Coinbase: een Bitcoin-startup verspreidt zich om meer van de markt te veroveren

Coinbase: een Bitcoin-startup verspreidt zich om meer van de markt te veroveren

De prijs van bitcoin schoot omhoog in het jaar 2017. Coinbase, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-uitwisselingen, was op het juiste moment op de juiste plaats om te profiteren van de piek in rente. Toch is Coinbase niet geïnteresseerd in het als vanzelfsprekend beschouwen van zijn crypto-winsten. Om voorop te blijven in een veel grotere cryptocurrency-markt, ploegt het bedrijf geld terug in hun masterplan. Tot 2017 bedroeg de omzet van het bedrijf $ 1 miljard en werd meer dan $ 150 miljard aan activa verhandeld over 20 miljoen klanten.

Coinbase, een in San Francisco gevestigd bedrijf, staat bekend als het leidende cryptocurrency-handelsplatform in de Verenigde Staten en belandde met zijn aanhoudende succes op de 10e plaats op de CNBC Disruptor-lijst in 2018 nadat het de afgelopen twee jaar niet op de lijst was gekomen .

Op hun weg naar succes heeft Coinbase geen middel onbeproefd gelaten bij het afstropen van belangrijke leidinggevenden van de New York Stock Exchange, Twitter, Facebook en LinkedIn. In het lopende jaar is de omvang van het fulltime engineeringteam bijna verdubbeld.

Earn.com werd in april door Coinbase gekocht voor $ 100 miljoen. Met dit platform kunnen gebruikers digitale valuta verzenden en ontvangen terwijl ze e-mails van de massamarkt beantwoorden en microtaken uitvoeren. Momenteel is het bedrijf van plan om een ​​voormalige durfkapitalist van Andreessen Horowitz, Earns-oprichter en CEO als allereerste chief technology officer aan te trekken.

Volgens de huidige waardering waardeerde Coinbase zichzelf op ongeveer $ 8 miljard toen het Earn.Com wilde kopen. Deze waarde is veel hoger dan de waardering van $ 1,6 miljard die werd geschat bij de laatste ronde van durfkapitaalfinanciering in de zomer van 2017.

Coinbase weigert commentaar te geven op de waardering, ondanks het feit dat het meer dan $ 225 miljoen aan financiering heeft van top-VC’s, waaronder Union Square Ventures, Andreessen Horowitz en ook van de New York Stock Exchange.

Om aan de behoeften van institutionele beleggers te voldoen, is de New York Stock Exchange van plan om een ​​eigen cryptocurrency-uitwisseling te starten. Nasdaq, een rivaal van NYSE, overweegt ook een soortgelijke stap.

• Competitie komt eraan

Terwijl concurrerende organisaties een hap willen nemen uit de activiteiten van Coinbase, kijkt Coinbase naar andere kansen op durfkapitaal in een poging een gracht rond het bedrijf te bouwen.

Dan Dolev, een instant-analist van Nomura, zei dat Square, een bedrijf gerund door Twitter-CEO Jack Dorsey, zou kunnen eten in de beursactiviteiten van Coinbase omdat het in januari begon met het verhandelen van cryptocurrency op zijn Square Cash-app.

Volgens de schattingen van Dolev waren de gemiddelde handelskosten van Coinbase in 2017 ongeveer 1,8 procent. Dergelijke hoge vergoedingen kunnen de gebruikers naar andere goedkopere beurzen drijven.

Coinbase wil een one-stop-shop worden voor institutionele beleggers terwijl het zijn beursactiviteiten afdekt. Om in die klasse van investeerders met witte handschoenen te lokken, kondigde het bedrijf een vloot nieuwe producten aan. Deze klasse van investeerders is bijzonder voorzichtig geweest om in de volatiele markt voor cryptocurrency te duiken.

Coinbase Prime, The Coinbase Institutional Coverage Group, Coinbase Custody en Coinbase Markets zijn de producten die door het bedrijf zijn gelanceerd.

Coinbase is van mening dat er miljarden dollars aan institutioneel geld zijn dat in de digitale valuta kan worden geïnvesteerd. Het heeft al de bewaring van $ 9 miljard aan activa van klanten.

Institutionele beleggers maken zich zorgen over de veiligheid, ondanks het feit dat ze weten dat Coinbase nog nooit een hack heeft ondergaan zoals sommige andere wereldwijde cryptocurrency-uitwisselingen. De president en COO van Coinbase zeiden dat de aanleiding voor de lancering van de Coinbase-bewaring afgelopen november het gebrek aan een vertrouwde bewaarder was om hun crypto-activa te beschermen.

• Momenteel verschuift Wall Street van Bashing Bit naar Cryptocurrency Backer

Volgens de laatste gegevens die beschikbaar zijn van Autonomous Next Wall Street’s, lijkt de belangstelling voor cryptocurrency toe te nemen. Op dit moment zijn er 287 crypto-hedgefondsen, terwijl er in 2016 slechts 20 cryptocurrency-hedgefondsen waren. Goldman Sachs heeft zelfs een cryptocurrency trading desk geopend.

Coinbase heeft ook Coinbase Ventures geïntroduceerd, een incubatorfonds voor beginnende startups die werken in de cryptocurrency- en blockchain-ruimte. Coinbase Ventures heeft al $ 15 miljard verzameld voor verdere investeringen. De eerste investering werd aangekondigd in een startup genaamd Compound, waarmee je cryptocurrency kunt lenen of uitlenen terwijl je een rentetarief verdient.

Begin 2018 lanceerde het bedrijf Coinbase Commerce, waarmee handelaren grote cryptocurrencies als betaling kunnen accepteren. Een andere bitcoin-startup was BitPlay, dat onlangs $ 40 miljoen aan durfkapitaal ophaalde. Vorig jaar verwerkte BitPlay meer dan $1 miljard aan bitcoin-betalingen.

De voorstanders van blockchain-technologie zijn van mening dat cryptocurrency in de toekomst de noodzaak voor centrale bankautoriteiten zal kunnen elimineren. In het proces zal het de kosten verlagen en een gedecentraliseerde financiële oplossing creëren.

• Wettelijke beveiliging blijft intens

Om de toegang beperkt te houden tot vier cryptocurrencies, heeft Coinbase veel kritiek gekregen. Maar ze moeten voorzichtig te werk gaan terwijl de Amerikaanse regelgevers beraadslagen over hoe bepaalde toepassingen van de technologie kunnen worden gecontroleerd.

Voor cryptocurrency-uitwisselingen zoals Coinbase is het punt van zorg of cryptocurrencies effecten zijn die onder de jurisdictie van de Securities and Exchange Commission vallen. Coinbase is weliswaar traag met het toevoegen van nieuwe munten, omdat de SEC in maart aankondigde dat het beveiligingswetten zou toepassen op alle cryptocurrency-uitwisselingen.

Wall Street Journal meldde dat Coinbase de SEC-functionarissen ontmoette om zichzelf te registreren als een gelicentieerd makelaars- en elektronisch handelsplatform. In een dergelijk scenario zou het voor Coinbase gemakkelijker worden om meer munten te ondersteunen en ook om te voldoen aan veiligheidsvoorschriften.

Bron: Mark B Monroe

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie