Crystal Reports – Microsoft SQL Server

Crystal Reports – Microsoft SQL Server

Microsoft SQL Server is de leider op het gebied van goedkope en middelgrote SQL-oplossingen. Bovendien is het nu in staat om grote ondernemingen te bedienen op het Microsoft Windows-platform. Crystal Reports is de meest flexibele tool op de markt en heeft marktherkenning. Meerdere softwareleveranciers bieden Crystal Reports aan als de belangrijkste rapportagetool: Microsoft, Best Software, Oracle om er maar een paar te noemen.

Soms proberen ontwikkelaars Crystal rechtstreeks te gebruiken om gegevens uit meerdere databaseplatforms te halen – we begrijpen de noodzaak om u aanvullende tips te geven om de flexibiliteit van Crystal Reports-rapporten te vergroten. Ook veelvoorkomend geval wanneer Crystal Reports gegevens uit meerdere databaseplatforms moet halen. Ervan uitgaande dat u Crystal Reports op een Windows-platform maakt, raden we u aan Microsoft SQL Server te gebruiken als een hulpmiddel voor databasetoegang.

1. Gebruik Crystal wanneer u uw zoekopdracht hebt afgestemd – ongeacht hoe goed Crystal Reports is – het is een rapportagetool – geen query-omgeving. Stem eerst uw zoekopdracht af en zorg ervoor dat u de juiste gegevens ophaalt.

2. Gebruik SQL Server-gekoppelde servers. Gebruik een professionele tool, zoals Microsoft SQL Server, waarmee u gekoppelde servers kunt maken met Oracle, Ctree, Btrieve, MS Access, Unidata, DB2 en andere platforms.

3. Gebruik Distributed Queries – in het geval van SQL Server – onderzoek de mogelijkheden met OPENQUERY, OPENROWSET-clausules om verbinding te maken met niet-SQL Server-gekoppelde servers.

4. Creëer opgeslagen procedures – wanneer u parameters wilt overbrengen naar de SQL-instructie – hebt u een opgeslagen procedure nodig. U hebt een opgeslagen proces nodig als tijdelijke tabellen nodig zijn om een ​​tussenliggende taak uit te voeren in uw SQL-query.

5. Rapportflexibiliteit – wanneer u een rapport hebt op basis van de SQL-weergave of opgeslagen procedure – als u de gegevensquery moet wijzigen – hoeft u het rapport niet te wijzigen – u wijzigt uw SQL-weergave/opgeslagen procedure.

6. Maak een SQL-query om de gegevens te onderzoeken – nogmaals – we raden altijd aan om uw query af te stemmen en te zien dat u voldoende resultaten krijgt – in ieder geval is Crystal Report gewoon een leuk hulpmiddel om de resultaten van uw query te tonen.

Veel plezier met aanpassen, bevragen en ontwerpen! als u wilt dat wij het werk doen, bel ons dan op 1-866-528-0577! help@albaspectrum.com

Bron: Andrew Karasev

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie