Crypto TREND – Tweede editie

Crypto TREND – Tweede editie

In de eerste editie van CRYPTO TREND hebben we Crypto Currency (CC) geïntroduceerd en verschillende vragen over deze nieuwe marktruimte beantwoord. Er is elke dag veel NIEUWS op deze markt. Hier zijn enkele hoogtepunten die ons een idee geven van hoe nieuw en opwindend deze marktruimte is:

‘S Werelds grootste futures-beurs om een ​​futures-contract voor Bitcoin te creëren

Terry Duffy, president van de Chicago Mercantile Exchange (CME), zei: “Ik denk dat je ergens in de tweede week van december onze [bitcoin futures] uitbesteden voor plaatsing. Tegenwoordig kun je bitcoin niet shorten, dus het kan maar op één manier. Je koopt het of verkoopt het aan iemand anders. Zo creëer je een tweezijdige markt, ik denk dat dat altijd veel efficiënter is.”

CME is van plan om tegen het einde van het jaar Bitcoin-futures te lanceren, in afwachting van herziening door de regelgevende instanties. Als dit lukt, geeft dit investeerders een haalbare manier om “long” of “short” te gaan op Bitcoin. Sommige verkopers van Exchange-Traded Funds hebben ook een aanvraag ingediend voor bitcoin ETF’s die bitcoin-futures volgen.

Deze ontwikkelingen hebben het potentieel om mensen in staat te stellen te investeren in de crypto-valutaruimte zonder CC’s te bezitten of de diensten van een CC-uitwisseling te gebruiken. Bitcoin-futures kunnen het digitale activum nuttiger maken door gebruikers en tussenpersonen in staat te stellen hun valutarisico’s af te dekken. Dat zou de acceptatie van cryptocurrency kunnen vergroten door handelaren die bitcoin-betalingen willen accepteren, maar op hun hoede zijn voor de vluchtige waarde ervan. Institutionele beleggers zijn ook gewend om gereguleerde futures te verhandelen, die niet worden geplaagd door zorgen over witwassen.

De zet van CME suggereert ook dat bitcoin te groot is geworden om te negeren, aangezien de beurs in het recente verleden cryptofutures leek uit te sluiten. Bitcoin is zo ongeveer alles waar iedereen het over heeft bij makelaars- en handelsbedrijven, die hebben geleden onder stijgende maar ongewoon rustige markten. Als futures op een beurs een vlucht zouden nemen, zou het voor een andere beurs, zoals CME, bijna onmogelijk zijn om in te halen, aangezien schaal en liquiditeit belangrijk zijn op derivatenmarkten.

“Je kunt er niet omheen dat dit steeds meer een verhaal wordt dat niet meer weggaat”, zegt Duffy in een interview met CNBC. Er zijn “reguliere bedrijven” die toegang willen tot bitcoin en er is een “enorme opgehoopte vraag” van klanten, zei hij. Duffy denkt ook dat het op de markt brengen van institutionele handelaren bitcoin minder volatiel kan maken.

Japans dorp gebruikt cryptovaluta om kapitaal aan te trekken voor gemeentelijke revitalisatie

Het Japanse dorp Nishiawakura onderzoekt het idee om een ​​Initial Coin Offering (ICO) te houden om kapitaal op te halen voor gemeentelijke revitalisatie. Dit is een heel nieuwe benadering en ze kunnen om steun van de nationale overheid vragen of particuliere investeringen zoeken. Verschillende ICO’s hebben ernstige problemen gehad en veel investeerders zijn sceptisch over het feit dat een nieuw token waarde zal hebben, vooral als de ICO weer een grap of oplichterij blijkt te zijn. Bitcoin was zeker geen grap.

AANBIEDING VAN EERSTE MUNTEN – (ICO)

We hebben ICO niet genoemd in de eerste editie van Crypto Trend, dus laten we het nu vermelden. In tegenstelling tot een Initial Public Offering (IPO), waarbij een bedrijf een daadwerkelijk product of dienst te koop heeft en wil dat u aandelen in hun bedrijf koopt, kan een ICO worden gehouden door iedereen die een nieuw Blockchain-project wil starten met de bedoeling om een nieuwe token aan hun ketting. ICO’s zijn niet gereguleerd en verschillende zijn totale schijnvertoning geweest. Een legitieme ICO kan echter veel geld ophalen om een ​​nieuw Blockchain-project en -netwerk te financieren. Het is typisch voor een ICO om aan het begin een hoge tokenprijs te genereren en daarna snel weer terug te zakken naar de realiteit. Omdat een ICO relatief gemakkelijk vast te houden is als je de technologie kent en een paar dollar hebt, zijn er veel geweest, en vandaag hebben we ongeveer 800 tokens in het spel. Al deze tokens hebben een naam, ze zijn allemaal cryptovaluta, en behalve de zeer bekende tokens, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, worden ze alt-munten genoemd. Op dit moment raadt Crypto Trend af om deel te nemen aan een ICO, omdat de risico’s extreem hoog zijn.

Zoals we in nummer 1 al zeiden, is deze markt momenteel het “wilde westen”, en we raden aan om voorzichtig te zijn. Sommige investeerders en early adopters hebben grote winsten gemaakt in deze marktruimte; er zijn echter veel mensen die veel of alles hebben verloren. Overheden overwegen regelgeving, omdat ze van elke transactie willen weten om ze allemaal te belasten. Ze hebben allemaal enorme schulden en zitten krap bij kas.

Tot nu toe heeft de cryptovalutamarkt veel financiële problemen en valkuilen van de overheid en conventionele banken vermeden, en Blockchain-technologie heeft het potentieel om nog veel meer problemen op te lossen.

Een geweldige eigenschap van Bitcoin is dat de initiators een eindig aantal munten hebben gekozen dat ooit kan worden gegenereerd – 21 miljoen – om ervoor te zorgen dat deze cryptomunt nooit kan worden opgeblazen. Overheden kunnen zoveel geld (fiat-valuta) drukken als ze willen en hun valuta tot de dood opblazen.

Toekomstige artikelen zullen ingaan op specifieke aanbevelingen, maar vergis u niet, vroege investeringen in deze sector zijn alleen voor uw meest speculatieve kapitaal, geld dat u zich kunt veroorloven te verliezen.

CRYPTO TREND zal uw gids zijn als en wanneer u klaar bent om in deze marktruimte te investeren.

Blijf kijken!

Bron: Martin Straith

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie