Wat is Joomla?

Open Source contentmanagementsystemen (in de volksmond CMS genoemd) zijn tegenwoordig een rage. En met goede reden! 5 jaar geleden, het type functionaliteit dat u kunt krijgen van een open source CMS zoals Joomla! (www.joomla.org) zou je gemakkelijk $ 50.000 hebben teruggezet en had 2 ontwikkelaars en een doctoraat in raketwetenschap nodig om er waarde uit te halen! Gelukkig hebben systemen zoals Joomla het leven van webmasters VEEL gemakkelijker gemaakt als het erom gaat onze klanten en klanten (of onze eigen websites) te voorzien van een gebruiksvriendelijk maar krachtig CMS voor het beheren van onze website-inhoud.

Wat zijn joomla-sjablonen?

Een van de grootste uitdagingen met een CMS is het verkrijgen van een mooi uitziende sjabloon die uw website onderscheidt van de concurrentie. Een grote uitdaging met elke CMS-gestuurde site voor iemand die geen ervaren webdesigner is, is het bereiken van een look en feel die de “gelijkheid” van veel CMS-gestuurde websites vermijdt. Gelukkig zijn Joomla-sjablonen vrij eenvoudig te bouwen als je al een ervaren ontwerper bent. Als je dat niet bent, heb je nog steeds geluk, want er zijn letterlijk honderden Joomla-sjablonen waarmee je binnen de kortste keren aan de slag kunt. Joomla-sjablonen kunnen worden gegroepeerd in grofweg 3 categorieën:

Voor elke groep zijn er voordelen. Gratis sjablonen zijn uiteraard gratis! Dat gezegd hebbende, zult u hoogstwaarschijnlijk gemakkelijk een andere website vinden die dezelfde sjabloon gebruikt als u. Als dat geen probleem voor je is, dan is dat geweldig – daar ga je! Als dit een probleem is, kunnen commerciële Joomla-sjablonen de juiste keuze zijn.

Waarom commerciële joomla-sjablonen?

Commerciële joomla-sjablonen kunnen van grote waarde zijn voor u als Joomla-websitebeheerder. De belangrijkste voordelen zijn:

Dat maakt ons in ieder geval even wakker. Als je nog geen kans hebt gehad om te spelen, zou Joomla! Ik zou het aanmoedigen om het eens te proberen – het is een fantastisch open source CMS dat vrijwel elke site met gemak kan draaien.

Bron: Ed Bloom