Combineer het leren van talen en technologie om uw onderwijs- en leersucces te vergroten

Combineer het leren van talen en technologie om uw onderwijs- en leersucces te vergroten

Ben je op zoek om je Engelse taalonderwijs- of leervaardigheden naar een nog hoger niveau te tillen? Wil je meer interesse in je taallessen opwekken of uit een dip of plateau doorbreken? Combineer het gebruik van een verscheidenheid aan technieken voor het leren van talen met voortdurend ontwikkelende technologie om uw successen te stimuleren. Hier zijn enkele nuttige ideeën en websites om u op weg te helpen.

BLOGS

Een weblog of blog lijkt op een dagboek dat u online bijhoudt. U kunt instructies, een essay schrijven of elk type informatie plaatsen dat u maar wilt. Afbeeldingen en afbeeldingen kunnen worden toegevoegd om het geschreven materiaal te illustreren. Geluids- en audiovisuele bestanden kunnen ook in een blog worden geplaatst voor extra impact. Een docent kan een lezing of opdracht plaatsen waar studenten direct online commentaar op kunnen geven. Geen papieren, geen rommel en je kunt het bijna elk moment bekijken. Blogs worden steeds gemakkelijker te gebruiken en toegankelijker te maken en op veel sites kunt u er gratis een aanmaken.

ONLINE VIDEO / AUDIO

De meeste professionals hebben een of twee e-mailadressen. Uw e-mail kan nu een communicatiemiddel worden tussen u en de cursisten. E-mail kan nu naast de berichttekst ook het gebruik van beeld en geluid of audiovisuele clips bevatten. Studenten kunnen opdrachten insturen als bijlagen of in de hoofdtekst van de e-mail plakken. Ze kunnen vragen stellen en tijdige feedback krijgen zonder te hoeven wachten op de volgende lessessie. Docenten kunnen instructies, updates of andere informatie naar leerlingen sturen, individueel of als groep, ook zonder te hoeven wachten op de volgende geplande lessessie.

Geen computer? Geen probleem. In veel delen van de wereld zijn e-cafés zo goedkoop dat ze eigenlijk een levensvatbaar alternatief zijn dat studenten zich gemakkelijk kunnen veroorloven. Hele ‘gemeenschappen’ van jonge leerlingen zijn in sommige culturen gebaseerd op hangouts in e-cafés. Praat erover met je leerlingen. Het zal je misschien verbazen.

GEBRUIK VAN ONLINE BRONNEN voor ONDERWIJS / LEREN

Het gebruik van online games, EFL-oefensites, forums voor studenten en docenten, gemeenschappen en activiteiten is de afgelopen maanden in veel delen van de wereld explosief gestegen. Virtuele gemeenschappen en online referentiebibliotheken stellen leerlingen nu in staat om problemen op te lossen, een paper te onderzoeken of om opdrachten sneller te voltooien die voorheen onevenredig veel tijd in beslag zouden nemen. Enkele sites die het vermelden waard zijn, zijn bijvoorbeeld:

o http://www.books.google.com/

Een website die gratis toegang biedt tot boeken die op het scherm kunnen worden gelezen

o http://www.universia.net.co

Dit is een site met een lange lijst van virtuele bibliotheken in bijna elk genre en verbindt meer dan 900 voornamelijk Spaanstalige bibliotheken

o http://www.redclara.net

Deze site verbindt een geavanceerd academisch netwerk van Latijns-Amerikaanse bibliotheken

o http://www.lablaa.org

Op deze site kunt u een groot aantal van de verzamelde werken online bekijken en lezen en bevat expositiepagina’s

o De officiële website van Project Gutenburg bevat een uitgebreide lijst van literaire werken in het Engels die het publieke domein zijn binnengekomen. Het staat online op: [http://promo.net/pg/]

Probeer een aantal van deze nuttige ideeën en websites om u op weg te helpen door het gebruik van een verscheidenheid aan technieken voor het leren van talen te combineren met de voortdurend ontwikkelende technologie om uw succes bij het lesgeven en leren van de Engelse taal te vergroten. Als je meer wilt weten over het gebruik van deze of andere nieuwe technologieën om de interesse en motivatie van studenten te vergroten en je Engelse taalonderwijs effectiever te maken, stuur me dan gerust een e-mail op het onderstaande adres met vragen of opmerkingen.

Bron: Larry M. Lynch

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie