Computertechnologie – is het goed of slecht?

Computertechnologie – is het goed of slecht?

De 21e eeuw is het tijdperk geweest van zoveel technologische doorbraken en ontwikkelingen, technologieën die maar één doel hebben, namelijk het leven van mensen verbeteren door hen te helpen efficiënter te werken in hun werk. Een van die technologische doorbraken is computertechnologie.

Computertechnologie is enorm gegroeid, van een computer met de grootte van een kamer tot een kleine, goed ontworpen palmtopcomputer. Computers zijn tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van het leven van mensen geworden, vooral op het werk, bij bedrijven, bedrijven, scholen, kantoren en zelfs thuis.

Het heeft de wereld kleiner gemaakt, maar heeft het onze wereld ook beter gemaakt? Dan zouden we ons afvragen of computertechnologie goed of slecht is. Laten we nu eerst eens kijken naar enkele van de slechte effecten. Met de komst van computers en met internet is het gemakkelijk geworden om toegang te krijgen tot pornografische sites, kinderen worden meer blootgesteld aan expliciete inhoud; sommige studenten zouden de focus op hun studie verliezen als ze computerspelletjes spelen. Het aantal gevallen van zwaarlijvigheid is toegenomen en wordt toegeschreven aan te veel computeractiviteit, waardoor een aantal mensen minder lichaamsbeweging heeft gekregen.

Aan de andere kant van de medaille hebben computers een hele nieuwe wereld van mogelijkheden geopend. Het is nu gemakkelijker om informatie te verkrijgen over wereldgebeurtenissen; je kunt zelfs een baan vinden op internet; je kunt belangenbehartiging verspreiden onder een groot aantal mensen over de hele wereld; en het belangrijkste is dat het nu gemakkelijker is om met elkaar verbonden te zijn, zelfs als je aan de andere kant van de wereld bent.

Computertechnologie is, net als elk ander materiaal op aarde, gemaakt met een algemeen belang in gedachten. Net als een mes is het gemaakt om voedsel te snijden en te snijden om de kooktijd voor mensen te versnellen, maar het kan ook worden gebruikt om mensen te doden, en je kunt het gebruik van messen niet verbieden om het doden te stoppen. En dus kun je computers niet de schuld geven van de problemen die ze mogelijk hebben veroorzaakt, want het zijn de mensen die ze gebruiken die het probleem hebben veroorzaakt. Het heeft nadelen en voordelen waarmee rekening moet worden gehouden.

Maar het probleem is niet de computertechnologie zelf; het probleem ligt bij de mensen die het gebruiken. Computertechnologie is over het algemeen goed, want het kan veel goeds opleveren als het op de juiste manier wordt gebruikt, maar kan grote schade aanrichten als het onverstandig wordt gebruikt.

Mensen hebben keuzes over hoe ze gebruik maken van de hulpbronnen van de aarde, en die keuze zal bepalen hoe bepaalde materialen mensen zullen beïnvloeden, of het nu goed of slecht is.

Bron: Jim Oneil

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie