Cool Gadgets Shopper – Waarom je een laserlicht nodig hebt

Cool Gadgets Shopper – Waarom je een laserlicht nodig hebt

Als je het concept van LASER technisch wilt aansnijden, moet je waarschijnlijk eerst leren dat LASER een acroniem is en dat het zich uitbreidt tot Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Maar voor een leek is een LASER-apparaat gewoon een andere lichtbron met een bijzondere eigenschap. Het kan worden gekanaliseerd in een enkele rechte lijn en is zichtbaar vanaf een grotere afstand, terwijl normale lichtbronnen gewoon vervagen in convexe stralen.

Zoals het boek “LASER: Light of a million use” terecht aangeeft, zijn de toepassingen van een LASER-lichtbron legio, maar waarvoor koop je hem? Misschien heb je professoren tijdens presentaties met een pen zien bungelen en deze gebruiken om naar schermen te wijzen. Welnu, dat is de eenvoudigste vorm van een LASER-lamp en wordt vaak gebruikt als aanwijsapparaat bij diavoorstellingen en presentaties. Het maakt niet uit of u rode LASER of groene LASER gebruikt, zolang het maar het doel dient. Met de mate van vervuiling door vuurwerk, zou het leuk zijn om op 4 juli of Guy Fawkes’ Day een LASER-lichtdisplay te hebben in plaats van rook en vuur aan de hemel. Als je een pyromaan bent, kun je er zelfs voor kiezen om LASER te gebruiken om dingen als papier, kartonnen dozen, katoen en lucifers aan te steken. Gebruik je creativiteit om zelfs een sigaret of een dikke Cubaanse sigaar op te steken als je een roker bent.

In de glasbewerkingsindustrie worden ze gebruikt voor het snijden van glas met een indrukwekkende hoeveelheid precisie en nauwkeurigheid. Dit is onlangs geëxtrapoleerd naar veel andere industrieën. Als u in de bouw bent, kan dit worden gebruikt om zelfs afstanden en diepten van constructies te meten. De praktische toepassing ervan in de wetenschap strekt zich uit tot de gebieden biologie, spectroscopie en scheikunde. Een gewone kampeerder zou het gebruik van LASER-stralen kunnen overwegen om wilde dieren weg te jagen. Tenzij je een soldaat bent, zou je geen krachtige LASER-straalgenerator van meer dan 1 W bij je hebben, omdat het een potentieel wapen wordt. Slagvelden hebben meestal veel te maken met LASER waar ze worden gebruikt als wapens en bakens.

Hoewel u geen wetenschapper hoeft te zijn, zou een klein beetje wetenschappelijke kennis u kunnen helpen begrijpen hoe LASER wordt gegenereerd. De uitbreiding van de term geeft een zeer beknopte beschrijving van hoe een LASER-straal wordt gecreëerd. Laten we je terugbrengen naar de basis van de materie; zoals je weet, is alle materie gemaakt van moleculen die op hun beurt zijn samengesteld uit kleine deeltjes die atomen worden genoemd. Een atoom heeft een centrale kern gemaakt van protonen en neutronen; kleine negatief geladen deeltjes, elektronen genaamd, circuleren door de kern op een manier die vergelijkbaar is met die van de zon en de planeten in het zonnestelsel. Dit is slechts een weergave van de evenwichtige toestand van een atoom. Bedenk dat het atoom wordt verwarmd of in een of andere vorm een ​​beetje energie krijgt – dit zorgt ervoor dat de elektronen in zijn baan naar een aangeslagen toestand gaan, wat resulteert in de vorming van een aangeslagen atoom. Als je dit concept extrapoleert naar een object dat miljoenen atomen bevat, heb je talloze atomen in hun aangeslagen toestand. Maar hoe wordt de straal rood licht gegenereerd? Het antwoord is simpel: de neiging van atomen om terug te gaan naar hun gebalanceerde staat resulteert in de creatie van een lichtenergiepakket dat een foton wordt genoemd. Het is zoiets als dit – iemand geeft je geld, je wordt extreem opgewonden en dan besluit je dat je beter af was als je geen geld had en het in een meer gooide, behalve dat er een miljoen andere mensen zoals jij zijn die alles dumpen hun geld in een meer. Op deze manier, wanneer alle fotonen samenkomen en in één richting reizen, vormt het een LASER-straal.

Er is niet veel voor nodig om geboeid te worden door kleine LASER-bronnen. De coole toepassingen die het heeft, trekken mensen uit alle lagen van de bevolking aan – professoren, architecten, ingenieurs en bouwers, veiligheidstroepen en zelfs kinderen. Waarom? Als je moet vragen waarom, betekent dit gewoon dat je niets weet van LASER-stralen. Wat is er cooler dan een LASER-lichtbron in je hand te hebben? Je kunt lichtshows in verschillende kleuren hebben en veel plezier beleven aan het in het huis van je buurman flitsen terwijl hij worstelt om te begrijpen waar de bron van de kleine rode stip ligt. U kunt zich zelfs onderscheiden van de rokende menigte door uw sigaret aan te steken met een LASER-licht terwijl mensen aanstekers gebruiken.

Er zijn verschillende soorten LASER-pointers op de markt en hun grootte en structuur hangt volledig af van de toepassing waarvoor ze worden gebruikt. Zo worden de kleinste wijzers over het algemeen gebruikt door docenten tijdens presentaties. Combinatielasers kunnen worden gebruikt in LED-zaklampen en zelfs voor discolampen. Als je een clubber bent, zou je tijdens het dansen in clubs rode, groene en blauwe lichten uit de grond hebben zien komen voor speciale effecten. Het zijn dubbele of combinatielasers. Heb je rode stippen gezien op de borst of het voorhoofd van een persoon in films wanneer hij het doelwit is van het SWAT-team of andere speciale troepen? Nou, het zijn LASER-vizieren.

Als u een LASER-aanwijzer bezit, zou u deze waarschijnlijk in de lucht hebben geschenen en hebben gecontroleerd of u kunt zien hoe ver deze reikt. Een kleine wijzer LASER zou waarschijnlijk niet eens zichtbaar zijn, terwijl een grotere lichtbron zich over een bepaalde afstand kan uitstrekken; de enige bepalende factor voor de helderheid en de afstand waarop een LASER-straal schijnt, is de kracht van de straal. LASER-pointers kunnen variëren van 5mW tot 300mW – deze zijn beschikbaar voor het grote publiek. Pogingen om balken met een hoger vermogen te kopen, vereisen dat u geattesteerde documenten krijgt met de reden voor de aankoop. LASER-stralen met een hoger vermogen zijn natuurlijk duur. Hoe krachtiger coole gadgets worden, hoe meer vragen er zullen ontstaan ​​over het gevaar dat het met zich meebrengt en de juridische problemen die ermee gepaard gaan. Tenzij u een arts bent die een LASER-oogoperatie uitvoert, zou u uw LASER-straal niet rechtstreeks in iemands ogen willen laten schijnen; dit kan blijvende schade en zelfs blindheid veroorzaken. Schijn te lang met een LASER van middelmatige kracht op een enkel punt en je zult merken dat het doelwit warm wordt. Als u met een krachtigere straal direct op de huid schijnt, kan dit brandwonden en hittepuisten veroorzaken. Dit brengt ons bij de volgende vraag of het legaal is; het antwoord ligt in hoe je deze balken gebruikt. Je zou kunnen worden gearresteerd voor het schijnen van LASER-stralen op vliegtuigen en schepen; de lijst is onlangs toegevoegd met “voetbalwedstrijden” toen een fan ervoor koos om met een LASER rechtstreeks op de grond te schijnen, wat het verloop van het spel beïnvloedde.

Als je gewoon versteld staat van deze dingen en gewoon op zoek bent naar een van deze schoonheden, zou eBay of een van deze veilingsites een goede keuze voor je zijn. Ze zijn erg goedkoop; het probleem is echter dat u het product niet in de advertentie krijgt. Dus, als je iemand bent die kan zien tussen een straal van 5 mW en een straal van 20 mW, kijk dan ergens anders; als je dat niet doet, ga je gang en gebruik veilingwebsites. Stel dat u een professor bent die op zoek is naar een LASER-bron voor een spectroscopie-experiment; blijf in dit geval uit de buurt van eBay. Blader in plaats daarvan door de vele online forums die LASER-aanwijzers als kernonderwerp hebben. K-mart, Wal-Mart en Target zijn goede plekken om te beginnen, terwijl u ook de websites van speciaalzaken online kunt bezoeken om uw beam te bestellen.

Bron: Rose Li

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie