Cool Gadgets Shopper – Waarom GPS-gadgets iets voor jou zijn

Cool Gadgets Shopper – Waarom GPS-gadgets iets voor jou zijn

Overweegt u een reis naar het Midwesten te maken? Kerel Ranch waarschijnlijk? Of het Sequoiabos in? Je zult onder andere moeten kijken of je je GPS-apparaat hebt ingepakt. Met het tempo waarin de technologie zich ontwikkelt en de tijd voortschrijdt, weten slechts een handvol mensen niet wat een GPS-apparaat is. GPS is de afkorting van Global Positioning System en helpt u uw positie op de wereldbol te bepalen. Als je op Google Maps of Google Earth bent gestuit, zou je weten dat het je een satellietbeeld geeft van de hele planeet, of nou ja, het grootste deel van de planeet. Een GPS is zoiets als het, behalve dat het je een bijna nauwkeurige positie geeft van waar je bent. Deze nauwkeurig aangegeven locatie helpt u de nabijgelegen bezienswaardigheden te begrijpen en uw weg naar de dichtstbijzijnde snelweg of een motel te vinden – simpel gezegd, u kunt er niet verdwalen.

Je zult natuurlijk de vraag hebben – hoe werken deze geweldige coole gadgets? Allereerst moet u zich realiseren dat het apparaat dat u in uw hand houdt, communiceert met satellieten. Je positie op de aarde wordt berekend door de signalen die door satellieten boven de aarde worden verzonden nauwkeurig te timen. Typisch bevat het signaal dat wordt uitgewisseld tussen het GPS-apparaat en de satellieten informatie over het tijdstip waarop het signaal is verzonden en de almanakinformatie van de satelliet. Als je Basiswiskunde 101 hebt bestudeerd, weet je dat om een ​​positie van een punt in de ruimte te berekenen, de afstand van het punt tot drie verschillende punten in de ruimte nodig is. Nou, dit concept lijkt er wel wat op. Het lokaliseert tegelijkertijd drie satellieten bij u in de buurt en zendt signalen uit. Op basis van de tijd die nodig is om elke satelliet te bereiken en terug, berekent het een nauwkeurige positie van waar het GPS-apparaat zich bevindt. Zodra de positie is berekend, is het eenvoudig genoeg om de manier waarop deze op het scherm wordt weergegeven, te manipuleren. Als je het flitsscherm van de aarde toevoegt en de kaart daarop volgt met markeringen voor lengte- en breedtegraad, krijg je een fenomenaal goede presentatie. Meestal hebben vier satellieten meer nauwkeurigheid dan drie, maar het kan zelfs worden gedaan met drie punten in de ruimte.

Als je een GPS wilt kopen, moet je nadenken over de reden waarom je hem koopt. Er zijn verschillende soorten GPS-apparaten die voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waarvan de meest voorkomende de auto-GPS-apparaten en de draagbare apparaten zijn. Het is echt moeilijk om tegenwoordig een nieuwe auto tegen te komen die niet met een GPS-apparaat wordt geleverd. Hoe efficiënt het ook is, het vertelt u op elk punt van de weg tijdens uw roadtrip waar u zich bevindt. Ze halen kracht uit de auto voor hun werking en hebben een uitstekende mate van nauwkeurigheid. Draagbare GPS-apparaten zijn draagbare apparaten en hebben een externe voedingsbron nodig om te kunnen werken. Terwijl een vaste GPS niet kan worden verplaatst als u van auto wilt wisselen, kan de draagbare GPS worden verplaatst. Beide apparaten zijn er in verschillende vormen en maten, maar het is duidelijk dat de grootte van het draagbare apparaat niet wordt beperkt door de noodzaak om op de voorruit en het dashboard van de auto te passen. Een draagbaar GPS-apparaat kan een op zichzelf staand apparaat zijn of de modus voor het volgen van kaarten kan worden opgenomen in mobiele telefoons, PDA’s en autovolgapparatuur.

GPS-navigators zijn apparaten die het concept van GPS gebruiken om de reiziger in staat te stellen plaatsen te vinden. Voor een bepaalde plaats hebben GPS-navigators de lengte- en breedtegraad terwijl ze ook de hoogte van de plaats berekenen. De nauwkeurigheid van deze apparaten is bij uitstek en u kunt er volledig op vertrouwen dat de GPS-navigator u naar het juiste pad leidt. U zult merken dat de GPS-navigator een grafische interface gebruikt om u informatie te geven die u beter kunt lezen en begrijpen. Als u een auto-gps hebt, kan deze zelfs spraakopnamen hebben die u een routebeschrijving naar een bepaalde plaats geven. Meestal beantwoordt het al uw vragen met betrekking tot waar u zich bevindt, welke wegen u moet nemen om uw bestemming te bereiken, de kortste route of de beste route in geval van verkeersopstoppingen en zelfs restaurants en tankstations. Ze werken op vrijwel dezelfde manier als een normale GPS, behalve dat ze veel vaker communiceren in een bepaald tijdsbestek.

Als je ooit verdwaald bent in een andere stad of op de snelweg en je weg probeert te vinden naar het dichtstbijzijnde motel, zou de GPS-navigator een reddingsboei zijn. Voor fietstochten, motortochten en zelfs motorcross-lanceringen in verschillende landen moet u altijd een GPS hebben. Het feit dat u beslist hoe duur uw GPS-apparaat gaat worden, is een drijfveer voor u om er een aan te schaffen. Het begint bij ongeveer $ 50 voor de basisversie en varieert van $ 150 tot $ 300 voor een middelgroot en nauwkeuriger apparaat, terwijl de duurste apparaten met een prijs van $ 1000 een groot aantal andere functies kunnen hebben.

Geheel anders dan de alomtegenwoordige GPS-apparaten is de datalogger. Het gebruikt dezelfde satellietposities om de beweging van een bepaald GPS-apparaat vast te leggen, niet noodzakelijkerwijs op dezelfde locatie als de datalogger. Het registreert elke beweging van het apparaat en slaat het op in de drive, zodat het voor verdere analyse op een computer kan worden aangesloten. GPS-tracking is een soortgelijk concept en biedt verschillende trackingmodi: enkelvoudig en continu volgen. Single tracking wordt uitgevoerd met regelmatige tussenpozen en geeft de positie van het apparaat over een bepaalde periode. Continu volgen is effectiever in die zin dat het regelmatig met de satelliet communiceert om een ​​nauwkeurige positie van het apparaat te geven. Als je een spion bent, moet je zeker voor het continue tracking-apparaat gaan om de positie van de aartsvijand te lokaliseren.

U zult merken dat de GPS dataloggers en trackers toepassingen vinden op velerlei gebied. De meest voorkomende toepassing is het autovolgsysteem; een kleine elektronische chip wordt in auto’s geplaatst waarmee u de positie van uw auto kunt volgen wanneer deze wordt gestolen. Hetzelfde concept is ook geëxtrapoleerd naar mobiele telefoons. Als je naar National Geographic kijkt, zul je zien dat ze kleine elektronische chips gebruiken en deze aan de poten van trekvogels bevestigen, zodat een patroon kan worden vastgesteld met betrekking tot hun jaarlijkse trekpatroon.

Kaarten en globes behoren tot het verleden; bovendien ben je ongeveer twintig minuten bezig met het identificeren van je locatie voordat je een pad naar het dichtstbijzijnde tankstation of de snelweg kunt vinden. Ze gebruiken geavanceerde technologie; voorheen werden ze alleen door het leger gebruikt, maar het feit dat ze beschikbaar zijn voor de massa maakt het nog indrukwekkender. Wie wil er nou geen militaire technologie gebruiken? Het eerste dat u moet doen als u een van deze baby’s wilt bezitten, is een winkelcomplex zoals Wal-Mart en Target bezoeken om de verschillende beschikbare merken te bekijken en vervolgens te beslissen over uw betaalbaarheid. Je kunt er ook voor kiezen om het online te bestellen.

Bron: Rose Li

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie