Crypto-valutavolatiliteit, een winstgevende achtbaan

Crypto-valutavolatiliteit, een winstgevende achtbaan

Dit jaar kunnen we zien dat cryptocurrencies de neiging hebben om dagelijks met 15% van de waarde op en neer te gaan. Dergelijke prijsveranderingen worden een volatiliteit genoemd. Maar wat als… dit volkomen normaal is en plotselinge veranderingen een van de kenmerken zijn van de cryptocurrencies waardoor u een goede winst kunt maken?

Allereerst hebben de cryptocurrencies zeer recent de mainstream bereikt, daarom zijn al het nieuws over hen en geruchten “hot”. Na elke verklaring van overheidsfunctionarissen over het mogelijk reguleren of verbieden van de cryptocurrency-markt zien we enorme prijsbewegingen.

Ten tweede lijkt de aard van cryptocurrencies meer op een “opslag van waarde” (zoals goud in het verleden was) – veel beleggers beschouwen deze als een back-upinvesteringsoptie voor aandelen, fysieke activa zoals goud en fiat (traditionele) valuta’s. De snelheid van overdracht heeft ook invloed op de volatiliteit van de cryptocurrency. Bij de snelste duurt de overdracht zelfs maar een paar seconden (tot een minuut), wat ze uitstekende activa maakt voor kortetermijnhandel, als er momenteel geen goede trend is voor andere soorten activa.

Wat iedereen in gedachten moet houden – die snelheid geldt ook voor de levensduurtrends op cryptovaluta’s. Terwijl op reguliere markten trends maanden of zelfs jaren kunnen duren, vindt het hier plaats binnen zelfs dagen of uren.

Dit brengt ons bij het volgende punt – hoewel we het hebben over een markt die honderden miljarden dollars waard is, is het nog steeds een zeer klein bedrag in vergelijking met het dagelijkse handelsvolume in vergelijking met traditionele valutamarkten of aandelen. Daarom zal een enkele belegger die 100 miljoen transacties doet op de aandelenmarkt geen enorme prijsverandering veroorzaken, maar op de schaal van de cryptovalutamarkt is dit een significante en merkbare transactie.

Aangezien cryptovaluta digitale activa zijn, zijn ze onderhevig aan technische en software-updates van cryptocurrencies-functies of uitbreidende blockchain-samenwerking, wat het aantrekkelijker maakt voor potentiële investeerders (zoals activering van SegWit zorgde er in feite voor dat de waarde van Bitcoin verdubbelde).

Deze elementen gecombineerd zijn de redenen waarom we zulke enorme prijsveranderingen in de prijs van cryptocurrencies binnen een paar uur, dagen, weken enz. waarnemen.

Maar het beantwoorden van de vraag uit de eerste paragraaf – een van de klassieke handelsregels is om goedkoop te kopen, hoog te verkopen – daarom geeft het hebben van korte maar sterke trends elke dag (in plaats van veel zwakkere die weken of maanden aanhouden zoals op aandelen) veel meer kansen om een ​​behoorlijke winst te maken als het op de juiste manier wordt gebruikt.

Bron: Mike Alexander

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie