Communiceren met je broers en zussen over geld en ouder wordende ouders

Communiceren met je broers en zussen over geld en ouder wordende ouders

Er wordt een beroep gedaan op veel volwassen kinderen om hun bejaarde ouders te helpen als hun leven verandert, maar volgens onderzoek van Ameriprise Financial meldt slechts 65 procent van de broers en zussen dat ze met elkaar over geld praten. Terwijl slechts 15 procent van de broers en zussen conflicten heeft over geld, gaat het meestal over de situatie van hun ouders als broers en zussen sparren over financiën. Financiële gesprekken tussen broers en zussen worden onvermijdelijk, aangezien broers en zussen de geldzaken van hun ouders regelen, waaronder vermogensplanning, gezondheidszorg, pensioeninkomen en testamenten.

In het geval dat je verantwoordelijkheden hebt gedeeld met je broers en zussen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je familie op dezelfde lijn zit. Hier zijn enkele tips om u en uw broers en zussen te helpen een beschaafd gesprek te voeren over geldgerelateerde familiezaken.

Zet je verschillen opzij. Als je ouders hulp nodig hebben, verspil je tijd dan niet met het opnieuw oprakelen van oude familievetes. Houd jezelf in bedwang als je in de verleiding komt om in oude gedragspatronen te vervallen die volwassen broers en zussen kunnen vervreemden. U kunt misschien niet bepalen hoe uw broers en zussen zich gedragen, maar u kunt wel uw eigen acties bepalen.

Bepaal de belangrijkste prioriteiten. Je zult meer bereiken – en mogelijk minder sparren – als iedereen zich inzet voor gemeenschappelijke doelen. Beoordeel welke financiële zaken u en uw broers en zussen samen moeten regelen. Als de veiligheid van je ouders een eerste zorg is, probeer dan overeenstemming te bereiken over de ondersteuning en diensten die ze nodig hebben om veilig in het ouderlijk huis te blijven. Als het tijd is voor je ouders om naar een assistentiewoning te verhuizen, steek dan je energie in het zoeken naar een oplossing.

Plan tijd in om te praten. Plan regelmatige check-ins met je broers en zussen om dringende onderwerpen te bespreken die verband houden met de zorg van je ouders, inclusief hoe de financiën worden beheerd. Frequente gesprekken kunnen helpen om angst te verminderen en de samenwerking te verbeteren. Een voortdurende dialoog helpt voorkomen dat misverstanden uitmonden in volledige gevechten en helpt het belang van je ouders voorop te houden.

Verdeel en heers. Het is belangrijk om verantwoordelijkheden vast te stellen, met dien verstande dat elke broer of zus in staat kan zijn om verschillende hoeveelheden tijd, geld en expertise in te brengen. Wees eerlijk over wat u redelijkerwijs aankunt en sta open voor meer taken als u de capaciteit heeft. Houd er rekening mee dat verantwoordelijkheden in de loop van de tijd kunnen verschuiven, omdat de omstandigheden voor u en uw broers en zussen veranderen.

Sta open voor advies. Door externe bronnen in je binnenste cirkel te brengen, kun je onbevooroordeelde begeleiding bieden wanneer je deze nieuwe levensfase ingaat. De belastingadviseur, financieel planner en andere vertrouwde adviseurs van uw ouders kunnen een belangrijke brug zijn om inzicht te krijgen in hun huidige financiële situatie. Zodra u klaar bent om de volgende stappen voor uw gezin te plannen, kunt u overwegen om met één financieel adviseur samen te werken. Met deze aanpak kan de adviseur u helpen een alomvattend plan op te stellen dat aan ieders behoeften en zorgen beantwoordt.

Geldgesprekken kunnen emotioneel en moeilijk te beginnen zijn, maar onthoud dat open communicatie voordelen heeft. Gezinnen die bereid zijn geldgerelateerde onderwerpen aan te pakken, hebben vaak meer vertrouwen in hun vermogen om financiële uitdagingen aan te gaan en naar hun doelen toe te werken.

Bron: Scott D. Serfass

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie