Componenten van een B2B of B2C MarTech Stack

Componenten van een B2B of B2C MarTech Stack

Als u een basis B2B- of B2C-MarTechstack bouwt, kunt u hier enkele componenten van een marketingstack bekijken.

Marketingautomatisering

Er is een overvloed aan tools voor marketingautomatisering en wij bij BlueOshan bevelen HubSpot aan. HubSpot wordt geleverd met een verscheidenheid aan verschillende prijspakketten op basis van de schaal van uw bedrijf en het soort oplossing dat u zoekt. HubSpot kan ook worden geïntegreerd met een verscheidenheid aan widgets en andere software op de markt, waardoor het een goede kanshebber is voor een marketingautomatiseringskeuze voor uw B2B- of B2C-martech-stack.

Automatisering van sociale media

Hootsuite, opgericht in 2008, is een persoonlijke favoriete tool voor automatisering van sociale media van mij. Hootsuite heeft ook een freemium-model dat eigenlijk best aardig is. Sprout Social is een grote favoriet bij fans op r/socialmedia. Om eerlijk te zijn, zijn er tal van tools voor automatisering van sociale media die u kunt toevoegen aan uw B2B- of B2C-martech-stack. Wat je uiteindelijk ook kiest, zorg ervoor dat het goed past bij je marketingautomatiseringstool.

Contentmanagement systeem

Van WordPress tot Drupal tot Joomla, er zijn genoeg CMS om uit de kast te halen. Uw website is uiterst belangrijk voor uw martech-stack, dus u moet gemakkelijk pagina’s kunnen toevoegen of verwijderen. Het hebben van een gebruiksvriendelijk systeem voor het leveren van inhoud is van vitaal belang voor u om uw inhoud actueel te houden. Het zal zelfs uw inkomende marketinginspanningen ten goede komen, dus kies verstandig!

Advertentietechnologie

Google AdWords is een populaire advertentieservice. In feite hadden veel kanshebbers van de Stackies 2018 Google AdWords in hun martech-stacks. De juiste advertentiecampagne of -doelen zullen uw bedrijf promoten en daarom is het gebruik van de juiste advertentietechnologie belangrijk voor uw martech-stack.

Klantrelatiebeheer

CRM speelt een zeer belangrijke rol in uw martech-stack. CRM helpt je om leads te voeden die bovenaan de trechter staan, en helpt je ook om gedrag te volgen en je nuttige inzichten te geven in het gedrag van je klant. Omdat we HubSpot al hebben aanbevolen voor de marketingautomatiseringstool, kun je HubSpot CRM ook aan je stack toevoegen. HubSpot CRM is volledig gratis te gebruiken en zal goed werken met uw martech-stack.

Email reclame

Het verzenden van gepersonaliseerde e-mails naar uw leads en klanten doet wonderen. Freemium e-mailmarketingsoftware zoals MailChimp en Constant Contact zijn geweldig voor kleine bedrijven. Sommige tools voor marketingautomatisering, zoals HubSpot, worden geleverd met een e-mailmarketingsuite die precies kan doen wat we voorstellen. Het koesteren van uw leads en klanten via e-mail is behoorlijk succesvol gebleken en kan cruciaal zijn voor uw marketinginspanningen.

Hulpprogramma’s voor gegevensanalyse

Hoewel ik dit onder een aparte subkop heb geplaatst, hebben de meeste tools die we hierboven hebben genoemd een dashboardervaring waarmee je verschillende analyses kunt volgen. Een van de meest gebruikte analysetools door bedrijven in hun martech-stacks is Google Analytics. Je zou zelfs kunnen experimenteren met het bouwen van een aangepast dashboard, met analysewidgets van al je tools in je martech-stack.

Bedrijven zoals CISCO die regelmatig The Stackies 2018 hebben gewonnen, hebben een verbazingwekkende marketingtechnologiestapel. Bekijk zeker onze blogpost over CISCO’s martech stack!

Bron: A Shantha Kumar

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie