Composttoiletten – De ultieme gadget voor je milieuvriendelijke mannengrot

Composttoiletten – De ultieme gadget voor je milieuvriendelijke mannengrot

Al letterlijk honderden jaren snakken mannen naar hun eigen ruimte, een plek om weg te zijn van hun vrouw, kinderen en de stress van het dagelijks leven. In de afgelopen eeuwen trokken heren zich terug in bibliotheken of rookkamers om een ​​cognac en een gesprek met andere mannen te delen. In de laatste helft van de 20e eeuw werden holen en recreatieruimtes in de kelder een gemeenschappelijke schuilplaats voor de jongens. Nu, in de 21e eeuw, wordt een nieuw type retraite steeds populairder: de mancave.

Mannengrotten zijn, simpel gezegd, elke ruimte of kamer die volledig is gewijd aan het mannelijke geslacht. Uitgerust met grote televisies, minikoelkasten, gevulde bars, pooltafels en al het andere dat de huiseigenaar wenst, is een mannengrot de ultieme schuilplaats waar mannen kunnen uitrusten, ontspannen en genieten van elkaars gezelschap.

Terwijl sommige huiseigenaren hun mannenholen binnenshuis bouwen in kelders, zolders of bonuskamers, kiezen vele anderen ervoor om een ​​vrijstaand buitengebouw zoals een garage, schuur of werkplaats om te bouwen tot hun mannenhol. Een probleem waar huiseigenaren echter mee te maken hebben, is het ontbreken van pluimen in dergelijke bijgebouwen. Terwijl de meeste garages en schuren een elektrische toegang hebben, hebben maar weinigen de water- en rioolaansluitingen die nodig zijn om een ​​badkamer te installeren. Een gemakkelijke oplossing om toegang tot het toilet te bieden zonder water- of rioolaansluitingen (en een oplossing die liefhebbers van technologie en gadgets zal aanspreken) is de aanschaf van een composttoilet.

Composttoiletten zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele toiletten met spoeling, en ze zijn een geweldige oplossing voor bijgebouwen omdat ze waterloos en volledig zelfvoorzienend zijn. Met hun unieke vermogen om afval om te zetten in onschadelijke, droge compost (een stof die veel lijkt op gewone zwarte tuinaarde) en dit zonder onaangename geurtjes, zullen deze armaturen de ultieme coole gadget voor een mancave zijn en tevens zorgen voor een geweldige gespreksaanzet.

Composttoiletten werken volgens de principes van aerobe compostering. Bacteriën in de compost breken afval snel en geurloos af met behulp van zuurstof. Om de compost goed belucht te houden, hebben de meeste composttoiletten een buitenste slinger die om de paar dagen moet worden gedraaid. Door aan de hendel te draaien, gaat een trommel in het toilet draaien, waardoor de compost binnenin wordt belucht zonder dat de huiseigenaar er direct mee in contact hoeft te komen. Na een periode van ongeveer zes maanden tot een jaar moet er wat compost worden verwijderd voor afwerking of definitieve ontsmetting. Dit proces varieert afhankelijk van het type composttoilet, maar in bijna alle gevallen is het toilet ontworpen om dit een snel en gemakkelijk proces te maken waarbij de huiseigenaar opnieuw niet in contact hoeft te komen met de compost zelf. Zodra deze afgewerkte compost volledig is ontsmet (wat meestal nog een maand of twee duurt), kan deze in de tuin worden gebruikt op bloemen, bomen of struiken. Het ziet eruit en ruikt net als gewone tuinaarde, en is totaal niet aanstootgevend en vrij van schadelijke bacteriën.

Composttoiletten zijn verkrijgbaar bij verschillende fabrikanten en zullen in de meeste gevallen online of via speciaalzaken of catalogi moeten worden besteld. Een goed systeem kost u ongeveer $ 1.500,-, maar u zult op den duur de resterende besparingen vinden in lagere waterkosten. En omdat composttoiletten een zelfvoorzienende en groene oplossing zijn, zult u de voldoening hebben te weten dat u een mannenhol creëert die niet alleen technologisch geavanceerd is, maar ook milieuvriendelijk.

Bron: Ellen Bell

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie