Content Management Systeem – WordPress versus Joomla

Content Management Systeem – WordPress versus Joomla

Een Content Management Systeem (CMS) is een computertoepassing die het publiceren, bewerken, wijzigen, organiseren, verwijderen en onderhouden van inhoud vanuit een centrale interface mogelijk maakt. De bekendste open source softwareprogramma’s voor het maken van een website zijn WordPress en Joomla. Elk van deze heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar welke is de beste?

Contentbeheersysteem: WordPress

WordPress werd in 2003 uitgebracht door Matt Mullenweg. Er draaien momenteel 74,6 miljoen websites op dit platform. Het is een gratis platform en wordt het best gebruikt voor eenvoudige websites, zoals dagelijkse blogs en nieuwswebsites. WordPress wordt geleverd met een installatie van 5 minuten. Het heeft een extreem eenvoudig te gebruiken interface en dit maakt het gemakkelijk voor een nieuwe gebruiker om aan de slag te gaan met hun websites. Met WordPress kunnen gebruikers het uiterlijk van hun site wijzigen met behulp van thema’s. Er zijn meer dan 3.000 gratis thema’s en meer dan 36.000 gratis plug-ins, waardoor WordPress erg populair is. WordPress heeft een sterke gebruikersgemeenschap en u kunt hulp vinden op officiële ondersteuningsforums, documenten en handboeken.

Voordelen:

• Gebruiksvriendelijk – Technische ervaring is niet nodig;

• SEO-integratie – Tal van SEO-plug-ins om u te helpen de inhoud te optimaliseren;

• Responsieve site – Uw inhoud is consistent en bruikbaar op alle apparaten;

• Geweldige ondersteuning – WordPress heeft elk antwoord op elk probleem dat u kunt tegenkomen bij het gebruik van het platform.

nadelen:

• Beveiliging – WordPress is een doelwit voor hackers en vatbaar voor aanvallen;

• Update – WordPress brengt systeemupdates uit die goed voor zichzelf zijn, maar hun updates kunnen uw website eerder schaden dan verbeteren;

• Snelheid – WordPress-websites bevatten veel generieke codes die niet voor elke website nodig zijn, waardoor het laden van de website langzamer wordt.

Contentbeheersysteem: Joomla

Joomla is in 2005 gemaakt vanuit Mambo. Er zijn momenteel 2,8 miljoen websites die door Joomla worden beheerd. Het is ook een gratis platform dat e-commerce, sociale netwerken en meer ondersteunt. Joomla-installatie ziet er misschien niet zo snel uit als WordPress, maar duurt niet langer dan 10 minuten. Het wordt beschouwd als geavanceerder dan WordPress in het gebruik. Er zijn hier minder opties als het gaat om gratis maatwerk; meer dan 1000 gratis thema’s en meer dan 5000 gratis plug-ins. Joomla heeft net als WordPress een grote community. Er is veel documentatie op de Joomla-website, een waardevolle bron voor beginners.

Voordelen:

• Krachtig – De interface is krachtig, maar ook gebruiksvriendelijk;

• eCommerce – Beschikbare extensies voor eCommerce, waarmee u uw producten en inhoud allemaal op één plek kunt beheren;

• Ontwikkelaarsgemeenschap – Voordeel van een sterkere gemeenschap;

• Extensies – Vijf verschillende categorie van extensies voor het verbeteren van de site-inhoud (plug-ins, componenten, modules, sjablonen en talen).

nadelen:

• Small Module Marketplace – Joomla heeft een veel beperktere markt voor extra modules en add-ons dan WordPress;

• Compatibiliteit van plug-ins – Er kunnen frustrerende compatibiliteitsproblemen optreden tussen sommige plug-ins.

Bron: Maria Williams

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie