructuur, aangezien de dienst helpt om de flexibiliteit van de bedrijfsprocessen te vergroten.

Het is niet nodig om uw eigen DSS- en andere infrastructuurapparatuur aan te schaffen en kosten te dragen voor de administratie, update en beveiligingsvoorzieningen. Constante toegang tot de cloudopslag betekent dat u altijd en overal met de gegevens en bestanden kunt werken. Uw medewerkers kunnen sneller de benodigde informatie krijgen, gegevens delen bij gezamenlijke activiteiten en werken met gemeenschappelijke documenten. Het is de bedoeling om de gegevens voor opslag te coderen, de toegangsrechten in te stellen, bestandsbewerkingen te registreren, te bewaken en te beschermen tegen bedreigingen.

Tegenwoordig verschillen cloudopslagdiensten weinig van elkaar: instelbare structuur voor bestanden en mappen, mogelijkheid om toegang in te stellen en vergelijkbare interface. Hun interne architectuur en aangeboden mogelijkheden zijn echter verschillend. Dergelijke diensten worden afgerekend volgens het principe van het daadwerkelijke gebruik of volgens het beschikbare opslagvolume.

Waar wordt de object-cloudopslag voor gebruikt?

Er zijn veel verschillende scenario’s voor het gebruik van deze cloudopslag. Bijvoorbeeld: archiveren, bestandsopslag en samenwerken met hen. De taken kunnen totaal verschillend zijn: hoofdopslag voor cloudapplicaties, big data-opslag, datarepository voor analyses en natuurlijk is het handig om ze te gebruiken voor back-up en functioneel noodherstel.

Objectopslag kan bijvoorbeeld worden gebruikt in de volgende scenario’s: opslag van reservekopieën, plaatsen van inhoud en brieven van websites (foto, video, bestanden om te downloaden), opslag van videobewakingsbestanden, archieven, opslag en distributie van media-inhoud ( video, muziek) evenals de opslag voor het archiefsysteem, game-inhoud, big data en lot-gegevens. Er is een breed scala aan apparaten die toegang bieden tot de opslag en het downloaden van gegevens.

De populaire service van vandaag is cloudback-up. De meeste back-upsystemen kunnen via S3 ARI worden aangesloten op onze cloudopslag. Het is ook mogelijk om te werken met de ingebouwde middelen voor back-up van applicaties.

Een andere veel voorkomende taak is het hosten van de statische website-inhoud. Over het algemeen kan dergelijke opslag worden gebruikt voor alle gegevens die gewoonlijk eenmalig worden opgeslagen en in de toekomst nodig kunnen zijn, of het nu gaat om juridische documenten, medische dossiers, digitale activa, mediabestanden en andere documenten. Omroep- en mediabedrijven hebben bijvoorbeeld grote opslagruimtes nodig voor mediamateriaal.

Gebruikers en bedrijven kiezen voor online opslag omdat het handig, veilig en efficiënt is. Ze slaan hun bestanden op in clouds zoals Amazon S3, Google Cloud Storage en Dropbox, afhankelijk van hun eisen. Hoewel Amazon de leider is in populariteit, zijn Azure en Dropbox leiders in de groeisnelheid.

Bron: Fiodor Guzun

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie