Creatief gebruik voor Microsoft PowerPoint

Creatief gebruik voor Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint is een software voor het maken van presentaties die deel uitmaakt van de Microsoft Office Suite met programma’s. In de loop der jaren is het de industriestandaard geworden en er wordt sterk op vertrouwd door werknemers en studenten voor zowel werk- als schoolpresentaties. Het is echter niet alleen een presentatiemaker. Veel mensen zullen PowerPoint nooit gebruiken buiten een school- of werkpresentatie. Dit is jammer, want er zijn andere creatievere toepassingen voor de Microsoft PowerPoint-software. Met een beetje creativiteit en kennis van het gebruik van de interactieve functies, kunt u een persoonlijke presentatie tot leven laten komen.

Diavoorstelling bruiloft
Welke bruiloft is niet compleet zonder een diavoorstelling van het bruidspaar? Mensen gaan vaak naar bruiloften en verwachten een montage van babyfoto’s, ongemakkelijke tienerfoto’s en romantische foto’s van de pasgetrouwden op romantische muziek. Microsoft PowerPoint biedt alles wat een bruid of bruidegom nodig heeft om een ​​diavoorstelling te maken, inclusief overgangseffecten en achtergrondmuziek. Sjablonen met een romantisch thema voor een Microsoft PowerPoint-presentatie zijn direct beschikbaar op internet.

Interactief CV
Nu de arbeidsmarkt zo moeilijk is, moeten werkzoekenden zich kunnen onderscheiden van de massa. Personeelsmanagers zien hetzelfde saaie cv vaak honderd keer voorbij komen. Een interactief cv dat de vaardigheden en ervaring van een persoon benadrukt, kan werkgevers mogelijk laten zien hoe gekwalificeerd, bekwaam en creatief u bent. Je cv delen PowerPoint is net zo eenvoudig als het toevoegen aan een e-mail of het uploaden naar een website en de link delen met potentiële werkgevers. Er zijn verschillende sites voor het delen van diavoorstellingen, zoals Scribd, waarnaar u uw PowerPoint-cv kunt uploaden.

Interactief boekverslag
Voor studenten wordt Microsoft PowerPoint vaak geassocieerd met een presentatie die is ontwikkeld door een individu of binnen een groep. Studenten kunnen het echter ook gebruiken als een boekverslag-tool. Dezelfde methode voor het delen van informatie die vaak wordt geassocieerd met een presentatie, kan ook worden gebruikt in een boekverslag. Met een PowerPoint-boekrapport kunnen studenten achtergrondinformatie geven over de auteur, hoofdpersonen, relevante gebeurtenissen en algemene thema’s van het boek.

Over het algemeen zijn dit slechts enkele creatieve toepassingen voor Microsoft PowerPoint. Er zijn veel andere toepassingen die ontdekt kunnen worden door gewoon met de software te spelen. Zoeken op internet kan ook leiden tot nieuwere en exotischere toepassingen voor Microsoft PowerPoint. Laat uw creativiteit de vrije loop en ontdek wat u vandaag nog kunt maken met PowerPoint!

Bron: Joseph Delos Reyes

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie