De 3 meest populaire contentmanagementsystemen

De 3 meest populaire contentmanagementsystemen

Het aantal websites dat jaarlijks wordt gelanceerd groeit en de cijfers zijn duizelingwekkend. Uit een recent onderzoek van de Daily Mail blijkt dat er elke minuut 70 nieuwe domeinen en 571 websites worden gelanceerd. Uit een ander onderzoek bleek dat alleen al begin 2016 zo’n 866 miljoen websites werden gelanceerd. Dit komt omdat als het gaat om het bevredigen van een behoefte of het vinden van een oplossing, de hele wereld zich tot internet wendt.

Hoewel veel bedrijven ervoor kiezen om een ​​webdesigner in te huren voor het bouwen van hun websites, houden ze geen rekening met de vele opties die ze kunnen gebruiken om zelf een fatsoenlijke website op te zetten. Dit kan behoorlijk voordelig zijn voor kleine en middelgrote bedrijven en ook voor professionele freelancers.

De meest populaire manier om websites op te zetten is het gebruik van Content Management Systemen (CMS). Met CMS-software kunt u uw website opzetten zonder een enkele pixel of regel code te hoeven invoeren. Als je de tijd en energie hebt, dan is CMS de perfecte optie voor jou.

Wereldwijd zijn WordPress, Joomla en Drupal de meest populaire CMS-providers.

1. WordPress

WordPress, uitgebracht door Matt Mullenwegg in 2003, is de populairste CMS-provider ter wereld geworden en wordt veel gebruikt door kleine tot middelgrote bedrijven en grote bedrijven, waaronder Forbes, Sony en CNN. Meer dan 12 miljoen websites worden aangedreven door WordPress en de software heeft meer dan 140 miljoen downloads gehad.

“WordPress is websoftware waarmee je een prachtige website, blog of app kunt maken. We zeggen graag dat WordPress tegelijkertijd gratis en onbetaalbaar is.”

WordPress is open source software en kan gratis worden gedownload. Het is extreem aanpasbaar met 2000+ thema’s en 27000+ plug-ins. De installatie is eenvoudig en duurt voor de gemiddelde gebruiker niet meer dan tien minuten. Het is ook vrij gebruiksvriendelijk – gebruikers met beperkte computerkennis kunnen de software probleemloos bedienen. Al deze functies gecombineerd om WordPress een van de meest populaire contentmanagementsystemen ter wereld te maken.

2. Joomla

Joomla werd voor het eerst uitgebracht in 2005 als een fork van Mambo, een open source CMS-ontwikkelingsproject. Net als WordPress is Joomla geschreven in PHP. Het is het meest geprefereerde CMS voor e-commerce en sociale netwerksites. In 2016 worden meer dan 2 miljoen websites beheerd met Joomla.

“Joomla is een bekroond contentmanagementsysteem (CMS), waarmee u websites en krachtige online applicaties kunt bouwen. Vele aspecten, waaronder het gebruiksgemak en de uitbreidbaarheid, hebben van Joomla de meest populaire websitesoftware gemaakt.”

Net als zijn ouder is Joomla open source en gratis te downloaden. Het is meer dan 30 miljoen keer gedownload, de tweede alleen voor WordPress, en wordt gebruikt door bedrijven als The Hill en Harvard University.

Joomla heeft ongeveer 900+ gratis thema’s en 7000+ plug-ins om uit te kiezen. Net als bij WordPress kan Joomla met een enkele klik worden geïnstalleerd en duurt de installatieprocedure niet langer dan 10 minuten. Het is echter niet zo gebruiksvriendelijk als WordPress en vereist een beetje technische kennis om te werken.

3. Drupal

Drupal, uitgebracht in 2001 door Dries Buytaert, is minder populair dan WordPress en Joomla. Net als zijn concurrenten is Drupal ook geschreven in PHP. Het Drupal CMS volgt het “one size fits all”-principe en kan door alle soorten bedrijven worden gebruikt, wat hun eisen ook zijn. In 2016 worden meer dan 600.000 websites beheerd met Drupal.

“Drupal is een open source content management platform dat miljoenen websites en applicaties aandrijft. Het is gebouwd, gebruikt en ondersteund door een actieve en diverse gemeenschap van mensen over de hele wereld.”

Net als zijn concurrenten kan Drupal gratis worden gedownload. Het is meer dan 15 miljoen keer gedownload en wordt gebruikt door Linux, The White House en The Warner Brothers voor hun websites. Er zijn meer dan 1800 thema’s om uit te kiezen, evenals 24000+ plug-ins. Hoewel Drupal gebruiksvriendelijk is, is het moeilijker te installeren en aan te passen in vergelijking met WordPress.

Afhankelijk van uw vereisten, zal elk van deze inhoudbeheersystemen hun doel dienen: een degelijke website mogelijk maken die communiceert met uw publiek.

Bron: Aminah Afra

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie