Computervirussen – China’s elektronische gadgets zijn de nieuwste bronnen

Computervirussen – China’s elektronische gadgets zijn de nieuwste bronnen

Van sommige van onze favoriete nieuwe elektronische gadgets is nu bekend dat ze ernstige problemen met onze computers veroorzaken. Deze gadgets, zoals iPods, digitale fotolijsten en navigatieapparatuur, worden verkocht met vooraf geïnstalleerde virussen die afkomstig zouden zijn van de fabrieken waar ze worden geproduceerd, meestal in China.

Op dit moment lijkt het erop dat de virussen afkomstig zijn van een gebrek aan kwaliteitsmanagement in de fabrieken. Hoogstwaarschijnlijk worden de gadgets, zodra ze van de lopende band komen, getest op geïnfecteerde computers. Net zoals een menselijk virus zich verspreidt, zal het virus zich verspreiden als een computer in contact komt met een geïnfecteerde computer. Daarom infecteren de geïnfecteerde testcomputers de gadgets en vervolgens infecteren de gadgets de computers waarop ze zijn aangesloten nadat ze zijn gekocht. Als een geïnfecteerd gadget het virus naar de computer van de consument verspreidt, zal die computer het virus vervolgens verspreiden naar al het andere dat de consument op de computer aansluit.

Onjuist beheer is echter niet de enige verklaring voor de virussen. Het is mogelijk dat een hacker de virussen in de gadgets plaatst wanneer de software voor het eerst wordt geüpload. Als dit het geval is, kan het probleem ernstiger zijn dan het momenteel lijkt. Er zijn een aantal verschillende virussen waarvan consumenten hebben gemeld dat ze ze op geïnfecteerde gadgets hebben gevonden, waaronder de bug die wachtwoorden steelt.

Aangezien niet bekend is hoeveel gadgets er zijn verkocht met vooraf geïnstalleerde virussen, is het mogelijk dat duizenden mensen geïnfecteerde programma’s op hun computers hebben geïnstalleerd. De beste manier om uw computer hiertegen te beschermen, is door up-to-date antivirussoftware te onderhouden. Antivirussoftware controleert op schadelijke codes die uw computer kunnen beschadigen.

Sommige virussen hebben echter het potentieel om computerbeveiligingen te omzeilen, dus het is essentieel om bijzonder voorzichtig te zijn bij het aansluiten van nieuwe gadgets op uw computer. U moet ook een viruscontrole uitvoeren nadat u de gadget hebt losgekoppeld. Totdat het virusprobleem is opgelost, is de beste manier om uw computer en andere elektronische gadgets te beschermen, altijd voorzichtig te zijn en uit te kijken naar bugs. Preventie is de beste manier om uw computer tegen virussen te beschermen.

Bron: Victoria M. Brown

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie